Vajdaság
Újvidék: Felbontották a szerződést az 1944/45-ös ártatlan áldozatok emlékművének megépítéséről
Betűméret:             

Újvidék város felbontotta a szerződést azzal a vállalkozóval, akinek az 1944/45 ártatlan áldozatoknak szentelt vitatott emlékművet kellett volna felállítania a Liman városrészben.

Igor Crnobarac, Újvidéki alpolgármestere a 021.rs kérdésére válaszolva elmondta, a kölcsönös szerződésbontás iránti kérelmet maga a kivitelező nyújtotta be.

„A vállalkozó kölcsönös szerződésbontást kért, mert az állandó fennakadások miatt nem tudja befejezni a munkát, veszélyezteti az építkezést és az objektumot, illetve a munkások biztonságát, így a szerződést felbontottuk”, mondta Crnobarac, aki hozzátette, hogy meg kell fontolni a következő lépéseket.

Kiemelte, hogy a város nem mond le az emlékmű felállításáról, de senki sem sejthette, hogy ilyen jellegű események fognak bekövetkezni, nem tervezték azt sem, hogy a felállításra szánt összeget átviszik a következő évre.

Crnobarac rámutatott, hogy újra kiírják a közbeszerzést, de nem pontosította, hogy mikor.

Az emlékmű felállításának határideje december 26-a lett volna, a kivitelező aznap nyújtotta be a szerződés felbontására vonatkozó kérelmet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
septimus
2022. DECEMBER 29. [ 10:51 ]

Én ezt egy pozitív fejleménynek tartom, végre egy esemény, ahol felléptek a VMSZ-szel szemben és valamiféle eredménye lett. Na, nyilván nincs még vége a történetnek.


Juj
2022. DECEMBER 28. [ 19:54 ]

Juj, de meg vagyok lepődve. Megalkuvó pártunk plusz egy öreg janicsár, egyenlő ezzel. Olvassák Csorba B. nyilatkozatait korábbról.


Zenta főterén műjégpálya nyílik - illusztráció
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
A Legjobb Vajdaságból minőségjelzéssel ellátott tanúsítványokat adott át ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Mint elmondta, 2017-től kezdődően a tartomány 305 céget segített felszereléssel, munkahelyekkel. Ezeknek a vállalatoknak pedig mindössze öt százaléka van külföldi tulajdonban, a többi...
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:15 ]
110 éves a magyarkanizsai Gyógyfürdő. Habár maga az évforduló nyáron van, minden évben november végén ünnepelnek, így az idén is így tettek. 1913. augusztus 10-én nyitotta meg Hermann Grünfeld, a gőztéglagyár tulajdonosa a Csodakút Artézi-fürdő Részvénytársaság első fürdőépületét, a mai fürdő alapobjektumát,...
2023. NOVEMBER 29.
[ 15:35 ]
Egy 58 éves nő életét vesztette, három személy pedig megsérült abban a közlekedési balesetben, ami kedden este 8 óra körül történt a Temerin és Szőreg közötti útszakaszon. A gépkocsit egy 83 éves férfi vezette, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, írja a 021. A kocsi másik két utasa könnyebben...
2023. NOVEMBER 29.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban