Vajdaság
Horgoson keresik a megoldást a migránsok okozta problémákra 
Betűméret:             

Egy esetleges járvány és az incidensek megelőzése a két legfontosabb feladat Horgoson a migránskrízis közepette. Ezért a településen fokozott figyelmet fordítanak a migránstáborok tisztán tartására, illetve szeretnék megakadályozni, hogy tudatmódosító szerekhez jussanak kiskorúak.

A helyi közösség keretében a közelmúltban megalakult közbiztonsági munkatestület az elmúlt időszakban hat alkalommal tartott munkatestületi ülést. A határozatokról közleményt adtak ki.

A közlemény szerint a munkatestület körbejárta az összes illegális migránstábort. Megállapították, hogy a kishatár térségéből kiűzött migránsok a Bácska-birtok elhagyott épületeibe költöztek. A munkatestület kérésére szemeteskonténerek kerültek oda, amit a Brantner vállalat heti három alkalommal ürít. Abban bíznak, hogy ezzel az intézkedéssel, az ott lévő migránsok nem változtatják azt a részt szemétteleppé. Ugyanakkor azon dolgoznak, hogy az Alkonyat utca végén lévő illegális migránstábor körül folyamatosan szaporodó szemét kérdését megoldják.

A munkatestületi üléseken személyes beszélgetést folytattak Bajtai Balázzsal, a Községi Felügyelőség vezetőjével, Telek Krisztinával, a Szociális Központ igazgatónőjével, Ljubomir Kneževićtyel, a Kamarás természetvédelmi terület kezelőjével és Horvát Nándor kereskedővel. A Községi Felügyelőség a megbeszélés értelmében közös akciót tartott a rendőrséggel, amelyben ellenőrizték a taxisokat. Az akció keretében 3 taxis ellen indítottak eljárást. Ígéretet kaptak arra vonatkozólag, hogy ezek az akciók folytatódni fognak. A munkatestület kérte az illetékes kereskedőket, hogy Horgoson kiskorúak számára ne adjanak el kábítószerként is felhasználható ragasztót és festéket.

A munkatestület a menekültek rendkívül magas számára hivatkozva kérvényezte a Szerbiai Menekültügyi és Migrációs Főbiztosságnál, hogy két fővel növeljék meg a Horgoson lévő állományuk létszámát. A főbiztosság azonban arról tájékoztatta őket, hogy jelenleg nem áll módjukban a kérést teljesíteni. A horgosi munkatestület így keresi a további lehetőségeket, hogy miként lenne mód a létszám növelésére.

A munkatestület indítványozza, hogy Magyarkanizsa Községben a kommunális rendeletbe kerüljön bele az alkoholos italok fogyasztásának korlátozása közterületen. A munkatestület továbbá keresi a megoldást arra is, hogy a migránsok lakott területen kívül tudják tölteni telefonjaikat, ne kelljen emiatt a falu lakott területein tartózkodniuk.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2022. SZEPTEMBER 30. [ 17:05 ]

Ja persze,hogy pl.Romániában verést kapnak,Izraelben golyót,stb.,ezért egy "embervédő" sem sikoltozik....


Pad
2022. SZEPTEMBER 30. [ 13:52 ]

Azért kedves Béla, mert az általad felsorolt országokban nem kapnának ingyen lakhatást, segélyt alanyi jogon és nem néznék el nekik, amikor éppen valamilyen bűncselekményt követnek el...


Béla
2022. SZEPTEMBER 29. [ 18:13 ]

Érdekes,miért nem mennek az arab országokba,Oroszországba,Izraelbe,vagy csak ide Romániába? Hogy ne is soroljuk tovább....


rusticus
2022. SZEPTEMBER 28. [ 19:43 ]

Van ahol keresik - van ahol lőttek! Hány áldozata is volt a Berlint elválasztó határnak?!


mukica
2022. SZEPTEMBER 28. [ 16:46 ]

Ha Szerbia nem járna kállai kettőst, akkor már régen megállította volna a nyomulást.


Alfonz
2022. SZEPTEMBER 28. [ 14:12 ]

Megoldást keresnek? Egyszerű, nem léphetnek Horgos területére és a probléma meg van oldva. Továbbá nem léphetnek be egyáltalán Szerbia területére se. Ha mégis, akkor nézzük miért és azt a problémát hogyan lehet orvosolni. Minek is filózok, mindenki tudja, mi a megoldás, csak éppen nem akarják a politikusok megoldani, szerintem SZÁNDÉKOSAN.


Dragonfly
2022. SZEPTEMBER 28. [ 13:33 ]

Hol lenne lehetséges az európai embereknek ma bárhol az arab világban így viselkedni? Megmondom, sehol! Összekapkodni őket, ezért van a rendőrség, katonaság és visszavinni az összeset ahonnan jött vagy ha Merkel, meg Ursula annyira szeretik őket, irány Berlin meg Brüsszel. Miért kell az itt élő emberek életét még nehezebbé tenni, csak nem az a cél, hogy itteniek hagyják el a szülőföldjüket?


Muzslyán ma két májusfát is állítottak, az egyiket a Parton, ahol a közösség már több évtizede élteti ezt a hagyományt, a másikat pedig a Muzslai Petőfi Sándor MME vállalják magukra, már huzamosabb ideje. A partiakat kancsika durrogtatása, illetve Babinszki Enikő trombitamuzsikája ébresztette kora reggel, hat óra...
2024. MÁJUS 1.
[ 14:44 ]
Egykor Kishegyesen sok évtizedes hagyománya volt a májusfa állításnak. A falu több pontján, általában forgalmas utcasarkokon állították fel zeneszó kíséretében. Dr. Szőke Anna néprajzkutató javaslatára tavaly újraélesztettek a hagyományt. A tűzoltóotthon melletti portán nemzeti színű szalagokkal és egyéb...
2024. MÁJUS 1.
[ 9:38 ]
Öt ellenzéki párt lépett ma koalícióra Szabadkán, hogy Szabadka az Erőszak Ellen - Szabadkát Választom - Nela Tonković elnevezésű listával együtt vegyen részt a soron következő helyhatósági választásokon. A koalíciót a Demokrata Párt, a Szerbia Népi Mozgalma, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga - Vajdaságiak, a...
2024. ÁPRILIS 30.
[ 15:55 ]
Beolvasás folyamatban