Vajdaság
Újvidék: Felbontották a szerződést az 1944/45-ös ártatlan áldozatok emlékművének megépítéséről
Betűméret:             

Újvidék város felbontotta a szerződést azzal a vállalkozóval, akinek az 1944/45 ártatlan áldozatoknak szentelt vitatott emlékművet kellett volna felállítania a Liman városrészben.

Igor Crnobarac, Újvidéki alpolgármestere a 021.rs kérdésére válaszolva elmondta, a kölcsönös szerződésbontás iránti kérelmet maga a kivitelező nyújtotta be.

„A vállalkozó kölcsönös szerződésbontást kért, mert az állandó fennakadások miatt nem tudja befejezni a munkát, veszélyezteti az építkezést és az objektumot, illetve a munkások biztonságát, így a szerződést felbontottuk”, mondta Crnobarac, aki hozzátette, hogy meg kell fontolni a következő lépéseket.

Kiemelte, hogy a város nem mond le az emlékmű felállításáról, de senki sem sejthette, hogy ilyen jellegű események fognak bekövetkezni, nem tervezték azt sem, hogy a felállításra szánt összeget átviszik a következő évre.

Crnobarac rámutatott, hogy újra kiírják a közbeszerzést, de nem pontosította, hogy mikor.

Az emlékmű felállításának határideje december 26-a lett volna, a kivitelező aznap nyújtotta be a szerződés felbontására vonatkozó kérelmet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
septimus
2022. DECEMBER 29. [ 10:51 ]

Én ezt egy pozitív fejleménynek tartom, végre egy esemény, ahol felléptek a VMSZ-szel szemben és valamiféle eredménye lett. Na, nyilván nincs még vége a történetnek.


Juj
2022. DECEMBER 28. [ 19:54 ]

Juj, de meg vagyok lepődve. Megalkuvó pártunk plusz egy öreg janicsár, egyenlő ezzel. Olvassák Csorba B. nyilatkozatait korábbról.


Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban