Vajdaság
Felfüggeszti politikai tevékenységét a Magyar Mozgalom
Az MM jogi személy marad, aktivitás nélkül

(Hírösszefoglaló)

Betűméret:             

Felfüggesztette a politikai és a közéleti tevékenységét a Magyar Mozgalom. Ezt a szervezet elnöke a Vajdasági Rádió és Televízió Napjaink című műsorában jelentette be hétfőn este.

Sövény Ferenc elnök a döntéssel kapcsolatban azt mondta, hogy ő személy szerint az MM nyári közgyűlésén benyújtotta a lemondását az elnöki posztról, azzal a kitétellel, hogy addig formálisan elnök marad, amíg nem lesz új vezető. Erre a helyre hónapokon át nem találtak embert, így - mint fogalmazott - a mozgalom a következő időszakban szünetelteti a tevékenységét.

Sövény hozzátette: nem szűnik meg az MM, de csak mint bejegyzett jogi személy marad meg, aktivitást nem folytat.

A Mozgalom passzivitása egyébként már korábban kezdődött. A novemberi nemzeti tanácsi választásokon sem vett részt, így azon csak a VMSZ által támogatott Magyar Összefogás lista szerepelt.

A Magyar Mozgalmat 2015-ben hozták létre, a tagsága pedig eleinte főként a Vajdasági Magyar Szövetségből kizárt vagy kilépett emberekből állt, ám a következő években a korábban ismert vajdasági közszereplők azóta kihátráltak a szervezet mögül, és nem vállaltak szerepet a szervezet irányításában, állapítja meg az RTV internetes oldala.

Alapítói között volt Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács korábbi elnöke, Maglai Jenő, Szabadka volt polgármestere, valamint Varga László egykori parlamenti képviselő, emlékeztet az MTI. A vajdasági magyarságnak jelenleg öt pártja van, írja. A legnagyobb támogatottsággal a Vajdasági Magyar Szövetség rendelkezik, de politikai szereplőként jelen van még a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt, a Magyar Polgári Szövetség és a Magyar Egység Pártja, ám ez utóbbi kis pártok gyakorlatilag láthatatlanok a szavazópolgárok számára.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Érett Ifjú
2022. DECEMBER 8. [ 20:13 ]

Lazio, nem habozok. Elvből nem kötöm magam egyetlen politikai párthoz sem.


Szó
2022. DECEMBER 8. [ 17:17 ]

Szó, ami szó, el kell ismerni: a VMSZ mesterien fejezte le a MM-t, a többivel pedig feltörölte a padlót. Persze hathatós északi hátszéllel.


Bánáti
2022. DECEMBER 8. [ 11:25 ]

Így jár aki és amit csak érdekből csinál .na és aki Maki Zayt képviseli .eddig volt és elég lett belőletek


sistvan
2022. DECEMBER 8. [ 11:03 ]

Vagyunk még akik semilye politikai szervezethez nem tartozunk . Önállóján kell igazotkozodni a helyzethez.A politikai elkötelezettség korlátozás .Az ország politikájával nem mehetünk szembe.


Lazio
2022. DECEMBER 8. [ 9:13 ]

" Érett Ifjú", továbbra is keresik az új embert az elnöki posztra. Ne habozz !


sistvan
2022. DECEMBER 8. [ 8:18 ]

A falon irta :"Megméretteték és könnyünek találtatik"Ne dugjuk felyünket a homokba.


Érett Ifjú
2022. DECEMBER 7. [ 21:06 ]

Kár, sokkal több van ebben a mozgalomban, mint amit teljesítettek.


Pad
2022. DECEMBER 7. [ 14:57 ]

Így jár az, aki a választásokon Márki Zayt és a mögötte lévő söpredéket támogatja. Nagy ötlet volt!


A szabadkai rendőrség letartóztatta az 1989-es születésű, helybeli R. S-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadott és kirabolt egy idős férfit. Az elkövető az utcán találkozott a 68 éves áldozatával, akit fizikailag bántalmazott, majd elvette tőle a nála talált pénzt. A férfit súlyos testi sérülésekkel...
2023. JANUÁR 26.
[ 8:38 ]
Kovács Elvirát választották az Európa Tanács kisebbségi jogi albizottságának elnökévé. A politikus ennek kapcsán tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook-oldalán. Kiemelte, nagy öröm számára, hogy ebben a funkcióban tovább folytathatja a nemzeti kisebbségi jogok megvalósulásáért és érvényesüléséért folytatott...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:33 ]
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács decemberben megválasztott új elnöke, valamint Sárközi István, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke volt ma a vendégünk - írta keddi Facebook-bejegyzésében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:08 ]
Beolvasás folyamatban