Vajdaság
Újvidék: Felbontották a szerződést az 1944/45-ös ártatlan áldozatok emlékművének megépítéséről
Betűméret:             

Újvidék város felbontotta a szerződést azzal a vállalkozóval, akinek az 1944/45 ártatlan áldozatoknak szentelt vitatott emlékművet kellett volna felállítania a Liman városrészben.

Igor Crnobarac, Újvidéki alpolgármestere a 021.rs kérdésére válaszolva elmondta, a kölcsönös szerződésbontás iránti kérelmet maga a kivitelező nyújtotta be.

„A vállalkozó kölcsönös szerződésbontást kért, mert az állandó fennakadások miatt nem tudja befejezni a munkát, veszélyezteti az építkezést és az objektumot, illetve a munkások biztonságát, így a szerződést felbontottuk”, mondta Crnobarac, aki hozzátette, hogy meg kell fontolni a következő lépéseket.

Kiemelte, hogy a város nem mond le az emlékmű felállításáról, de senki sem sejthette, hogy ilyen jellegű események fognak bekövetkezni, nem tervezték azt sem, hogy a felállításra szánt összeget átviszik a következő évre.

Crnobarac rámutatott, hogy újra kiírják a közbeszerzést, de nem pontosította, hogy mikor.

Az emlékmű felállításának határideje december 26-a lett volna, a kivitelező aznap nyújtotta be a szerződés felbontására vonatkozó kérelmet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
septimus
2022. DECEMBER 29. [ 10:51 ]

Én ezt egy pozitív fejleménynek tartom, végre egy esemény, ahol felléptek a VMSZ-szel szemben és valamiféle eredménye lett. Na, nyilván nincs még vége a történetnek.


Juj
2022. DECEMBER 28. [ 19:54 ]

Juj, de meg vagyok lepődve. Megalkuvó pártunk plusz egy öreg janicsár, egyenlő ezzel. Olvassák Csorba B. nyilatkozatait korábbról.


Száz napja nevezték ki az önkormányzati tisztségviselőket, így az elmúlt 100 nap munkáját értékelte Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere. Az önkormányzat épületében tegnap megtartott sajtótájékoztatón az elmúlt időszak történéseiről és a jövőbeli tervekről is szó esett. A polgármester...
2024. OKTÓBER 23.
[ 12:17 ]
Magyarkanizsán július 10-én alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület. Az elmúlt 100 nap munkájáról Fejsztámer Róbert polgármester adott összefoglalót szerdai sajtótájékoztatóján a községi tanács tagjainak jelenlétében. A sikeres pályázatokról, fejlesztésekről szólt, illetve több rendezvényről...
2024. OKTÓBER 23.
[ 11:56 ]
A Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége (DSHV) szerdán közleményben tájékoztatott arról, miszerint a párt támogatja az EP új, horvát jelentéstevőjének kinevezését. "Tonino Picula, az új szerbiai jelentéstevő az Európai Parlamentben, felelősségteljesen fogja ellátni feladatát, és hozzájárul Szerbia európai...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban