Vajdaság
Ülésezett a magyarkanizsai községi képviselő-testület: Korszerűsítik a közvilágítást
Betűméret:             

Ülést tartott a magyarkanizsai községi képviselő-testület. A részleteket az ülést követően Pletikoszity Tibor a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezetője ismertette.

- A mai ülésen 18 napirendi pontot tárgyaltunk meg. Ezek mind elfogadásra kerültek. Önkormányzatunk feladatai közé tartozik a közvilágítás fejlesztése is a községünk területén. Most egy olyan megoldásra nyílt lehetőségünk, amely a közvilágítás elavult elemeinek cseréjét és egy korszerűbb kezelési módszer bevezetését is tartalmazza. Ezért fogadtunk el egy határozatot a köz- és magánszféra partnerségére és a projekt elindítására vonatkozóan.

Rendelet született a kispiaci iskola tulajdonjogának Magyarkanizsa községre való átruházásáról. Ez azért fontos, mert lehetőséget biztosít bizonyos pályázatok benyújtására.

Határozat született a szabadkai Regionális Hulladéktároló Hulladékgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság 2023. évi üzletviteli programja jóváhagyásáról valamint költségvetési eszközök igénybevételéhez szükséges 2023. évi különprogramja jóváhagyásáról. Ki kell emelnünk, egy a község számára fontos projektet, ami a nyitott hulladékudvarok projektje és itt fontos megemlíteni, hogy a magánszemélyek, civilek bármilyen veszélyes hulladékot ide tudnak elhelyezni majd, valamint az építkezéseket nem tudjuk összehangolni az évi két lomtalanítási akcióval, tehát ezeket, az így keletkezett hulladékokat a következőkben be tudjuk majd vinni ezekbe a hulladéklerakókba.

Olyan évi terveket hagytunk jóvá, amelyek nagy jelentőségűek községünk életében. Ezek a Vöröskereszt, a Tisza menti Információs Fejlesztési Központ, Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, Községi Szociális Központ, Sportszövetség, a Rendkívüli Helyzetek Magyarkanizsai Községi Törzskara és az egészségház éves működési programja.

Elfogadtuk a községi helyi foglalkoztatási cselekvési tervet, ami alapján 4 millió dinárról 5 millió dinárra emelkedik az az összeg, amelyet a község a 4 hónapig tartó helyi foglalkoztatásra fordíthat - hangzott az ismertető.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jubileumot ünnepelt a Pax Romana - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 29.
[ 20:30 ]
A költségvetés módosításáról, a községi nyilvános elismerések adományozásáról, valamint több községi intézmény éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták a Magyarkanizsa községi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. 23 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. A napirendi pontokról az ülést...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:52 ]
Nincs pontos adat, hogy hány szerbiai munkavállaló ingázik naponta a vajdasági településekről Magyarországra. A Tisza-mentén Zentától Horgosig szinte mindenhol vannak olyanok, akik a határ túloldalán keresik a kenyerüket, de Szabadka környékéről is sokan dolgoznak odaát. Több száz munkavállalóról lehet szó. Az ő...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:21 ]
Újvidéken és Karlócán a hétvégén Koszovón életüket vesztett szerbeknek szentelt plakátok jelentek meg. A fekete-fehér plakátokon, melyen a banjskai kolostor látható a következő felirat látható: „Örök dicsőség minden szerbnek, aki elesett a szabadságharcban ezen a szent helyen. Banjska kolostor, 2023.09.24." A...
2023. SZEPTEMBER 27.
[ 14:59 ]
Beolvasás folyamatban