Vajdaság
Magyarkanizsa: A község idei elsőszülött babáit látogatta meg a polgármester
Betűméret:             

50 ezer dináros támogatásban részesültek Magyarkanizsa községben az év elsőszülöttjei. Az újszülötteknél és szüleiknél ma délelőtt Fejsztámer Róbert tett látogatást. A szülők és a gyermekek is számíthatnak a későbbiekben is a családbarát önkormányzat támogatására.

A polgármester első útja Kispiacra vezetett, hiszen idevalósi a község első idei lány babája, Sárkány Zoé, aki január elsején Sárkány Tamás és Anita első gyermekeként született meg. Az anyuka elmondta, hogy a kezdeti nehézségek után már kellően összeszokott a család.

- Igazából ő nyugodt baba, az elején kicsit nehéz volt, mert felcserélte a nappalt és az éjszakát, akkor nappal aludt és éjszaka gyakrabban fent volt, de az is gyorsan kialakult, körülbelül 1-1,5 hónap után, tehát sikerült egy napirendet kialakítani.

A község idei elsőszülött kisfiúja pedig a horgosi Petrović Saša lett, aki január 8-án látta meg a napvilágot. Anyukája Vas Aranka, apukája Petrović Saša negyedik gyermekeként érkezett a családba. Az apuka elmondta, hogy örültek a kisfiú érkezésének.

- Négyen vannak összesen, három lány meg egy fiú. A legidősebb tizennégy, a középső kislány hét éves, van egy három éves lányunk meg ő, a két hónapos fiunk. Szépen alakulnak a napjaink, sokat foglalkozunk velük, egész nap együtt vagyunk.

Magyarkanizsa községben évek óta hagyomány, hogy március elején a polgármester meglátogatja és megajándékozza az idei első újszülötteket. Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy emellett a község jóvoltából a többi újszülött is részesül támogatásban.

- Ezen a programon keresztül kapnak egy egyszeri, 50 ezer dináros támogatást a kisfiú és a kislány szülei. Természetesen minden egyes gyermek, aki a község területén születik, megkapja az egyszeri 20 ezer dináros támogatást és a mellé járó babacsomagot is. Az intézkedések azt szolgálják, hogy a szülőknek már a gyermek érkezésekor érezzenek egy háttértámogatást az önkormányzat és egyáltalán a közösség részéről. Van amikor ez pénzügyi segítség, van amikor szolgáltatásbéli vagy eszközbeli segítség, mindenesetre az önkormányzatnak hosszú távon is az a célja, hogy a gyermek megszületésétől, egészen az idős korig elkísérjük a polgárainkat és megpróbáljunk nekik egy élhető, gondoskodó közösséget teremteni - fogalmazott a polgármester.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az áldozat három évig nem vette fel a szociális segélyt, ez vált gyanússá. Kiderült, hogy a férfi már nem él, a saját fia gyilkolta meg. Az elkövető a 37 éves J. M., a borzalom pedig Szabadkán, a Szerb sor egyik házában történt még 2021-ben. Apa és fia összeszólalkozott, végül a veszekedés leszámolásba torkollott:...
2024. JÚNIUS 11.
[ 9:23 ]
Az európai parlamenti választások után a Fidesz-KDNP-nek 11 képviselője lesz az EP-ben. Ezzel az eredménnyel a listán nyolcadik helyen álló Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, a párt alelnöke is bejut az Európai Parlamentbe. A szakpolitikus közösségi oldalán fejezte ki köszönetét dr. Pásztor...
2024. JÚNIUS 10.
[ 12:17 ]
A hajnali órákban ismét vihar vonult végig Vajdaságon. Míg hajnali 4 óra körül villámlással, erős esővel indult a vihar, mire elérte Felsőhegyet és Zentát, már jég is társult hozzá. A közösségi oldalon megosztott képek szerint a jég nem volt túl nagy, borsónagyságú lehetett, ám bőségesen kaptak belőle az arra...
2024. JÚNIUS 9.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban