Vajdaság
Ülésezett a magyarkanizsai községi képviselő-testület: Korszerűsítik a közvilágítást
Betűméret:             

Ülést tartott a magyarkanizsai községi képviselő-testület. A részleteket az ülést követően Pletikoszity Tibor a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezetője ismertette.

- A mai ülésen 18 napirendi pontot tárgyaltunk meg. Ezek mind elfogadásra kerültek. Önkormányzatunk feladatai közé tartozik a közvilágítás fejlesztése is a községünk területén. Most egy olyan megoldásra nyílt lehetőségünk, amely a közvilágítás elavult elemeinek cseréjét és egy korszerűbb kezelési módszer bevezetését is tartalmazza. Ezért fogadtunk el egy határozatot a köz- és magánszféra partnerségére és a projekt elindítására vonatkozóan.

Rendelet született a kispiaci iskola tulajdonjogának Magyarkanizsa községre való átruházásáról. Ez azért fontos, mert lehetőséget biztosít bizonyos pályázatok benyújtására.

Határozat született a szabadkai Regionális Hulladéktároló Hulladékgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság 2023. évi üzletviteli programja jóváhagyásáról valamint költségvetési eszközök igénybevételéhez szükséges 2023. évi különprogramja jóváhagyásáról. Ki kell emelnünk, egy a község számára fontos projektet, ami a nyitott hulladékudvarok projektje és itt fontos megemlíteni, hogy a magánszemélyek, civilek bármilyen veszélyes hulladékot ide tudnak elhelyezni majd, valamint az építkezéseket nem tudjuk összehangolni az évi két lomtalanítási akcióval, tehát ezeket, az így keletkezett hulladékokat a következőkben be tudjuk majd vinni ezekbe a hulladéklerakókba.

Olyan évi terveket hagytunk jóvá, amelyek nagy jelentőségűek községünk életében. Ezek a Vöröskereszt, a Tisza menti Információs Fejlesztési Központ, Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, Községi Szociális Központ, Sportszövetség, a Rendkívüli Helyzetek Magyarkanizsai Községi Törzskara és az egészségház éves működési programja.

Elfogadtuk a községi helyi foglalkoztatási cselekvési tervet, ami alapján 4 millió dinárról 5 millió dinárra emelkedik az az összeg, amelyet a község a 4 hónapig tartó helyi foglalkoztatásra fordíthat - hangzott az ismertető.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az áldozat három évig nem vette fel a szociális segélyt, ez vált gyanússá. Kiderült, hogy a férfi már nem él, a saját fia gyilkolta meg. Az elkövető a 37 éves J. M., a borzalom pedig Szabadkán, a Szerb sor egyik házában történt még 2021-ben. Apa és fia összeszólalkozott, végül a veszekedés leszámolásba torkollott:...
2024. JÚNIUS 11.
[ 9:23 ]
Az európai parlamenti választások után a Fidesz-KDNP-nek 11 képviselője lesz az EP-ben. Ezzel az eredménnyel a listán nyolcadik helyen álló Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, a párt alelnöke is bejut az Európai Parlamentbe. A szakpolitikus közösségi oldalán fejezte ki köszönetét dr. Pásztor...
2024. JÚNIUS 10.
[ 12:17 ]
A hajnali órákban ismét vihar vonult végig Vajdaságon. Míg hajnali 4 óra körül villámlással, erős esővel indult a vihar, mire elérte Felsőhegyet és Zentát, már jég is társult hozzá. A közösségi oldalon megosztott képek szerint a jég nem volt túl nagy, borsónagyságú lehetett, ám bőségesen kaptak belőle az arra...
2024. JÚNIUS 9.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban