Vajdaság
Szombaton falunapot ünnepel Adorján 
Betűméret:             

Adorján 1998 óta ünnepel falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves. Már akkor úgy találták ki a rendezvényt, hogy minden ünnepségen csak helybeleik szerepelnek, arról adnak számot, hogy milyen tehetséges gyermekeik vannak, illetve a művelődési egyesület csoportjai lépnek fel még rajtuk kívül, mondja Bicskei Ibolya, a Szőke Tisza Művelődési Egyesület elnökségi tagja.

Adorjánon évközben is egyre gyakrabban szerveznek közösségi és családi programokat.

- Igyekszünk arra, hogy a programokkal a gyerekeket kimozdítsuk az otthonaikból és minél több szabadtéri játékot, kézműves foglalkozást szervezzünk nekik. Ne a számítógép előtt üljenek, s szeretnénk is összekovácsolni őket, hogy jól érezzék itt magukat, ne vágyakozzanak el máshová.

Az idei falunapon is a délelőtti programok a gyerekekről szólnak majd, mondja Bicskei Ibolya.

- Régebben is voltak gyermekprogramok, később nem, s mi most fel szeretnénk újítani a régi hagyományt. 9 órakor focimérkőzés lesz a falubeli gyerekeknek, majd 10 órától gyermekprogramok várják őket. Lesz légvár és rodeoverseny is. Terveztünk kézművesfoglalkozást, papírtárgyak továbbá mécsesek készülnek majd. Egy nagy vászonra felkerül minden résztvevő gyermek kézlenyomata és neve, ami az ünnepség egyik dísze lesz. A tervek szerint ugyanerre a lepelre jövőre is felkerül majd a gyermekek tenyérlenyomata.

A felnőtteknek szóló falunapi műsorok szombaton délután 3 órától kezdődnek.

- Művelődési műsort szervezünk majd, amelynek minden fellépője adorjáni lesz. Az iskolások és óvodások közös műsorából áll majd, illetve a művelődési egyesület tagjaninak produkcióiból. Bemutatjuk tehetségeinket. Vannak jó képességű gyermekek a zeneiskolában, illetve akik szépen énekelnek, illetve van egy hölgy, aki saját verseivel mutatkozik be minden évben.

Az adorjáni falunapon részt vesznek a testvértelepülések, Csanytelek, Balotaszállás és Adorjánháza küldöttségei, de Erdélyből is érkeznek vendégek.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt a Temerin kézilabdázója - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 10:40 ]
Mozdonyfüttyös szüreti napok Horgoson  - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 19:58 ]
Vita nélkül fogadta el a napirendi pontok javaslatait mai ülésén a Magyar Nemzeti Tanács. Igaz, a 97 pont nagy részét blokkosították a hasonló témakörök miatt. Szavaztak a Vackor óvoda folyamatban lévő tanévre vonatkozó munkatervéről. Elhangzott, hogy minden óvodai és bölcsődei csoportszoba a gyermekek korának...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:21 ]
A szecesszió és a kortárs művészet keveredik Szabadka legújabb szállodájában, az Artist Hotelben, amit ma adtak át Szabadkán a Prosperitati Alapítvány gazdaságfejlesztési programjának köszönhetően. A négycsillagos Artist Hotel elkészülését a magyar kormány 880 ezer euróval támogatta. A szálloda különlegessége, hogy a...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 17:04 ]
Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, amely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 14:51 ]
Beolvasás folyamatban