Vajdaság
Újvidéken is kihirdették a rendes árvízvédelmi készültséget, miután megrongálódott az épített gát egy része
Betűméret:             

Újvidéken ma kihirdették a rendes árvízvédelmi készültséget a rakpart azon szakaszán, ahol a szennyvízkivezető mellett megrongálódott a gát egy része.

A Vajdaság Vizei közvállalat napi jelentése szerint az árvízvédelmi készültséget a rakpart burkolatának megrongálódása miatt vezetik be, amelyet a városi szennyvízgyűjtő kivezetésének működési zavara okozott.

A közvállalat szerint ez nem jelent veszélyt a városra, a helyszínt pedig rendszeresen látogatják. Mindenekelőtt a bedőlt szennyvízelvezetőt kell rendbe tenni. Erre a célra 17 millió dinárt különítettek el költségvetésből, közölte a polgármesteri hivatal.

Az újabb határozattal további 2,3 kilométerrel bővült a rendes árvízvédelmi készültség, a rakpart újvidéki oldalán, a Lázár cár sugárúttól a Duna-Tisza-Duna csatornáig.

A hét elején rendes árvízvédelmi készültséget vezettek be a város szerémségi oldalán, 11,4 kilométeres hosszúságban, Kamanc, Pétervárad és Karlóca térségében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rendőrségi bemutatót tartottak Zentán - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:34 ]
Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, mely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:32 ]
Mintegy 6,6 kilométernyi földes út újul meg Magyarkanizsa község területén a tartományi mezőgazdasági titkárság jóvoltából. A községben minden évben eszközölnek hasonló fejlesztéseket. Oromhegyesen ebben az évben közel 550 méternyi földes utat fednek le zúzott kővel, a Štip utcában. Bata József, az oromhegyesi...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 11:27 ]
Szeptember 24-e és október 9-e között zajlik Újvidéken a földi, a vízi és a levegőből történő szúnyogirtás. A Ciklonizacija vállalat szerint az irtás pontos helye és ideje az időjárási viszonyoktól is függ. A szúnyogirtást lambda-cihalotrin és deltametrin alapú készítményekkel végzik, a méhészeket pedig arra...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:57 ]
Beolvasás folyamatban