Vajdaság
Vöröskereszt tábor Magyarkanizsán
Betűméret:             

Közel ötven fiatal vesz részt az idei Vöröskereszt táborban Magyarkanizsán a Tisza-parton, ahol első alkalommal a kishegyesi szervezet fiataljai is bekapcsolódtak. Az ötnapos tábor ideje alatt a gyerekek játék és szórakozás közben ismerkedhetnek meg a Vöröskereszt szerteágazó munkájával.

A táborozók közül már sokan visszatérő vendégek, mindig örömmel jönnek Magyarkanizsára, hiszen egy felejthetetlen hetet tölthetnek el itt, úgy hogy közben a Vöröskereszt munkájával is megismerkednek. Fontányi Andor, a Vöröskereszt kishegyesi szervezetének titkára elmondta, hogy a helyi szervezet tagjai már az előző években is ellátogattak egy-egy napra a Tisza-parti táborba, de most vettek először részt rajta, 30 gyerekkel érkeztek.

- A két szervezet közötti együttműködést kitűnőnek osztályoznám. Most először valósult meg az, hogy nemcsak látogatóként tértünk be a magyarkanizsai táborba, hanem társszervezők vagyunk, úgyhogy ez hatalmas előrelépés az együttműködésben, nem beszélve arról, hogy mekkora élményt tudunk nyújtani a mi községünk területén élő gyerekeknek.

Cseszkó Mónika, a magyarkanizsai Vöröskereszt helyi szervezetének tikára elmondta, hogy a tábor elsődleges célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek azzal, hogy hogyan tudnak önkéntesként bekapcsolódni a szervezet munkájába.

- Mind az 50 gyerek egy 12 órás elsősegélynyújtó tanfolyamon fog részt venni. Vizimentők is érkeznek hozzánk még a mai nap folyamán, hogy a gyerekek ismertetőt kapjanak, hogy itt, a Tisza mellett vagy egyáltalán a strandokon a víz mellett hogyan kell viselkedni, a medencében is fürödni fogunk, valamint katasztrófavédelemről is hallani fognak.

A tábor péntekig tart és a mindennapokból a szórakozás és a játékok sem hiányoznak majd.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Muzslyán ma két májusfát is állítottak, az egyiket a Parton, ahol a közösség már több évtizede élteti ezt a hagyományt, a másikat pedig a Muzslai Petőfi Sándor MME vállalják magukra, már huzamosabb ideje. A partiakat kancsika durrogtatása, illetve Babinszki Enikő trombitamuzsikája ébresztette kora reggel, hat óra...
2024. MÁJUS 1.
[ 14:44 ]
Egykor Kishegyesen sok évtizedes hagyománya volt a májusfa állításnak. A falu több pontján, általában forgalmas utcasarkokon állították fel zeneszó kíséretében. Dr. Szőke Anna néprajzkutató javaslatára tavaly újraélesztettek a hagyományt. A tűzoltóotthon melletti portán nemzeti színű szalagokkal és egyéb...
2024. MÁJUS 1.
[ 9:38 ]
Öt ellenzéki párt lépett ma koalícióra Szabadkán, hogy Szabadka az Erőszak Ellen - Szabadkát Választom - Nela Tonković elnevezésű listával együtt vegyen részt a soron következő helyhatósági választásokon. A koalíciót a Demokrata Párt, a Szerbia Népi Mozgalma, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga - Vajdaságiak, a...
2024. ÁPRILIS 30.
[ 15:55 ]
Beolvasás folyamatban