Vajdaság
Újvidék: Felbontották a szerződést az 1944/45-ös ártatlan áldozatok emlékművének megépítéséről
Betűméret:             

Újvidék város felbontotta a szerződést azzal a vállalkozóval, akinek az 1944/45 ártatlan áldozatoknak szentelt vitatott emlékművet kellett volna felállítania a Liman városrészben.

Igor Crnobarac, Újvidéki alpolgármestere a 021.rs kérdésére válaszolva elmondta, a kölcsönös szerződésbontás iránti kérelmet maga a kivitelező nyújtotta be.

„A vállalkozó kölcsönös szerződésbontást kért, mert az állandó fennakadások miatt nem tudja befejezni a munkát, veszélyezteti az építkezést és az objektumot, illetve a munkások biztonságát, így a szerződést felbontottuk”, mondta Crnobarac, aki hozzátette, hogy meg kell fontolni a következő lépéseket.

Kiemelte, hogy a város nem mond le az emlékmű felállításáról, de senki sem sejthette, hogy ilyen jellegű események fognak bekövetkezni, nem tervezték azt sem, hogy a felállításra szánt összeget átviszik a következő évre.

Crnobarac rámutatott, hogy újra kiírják a közbeszerzést, de nem pontosította, hogy mikor.

Az emlékmű felállításának határideje december 26-a lett volna, a kivitelező aznap nyújtotta be a szerződés felbontására vonatkozó kérelmet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
septimus
2022. DECEMBER 29. [ 10:51 ]

Én ezt egy pozitív fejleménynek tartom, végre egy esemény, ahol felléptek a VMSZ-szel szemben és valamiféle eredménye lett. Na, nyilván nincs még vége a történetnek.


Juj
2022. DECEMBER 28. [ 19:54 ]

Juj, de meg vagyok lepődve. Megalkuvó pártunk plusz egy öreg janicsár, egyenlő ezzel. Olvassák Csorba B. nyilatkozatait korábbról.


Teljesen megtelt ma a muzslyai Szűz Mária Szent Neve templom hívekkel azon a hálaadó szentmisén, amely során a szalézi atyák elbúcsúztak a közösségtől. Muzslyán 1965 óta látták el a lelkipásztori munkát az atyák. Nemrégen a szlovéniai rendtartomány vezetője értesítette a Nagybecskereki Egyházmegyét, hogy a rend nem...
2024. JÚLIUS 14.
[ 17:35 ]
Szatmári Adriánt választották Topolya község polgármesterének. Eddig is betöltötte ezt a tisztséget. A testület elnökének Saša Srdićet, a Szerb Haladó Párt helyi szervezetének elnökét választották meg. A topolyai községi képviselő-testület pénteken megtartott alakuló ülésén ismét Szatmári Adriánt...
2024. JÚLIUS 13.
[ 6:07 ]
A felelősségteljes erdőgazdálkodás fontosságáról volt szó Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke és Kókai Roland, a Vajdaság Erdei (Vojvodinašume) erdőgazdálkodási közvállalat igazgatójának mai találkozóján. A felek leszögezték, az erdő óriási természeti kincs és fontos erőforrás. „Erdeink,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 16:07 ]
Beolvasás folyamatban