Vajdaság
Újvidéken is kihirdették a rendes árvízvédelmi készültséget, miután megrongálódott az épített gát egy része
Betűméret:             

Újvidéken ma kihirdették a rendes árvízvédelmi készültséget a rakpart azon szakaszán, ahol a szennyvízkivezető mellett megrongálódott a gát egy része.

A Vajdaság Vizei közvállalat napi jelentése szerint az árvízvédelmi készültséget a rakpart burkolatának megrongálódása miatt vezetik be, amelyet a városi szennyvízgyűjtő kivezetésének működési zavara okozott.

A közvállalat szerint ez nem jelent veszélyt a városra, a helyszínt pedig rendszeresen látogatják. Mindenekelőtt a bedőlt szennyvízelvezetőt kell rendbe tenni. Erre a célra 17 millió dinárt különítettek el költségvetésből, közölte a polgármesteri hivatal.

Az újabb határozattal további 2,3 kilométerrel bővült a rendes árvízvédelmi készültség, a rakpart újvidéki oldalán, a Lázár cár sugárúttól a Duna-Tisza-Duna csatornáig.

A hét elején rendes árvízvédelmi készültséget vezettek be a város szerémségi oldalán, 11,4 kilométeres hosszúságban, Kamanc, Pétervárad és Karlóca térségében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerdán Zenta Község Képviselő-testületének alakuló ülésén megválasztották a község új polgármesterét és a községi tanács tagjait is. A község új polgármesterének Burány Hajnalkát választották meg. Burány Hajnalka 1980. március 30-án született Zentán. A Zentai Gimnázium elvégzése után az Újvidéki...
2024. JÚLIUS 10.
[ 17:43 ]
Magyarkanizsán is szerdán alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület, amelynek elnöke Újvári Zsombor (VMSZ) lett, helyettese pedig Jadranka Balaž (SNS). A községi képviselő testület titkára Major Diána maradt. A 29 tagú testületben a VMSZ-nek 19 képviselője van, akik koalícióban lesznek a Szerb Haladó...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
A Bravo polgári mozgalom elítéli a Srebrenica „felszabadítása” alkalmából meghirdetett tüntetést, és arra kéri a rendőrséget, hogy ne engedájezze annak megtartását. A mozgalom szerint a július 11-re, a Szabadság térre meghirdetett rendezvény egyértelmű provokáció, és nemcsak a srebrenicai áldozatok és családjaik...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
Beolvasás folyamatban