Vajdaság
Lakossági fórum Horgoson a migrációs válság kapcsán 
Betűméret:             

Egyre több horgosi érzi úgy, hogy lassan ellehetetlenül a normális élet a faluban a migránsok nagy száma miatt. A gyerekeket nem merik felügyelet nélkül elengedni az iskolába, hisz a falu központi részén is csapatostul menetelnek az idegenek. Vannak üzletek, ahonnan már teljesen kiszorultak a helybeliek. Egyre több a migrációhoz kötődő bűncselekmény, sötétedés után zárják a kapukat, s ha tehetik, ki sem mozdulnak már otthonaikból az esti órákban.

A horgosi külterületeken bujkáló idegenek számát csak megsaccolni lehet. Van olyan migránstábor, ahol közel ezren élnek, s több ilyen búvóhely is van a faluban. A sajtóban megjelent becslések szerint is néhány ezer lehet a számuk. Az összehasonlítás végett Horgos lakosainak a száma valamivel 4 ezer fölött van.

Sokan érzik úgy, hogy a falu problémáival magára maradt. A helyi illetékesek nem tehetnek sokat, Belgrád pedig csak látszatintézkedéseket hoz, s néha látványosan felvonul pár rendőrautó, rabszállító, autóbusz, hogy összeszedjék az illetéktelenül a faluban tartózkodókat, s valamelyik befogadóközpontba vigyék, hogy néhány nap múlva ismét megjelenjenek Horgoson.

A horgosiak intézkedést követelnek. Aláírásgyűjtést is szerveztek, hogy kérjék a lakossági fórum megtartását, hogy megoldást találjanak a migránsválságra, s üzenjenek: nem akarnak Rábé sorsára jutni!

Horgos Helyi Közösség Tanácsa november 17-én, azaz csütörtökön 17 órára várja a polgárokat a művelődési házba. A lakossági fórum napirendjén három pont szerepel: a migránsválság okozta aktuális problémák, beszámoló a 2021-es és 2022-es évben elvégzett munkáról, végül meghallgatják majd a lakossági észrevételeket és javaslatokat.

Kérik a polgárokat, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg a rendezvényen.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szécsányi Aleksa Šantić Általános Iskolában az igazgatónő döntése alapján nem engedélyezik a vallási szertartások megtartását, így az évtizedes hagyományok is elmaradnak: nem lesz pap és ünnepi kalácstörés sem Szent Száva napján. Az igazgatónő döntése – amelyet még az ateistáknak szánt Ateisti Srbije...
2023. JANUÁR 27.
[ 8:36 ]
Az alaposabb szemvizsgálatoknál használatos korszerű biomikroszkóppal és tonométerrel gyarapodott a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház szemészeti osztálya. Az eszközökkel immár az egészségügyi biztosítás terhére is elvégezhetők olyan állapotfelmérések, amikért korábban magánrendelők szolgálatait voltak kénytelen...
2023. JANUÁR 27.
[ 8:33 ]
Két migránscsoport csapott össze Zomborban, két migráns megsérültek. Az összetűzésben egy tucatnyian vettek részt, nemzetiségi hovatartozásukról nincs információ. A Tanjug szerint a verekedők nem használtak lőfegyvert, Szerbiai RTV ezzel szemben azt állítja, hogy lőttek is. Egyes médiaházak nem kettő, hanem három...
2023. JANUÁR 26.
[ 22:56 ]
Beolvasás folyamatban