Vajdaság
Magyarkanizsa: Hosszútávú szerződés szúnyogirtásra 
Betűméret:             

A szúnyogirtásra vonatkozó, ötévre szóló szerződést írt alá szerdán Magyarkanizsa önkormányzata és az újvidéki Ciklonizacija Logistika Kft. A hosszabb időszakra szóló partnerségi együttműködés előnyeiről, illetve magáról a tervezett szúnyogírtásról Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester beszélt sajtótájékoztatón.

Eddig is a Ciklonizacija cég végezte a község területén a szúnyogirtást, s a cél az volt, hogy legyen egy hosszú távú szerződés, emelte ki Fejsztámer Róbert polgármester.

- A szerződés megkötésének két oka van. Az egyik egy természetvédelmi ok, hiszen, ha hosszú távon, tervezhetően tud a cég fellépni nemcsak a szúnyogokkal, hanem a rágcsálókkal, más kártékony rovarokkal szemben is, akkor akár biológiai módszerrel is el tudja az irtást végezni, s nem kell erős vegyszereket használni. Másrészről, mivel kiszámíthatatlan a természet és senki nem tudja megmondani, milyen nyarunk lesz, mennyire lesz esős vagy száraz, mennyi szúnyoggal, rágcsálóval tudunk találkozni, ezért az ötéves szerződés keretet ad arra, hogy bármikor, bármelyik pillanatban igénybe tudjuk venni a cég szolgáltatásait. Nagyon bízom benne, hogy ezzel a keretszerződéssel környezetvédelmi és hatékonysági szempontból is nyerni fog az önkormányzat, illetve a lakosság.

Az ötéves keretszerződés több mint 50 millió dinárról szól. Az elmúlt években ugyanis 7,5 és 12 millió dinár között volt a szolgáltatás ára attól függően, hogy hány permetezést kellett elvégezni és milyen módszerrel, s nagyjából ennyi az öt évre szóló átlag.

A szakemberek egyelőre a Tisza apadását várják, s amikor megfelelő szintre visszahúzódik a víz, akkor elindul a szúnyoglárvák biológiai irtása. Várhatóan erre már a májusi ünnepek után sor kerülhet.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának felcsiszolása és festése. Ez alkalomból látogatott el oda pénteken Fejsztámer Róbert polgármester, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója fogadott. A Gyöngyszemeink...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:36 ]
Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős miniszter kijelentette, Szerbia kormányának alapvető elkötelezettsége a befogadás, az integráció, valamint a multikulturalizmus megőrzésének és fejlesztésének, továbbá a hagyományok és a kultúra megőrzésén és fejlesztésén...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:35 ]
Pénteken hajnali fél öt körül tűz ütött ki Újvidék Bangladesként ismert nyomornegyedében. Több tucat épület égett le. A tüzet megfékezték, de a terepen még mindig itt vannak az újvidéki tűzoltók, mentők, valamint a szociális központ munkatársai is. A tűz oltásában a NIS kőolajipari vállalat tűzoltói is...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban