Vajdaság
Iskolai erőszak Szabadkán: Egy nyolcadikos fiú a kórházban kötött ki
Betűméret:             

Iskolai erőszak történt tegnap a szabadkai Sonja Marinković Általános Iskolában, amikor egy nyolcadik osztályos tanulót hátulról megtámadtak. Édesapja szerint a fiúnak az esés során megsérültek a bordái és a lépe, amit végül az orvosok ki is vettek. Az iskola a Subotica.com portálnak megerősítette, hogy az esetről videófelvétel is készült, és a protokoll szerint járnak el.

Mindez a délután folyamán, az iskola előcsarnokában, a szünetben történt. A biztonsági kamerák rögzítették az ominózus esetet, aminek következtében az erőszak áldozatául esett tanuló a műtőasztalon kötött ki.

„A videón jól látható, hogy a fiamat hátulról lökdösik és megütik. Ezt egy több diákból álló csoport csinálja. A fiam folytatja útját a tanterem felé, és egy fiú kiválik ebből a csoportból, közelebb megy hozzá, ismét hátulról, és elgáncsolta. Szóval, egy jóval magasabb és nagyobb fiú hátulról gáncsolta el a 45 kg-os fiamat. Amikor elesett, a keze a teste alatt volt, összezúzta a bordáit, és megrepedt a lépe”, mesélte Dejan Kolar, az erőszakot elszenvedett kiskorú fiú apja.

Az apa a hívás után azonnal az iskolába ment, ahol azt kérte, hogy azonnal hívják az iskolaigazgatót és a rendőrséget, de azt a választ kapta, hogy „ez nem így működik”. Ezt követően a férfi maga vitte el a gyermekét a kórházba, ahol eltávolították a lépét.

„A gyermek állapota stabil. Ismerek olyan embereket, akik lép nélkül élnek, és tudom, hogy mostantól minden megfázásnál és vírusnál nagyon óvatosnak kell lennünk. Bármilyen eredetű láz gondot okoz majd”, magyarázta a szülő, aki elmondta, hogy nem ez volt az első eset, a fiát évek óta verbálisan, lelkileg és fizikailag bántalmazzák egyes társai, de a tegnap történtek után jogi harcot fog indítani a felelősök ellen.

„Ma délelőtt a rendőrségen voltam, és továbbra is a protokoll szerint járnak el. Amit magánszemélyként tehetek, az az, hogy pert indítok az összes tettes, a szüleik és az iskola ellen. Mindkét gyerekemet ki fogom venni ebből az iskolából. Már az első osztálytól figyelmeztettem mindenkit, hogy a gyerek sírva jön haza az iskolából. Képzeljék el, mit érez egy gyerek, amikor kidobják az uzsonnáját az ablakon, vagy eltörik a szemüvegét”, mondta az elkeseredett apa.

Az iskola közölte, hogy megnézték a tegnap történtekről készült videót.

„Mintegy harminc másodperc alatt történt minden. Összehívtuk a kortárs erőszak elleni csoportot, amely a mai ülésen meghallgatja a bántalmazásban résztvevő gyerekek nyilatkozatait, a szüleinek jelenlétében. Nem akarjuk elhallgattatni az ügyet, minden szülőt azonnal értesítettünk, és az iskola az ilyen helyzetekben alkalmazott protokoll szerint jár el”, nyilatkozta Pajica Bašić, a Sonja Marinković Általános Iskola igazgatója.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Cinike
2022. NOVEMBER 23. [ 9:50 ]

Tessék példásan megbüntetni az elkövető gyeremekeket és a szülőket is, hogy mindenki tudja mi a rend! A protokollok nem működnek. A tanárok sztrájkolnak az erőszak ellen, egy gyermek pedig műtőasztalra került. Itt volna az ideje példát statuálni az elkövetőn.


Protokoll?
2022. NOVEMBER 22. [ 19:41 ]

A lépruptura életveszélyes sérülés, akár percek/órák alatt is elvérezhet a beteg. Le a kalappal az édesapa higgadtsága és tisztánlátása előtt, de az évek óta tartó tehetetlensége és teszetoszasága vezetett ide. Ha ilyesmi történne az én gyermekemmel, a renitens diák és P. B. direktor úr - jobbik esetben - az intenzív osztály hetekig körülrajongott sztárjaivá avanzsálnának. Fehérköpenyes "rajongóik" adnák egymásnak a kilincset...


Yoga11
2022. NOVEMBER 22. [ 18:42 ]

Szomorú eset ...😭 Ha szabad megjegyezni: nagyon nem tetszik ahogy a címet fogalmazták! Nem egy útonállóról, részegemberről, vagy egyéb negatív jellemű emberről beszélünk, hanem egy komoly sérülést szenvedett gyermekről! Azután tetőzték azzal, hogy "műtőasztalon kötött ki."


Újvidéken is megjelent a „fantombérlők” problémája. A szavazáson történő részvételre vonatkozó értesítést megkapták a Lázár cár sugárúton élő polgárok is, viszont több olyan személy nevére érkezett értesítés, akik nem az említett címen laknak. Erről a Zöld-Baloldali Front zombori bizottsága...
2023. DECEMBER 7.
[ 17:21 ]
Az előttünk álló hétvégén tartják meg a Zentai Sportcsarnokban a 7. Gazdanapok rendezvényt, illetve annak keretében a hagyományos Mikulás-napi kiállítást, a helyi termékek bemutatóját, a 23. Nemzetközi Pálinkafesztivált, valamint a 11. Vajdasági Kulináris-és Élelmiszeripari Kiállítást. is. A Zentai Gazdakör...
2023. DECEMBER 7.
[ 17:20 ]
Nincs a szokásos viháncolás, a diákok arcáról inkább egyféle döbbenet olvasható le, amikor hallgatják Bojana Gladović élettörténetét. A fiatal egészségügyi dolgozó 22 éves volt, amikor kolléganőjével munkába sietett. A társa gyorsan és nem az útviszonyoknak megfelelően hajtott, a kocsi egy jeges szakaszon megcsúszott,...
2023. DECEMBER 7.
[ 15:49 ]
Beolvasás folyamatban