Vajdaság
Újvidéken is kihirdették a rendes árvízvédelmi készültséget, miután megrongálódott az épített gát egy része
Betűméret:             

Újvidéken ma kihirdették a rendes árvízvédelmi készültséget a rakpart azon szakaszán, ahol a szennyvízkivezető mellett megrongálódott a gát egy része.

A Vajdaság Vizei közvállalat napi jelentése szerint az árvízvédelmi készültséget a rakpart burkolatának megrongálódása miatt vezetik be, amelyet a városi szennyvízgyűjtő kivezetésének működési zavara okozott.

A közvállalat szerint ez nem jelent veszélyt a városra, a helyszínt pedig rendszeresen látogatják. Mindenekelőtt a bedőlt szennyvízelvezetőt kell rendbe tenni. Erre a célra 17 millió dinárt különítettek el költségvetésből, közölte a polgármesteri hivatal.

Az újabb határozattal további 2,3 kilométerrel bővült a rendes árvízvédelmi készültség, a rakpart újvidéki oldalán, a Lázár cár sugárúttól a Duna-Tisza-Duna csatornáig.

A hét elején rendes árvízvédelmi készültséget vezettek be a város szerémségi oldalán, 11,4 kilométeres hosszúságban, Kamanc, Pétervárad és Karlóca térségében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Száz napja nevezték ki az önkormányzati tisztségviselőket, így az elmúlt 100 nap munkáját értékelte Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere. Az önkormányzat épületében tegnap megtartott sajtótájékoztatón az elmúlt időszak történéseiről és a jövőbeli tervekről is szó esett. A polgármester...
2024. OKTÓBER 23.
[ 12:17 ]
Magyarkanizsán július 10-én alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület. Az elmúlt 100 nap munkájáról Fejsztámer Róbert polgármester adott összefoglalót szerdai sajtótájékoztatóján a községi tanács tagjainak jelenlétében. A sikeres pályázatokról, fejlesztésekről szólt, illetve több rendezvényről...
2024. OKTÓBER 23.
[ 11:56 ]
A Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége (DSHV) szerdán közleményben tájékoztatott arról, miszerint a párt támogatja az EP új, horvát jelentéstevőjének kinevezését. "Tonino Picula, az új szerbiai jelentéstevő az Európai Parlamentben, felelősségteljesen fogja ellátni feladatát, és hozzájárul Szerbia európai...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban