Vajdaság
Sikeres volt az energiahatékonysági pályázat Magyarkanizsa községben
Betűméret:             

Magyarkanizsa községben hetvenheten pályáztak sikeresen az energiahatékonysági pályázaton. Nyílászárók cseréjére, földgáz- és biomasszakazánok beszerzésére és felszerelésére, a meglévő csőhálózatának, a radiátorok fűtőtestjeinek és kísérő eszközeinek a lecserélésére vagy új beépítésére, hőpumpák és a fűtési rendszer kiegészítőinek beszerzésére és beépítésére, valamint napkollektorok beszerzésére és beszerelésére pályázhattak a község lakosai.

A pályázat iránt nagy volt az érdeklődés. Több mint 110-en jelentkeztek Magyarkanizsa község területéről, akik közül aztán 77 sikeres pályázó került ki. Csőke Rudolf, a magyarkanizsai közigazgatási hivatal munkatársa elmondta, hogy hat kivitelező végzi majd el a munkálatokat a község területén.

- Első körben volt egy pályáztatás a kivitelezők irányába, majd azt követte a lakossági pályázati kiírás. A formai és a pályázati anyag elbírálását követően volt egy első körű terepbejárás, ahol a bizottság meggyőződött az adatok hitelességéről, és ezt követően született meg a nyertesek végleges listája. A kifizetés pedig úgy fog zajlani, hogy gyakorlatilag a pályázó önrésze kerül első körben befizetésre a kivitelező irányába, ez pedig két részletben fog megtörténni, a kivitelezés kezdete előtt, illetve a kivitelezés végén. Ekkor a kivitelező jelezni fogja az önkormányzatnak, hogy a beruházást elvégezte, ezt követően a bizottság egy második terepbejárást követően megállapítja, hogy a beruházás rendben, szabályszerűen el lett végezve, ezt követően pedig mi utaljuk az állami támogatási részt közvetlenül a kivitelezőnek.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta hogy az állam által biztosított 5 millió dinár mellett az önkormányzat további 5 millió dinárral járult hozzá a pályázati keretösszeghez.

- Hogy ha a minisztérium újra országos szinten megfelelő mennyiségű pénzt biztosít erre, akkor biztos vagyok benne, hogy Magyarkanizsa ebből nem fog kimaradni, mivel községi és önkormányzati szinten is fontos az, hogy minél energiatudatosabbak és energiahatékonyabbak legyünk mindannyian.

Magyarkanizsa községben egyébként a nyílászárók cseréjére irányuló pályázat volt a legnépszerűbb.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt a Temerin kézilabdázója - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 10:40 ]
Mozdonyfüttyös szüreti napok Horgoson  - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 19:58 ]
Adorján 1998 óta ünnepel falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves. Már akkor úgy találták ki a rendezvényt, hogy minden ünnepségen csak helybeleik szerepelnek, arról adnak számot, hogy milyen tehetséges gyermekeik vannak, illetve a művelődési egyesület csoportjai lépnek fel még rajtuk kívül, mondja Bicskei Ibolya,...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:25 ]
Vita nélkül fogadta el a napirendi pontok javaslatait mai ülésén a Magyar Nemzeti Tanács. Igaz, a 97 pont nagy részét blokkosították a hasonló témakörök miatt. Szavaztak a Vackor óvoda folyamatban lévő tanévre vonatkozó munkatervéről. Elhangzott, hogy minden óvodai és bölcsődei csoportszoba a gyermekek korának...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:21 ]
A szecesszió és a kortárs művészet keveredik Szabadka legújabb szállodájában, az Artist Hotelben, amit ma adtak át Szabadkán a Prosperitati Alapítvány gazdaságfejlesztési programjának köszönhetően. A négycsillagos Artist Hotel elkészülését a magyar kormány 880 ezer euróval támogatta. A szálloda különlegessége, hogy a...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban