Vajdaság
Lakossági fórum Horgoson a migrációs válság kapcsán 
Betűméret:             

Egyre több horgosi érzi úgy, hogy lassan ellehetetlenül a normális élet a faluban a migránsok nagy száma miatt. A gyerekeket nem merik felügyelet nélkül elengedni az iskolába, hisz a falu központi részén is csapatostul menetelnek az idegenek. Vannak üzletek, ahonnan már teljesen kiszorultak a helybeliek. Egyre több a migrációhoz kötődő bűncselekmény, sötétedés után zárják a kapukat, s ha tehetik, ki sem mozdulnak már otthonaikból az esti órákban.

A horgosi külterületeken bujkáló idegenek számát csak megsaccolni lehet. Van olyan migránstábor, ahol közel ezren élnek, s több ilyen búvóhely is van a faluban. A sajtóban megjelent becslések szerint is néhány ezer lehet a számuk. Az összehasonlítás végett Horgos lakosainak a száma valamivel 4 ezer fölött van.

Sokan érzik úgy, hogy a falu problémáival magára maradt. A helyi illetékesek nem tehetnek sokat, Belgrád pedig csak látszatintézkedéseket hoz, s néha látványosan felvonul pár rendőrautó, rabszállító, autóbusz, hogy összeszedjék az illetéktelenül a faluban tartózkodókat, s valamelyik befogadóközpontba vigyék, hogy néhány nap múlva ismét megjelenjenek Horgoson.

A horgosiak intézkedést követelnek. Aláírásgyűjtést is szerveztek, hogy kérjék a lakossági fórum megtartását, hogy megoldást találjanak a migránsválságra, s üzenjenek: nem akarnak Rábé sorsára jutni!

Horgos Helyi Közösség Tanácsa november 17-én, azaz csütörtökön 17 órára várja a polgárokat a művelődési házba. A lakossági fórum napirendjén három pont szerepel: a migránsválság okozta aktuális problémák, beszámoló a 2021-es és 2022-es évben elvégzett munkáról, végül meghallgatják majd a lakossági észrevételeket és javaslatokat.

Kérik a polgárokat, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg a rendezvényen.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jubileumot ünnepelt a Pax Romana - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 29.
[ 20:30 ]
A költségvetés módosításáról, a községi nyilvános elismerések adományozásáról, valamint több községi intézmény éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták a Magyarkanizsa községi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. 23 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. A napirendi pontokról az ülést...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:52 ]
Nincs pontos adat, hogy hány szerbiai munkavállaló ingázik naponta a vajdasági településekről Magyarországra. A Tisza-mentén Zentától Horgosig szinte mindenhol vannak olyanok, akik a határ túloldalán keresik a kenyerüket, de Szabadka környékéről is sokan dolgoznak odaát. Több száz munkavállalóról lehet szó. Az ő...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:21 ]
Újvidéken és Karlócán a hétvégén Koszovón életüket vesztett szerbeknek szentelt plakátok jelentek meg. A fekete-fehér plakátokon, melyen a banjskai kolostor látható a következő felirat látható: „Örök dicsőség minden szerbnek, aki elesett a szabadságharcban ezen a szent helyen. Banjska kolostor, 2023.09.24." A...
2023. SZEPTEMBER 27.
[ 14:59 ]
Beolvasás folyamatban