Vajdaság
IPA-Interreg információs nap Magyarkanizsán
Betűméret:             

Az IPA- Interreg program legújabb pályázati köréhez kötődő regionális tájékoztató napot szerveztek Magyarkanizsán.

A találkozón résztvevők bővebb tájékoztatást kaphattak egyebek mellett a projekt felhívásról, a pályázók és a költségek jogosultságáról, a jelentkezés módjáról, valamint a szerződéskötésről és a megvalósításról is.

A jelenlevőket Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester köszöntötte.

- Büszkeség számomra, hogy Magyarkanizsa megkapta ezt a lehetőséget, hogy itt szervezzük meg ezt az információs napot, ez valószínű annak is köszönhető, hogy jó tapasztalataink vannak az IPA pályázatok kapcsán. Akik pályázni szeretnének, azoknak két tanácsot szeretnék adni az elmúlt évek tapasztalatából. Az egyik, hogy tisztában legyenek azzal, hogy a projektek írása, beadása, elszámolása mind angol nyelven zajlik. A másik, hogy aki nem önkormányzatot képvisel, hanem civil szervezetet, azok próbáljanak meg egy jó együttműködést kialakítani a saját önkormányzatukkal, ami majd később a segítségükre lehet.

Molnár Makai Krisztina, a magyarkanizsai Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ (ICR) igazgatója elmondta, hogy a községnek közel 15 éves tapasztalata van az Európai Uniós programokon való részvételével és a pályázatokkal.

- Ez idő alatt több mint 30 sikeres projektet tudhatunk magunk mögött. Különböző programokon vettünk már részt, mint az IPA Magyarországgal és Romániával, az Európa polgárokért, a Duna Transznacionális programon és az Észak-kelet Transznacionális programonokon. Amellett, hogy az ICR-nek remekül felkészült csapat áll a rendelkezésre a projektek megvalósításában, Magyarkanizsa község önkormányzatának kollégái is minden esetben mellé állnak ezeknek a projektnek.

Dejan Vujinović a szabadkai Magyarország-Szerbia IPA határon átnyúló program közös technikai titkárságának munkatársa elmondta, hogy ezek a pályázatok 2021 és 2027 között fognak megvalósulni.

- A következő időszakban több lehetőség közül is választhatnak a pályázók. Azt mondanám, hogy főleg a környezetvédelem, a kultúra és turizmus iránt lesz érdeklődés, illetve az együttműködésre a kisebb nonprofit szervezetekkel. Az információs nap nagyon jól bejáródott ciklus, hirdetni kell, promotálni kell, hogy az emberek tudják, hogy lehetőségek vannak, hiszen ebben a pályázati körben több mint 40 millió euró kerül kiosztásra. A másik dolog, hogy a pályázók,illetve azok akik szeretnének pályázni, hogy megismerkedjenek ennek a játéknak a szabályaival. Nagyon pontos és transzparens procedúrákon esünk át a következő hat-hét-nyolc hónapban.

A találkozón Relja Burzan, a Magyarország-Szerbia IPA határon átnyúló program közös technikai titkársága szabadkai irodájának vezetője is részt vett.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli az Európai Régiók Intézete (IRE). A Salzburgban rendezett ünnepségen Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is részt vett. A képviselőház közleménye szerint Juhász gratulált dr. Franz Schausbergernek, az Európai Régiók Intézete alapítójának és elnökének...
2024. OKTÓBER 20.
[ 20:19 ]
Magyarkanizsa ma, október 20-án ünnepli a község napját, amikor is arra emlékeznek, hogy 1686-ban ezen a napon szabadult fel a környék a török uralom alól. Idén négy napig tartottak a helytörténeti-, művelődési- és sportprogramok, a fő esemény viszont a községi képviselő-testület díszülése volt, amelyen vasárnap...
2024. OKTÓBER 20.
[ 16:01 ]
Az 1956-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek meg Horgoson. 1956-ban az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott szabadságharca végül elbukott. A véres következmények ellenére nem a kudarc, nem a sötétség, nem a hallgatás kapcsolódott 1956-hoz, hanem a szabadság, az...
2024. OKTÓBER 19.
[ 20:28 ]
Beolvasás folyamatban