Vajdaság
IPA-Interreg információs nap Magyarkanizsán
Betűméret:             

Az IPA- Interreg program legújabb pályázati köréhez kötődő regionális tájékoztató napot szerveztek Magyarkanizsán.

A találkozón résztvevők bővebb tájékoztatást kaphattak egyebek mellett a projekt felhívásról, a pályázók és a költségek jogosultságáról, a jelentkezés módjáról, valamint a szerződéskötésről és a megvalósításról is.

A jelenlevőket Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester köszöntötte.

- Büszkeség számomra, hogy Magyarkanizsa megkapta ezt a lehetőséget, hogy itt szervezzük meg ezt az információs napot, ez valószínű annak is köszönhető, hogy jó tapasztalataink vannak az IPA pályázatok kapcsán. Akik pályázni szeretnének, azoknak két tanácsot szeretnék adni az elmúlt évek tapasztalatából. Az egyik, hogy tisztában legyenek azzal, hogy a projektek írása, beadása, elszámolása mind angol nyelven zajlik. A másik, hogy aki nem önkormányzatot képvisel, hanem civil szervezetet, azok próbáljanak meg egy jó együttműködést kialakítani a saját önkormányzatukkal, ami majd később a segítségükre lehet.

Molnár Makai Krisztina, a magyarkanizsai Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ (ICR) igazgatója elmondta, hogy a községnek közel 15 éves tapasztalata van az Európai Uniós programokon való részvételével és a pályázatokkal.

- Ez idő alatt több mint 30 sikeres projektet tudhatunk magunk mögött. Különböző programokon vettünk már részt, mint az IPA Magyarországgal és Romániával, az Európa polgárokért, a Duna Transznacionális programon és az Észak-kelet Transznacionális programonokon. Amellett, hogy az ICR-nek remekül felkészült csapat áll a rendelkezésre a projektek megvalósításában, Magyarkanizsa község önkormányzatának kollégái is minden esetben mellé állnak ezeknek a projektnek.

Dejan Vujinović a szabadkai Magyarország-Szerbia IPA határon átnyúló program közös technikai titkárságának munkatársa elmondta, hogy ezek a pályázatok 2021 és 2027 között fognak megvalósulni.

- A következő időszakban több lehetőség közül is választhatnak a pályázók. Azt mondanám, hogy főleg a környezetvédelem, a kultúra és turizmus iránt lesz érdeklődés, illetve az együttműködésre a kisebb nonprofit szervezetekkel. Az információs nap nagyon jól bejáródott ciklus, hirdetni kell, promotálni kell, hogy az emberek tudják, hogy lehetőségek vannak, hiszen ebben a pályázati körben több mint 40 millió euró kerül kiosztásra. A másik dolog, hogy a pályázók,illetve azok akik szeretnének pályázni, hogy megismerkedjenek ennek a játéknak a szabályaival. Nagyon pontos és transzparens procedúrákon esünk át a következő hat-hét-nyolc hónapban.

A találkozón Relja Burzan, a Magyarország-Szerbia IPA határon átnyúló program közös technikai titkársága szabadkai irodájának vezetője is részt vett.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rendőrségi bemutatót tartottak Zentán - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:34 ]
Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, mely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:32 ]
Mintegy 6,6 kilométernyi földes út újul meg Magyarkanizsa község területén a tartományi mezőgazdasági titkárság jóvoltából. A községben minden évben eszközölnek hasonló fejlesztéseket. Oromhegyesen ebben az évben közel 550 méternyi földes utat fednek le zúzott kővel, a Štip utcában. Bata József, az oromhegyesi...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 11:27 ]
Szeptember 24-e és október 9-e között zajlik Újvidéken a földi, a vízi és a levegőből történő szúnyogirtás. A Ciklonizacija vállalat szerint az irtás pontos helye és ideje az időjárási viszonyoktól is függ. A szúnyogirtást lambda-cihalotrin és deltametrin alapú készítményekkel végzik, a méhészeket pedig arra...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:57 ]
Beolvasás folyamatban