Vajdaság
Hamarosan Magyarkanizsán is kiírják a lakossági energiahatékonysági pályázatot 
Betűméret:             

A szerbiai Bányászati és Energetikai Minisztérium idén is támogatja Magyarkanizsa önkormányzatát a lakóépületekre, családi házakra és lakásokra vonatkozó energiahatékonysági program kivitelezésében, amelynek összértéke – az önkormányzati önrésszel együtt – 10 millió dinár.

A kivitelező cégek számára kiírt felhívás már megjelent, a polgárok pályázatának várható időpontja pedig szeptember eleje. Az ezzel kapcsolatos információkat Csőke Rudolf programkoordinátor szerdai sajtótájékoztatóján ismertette.

A 2023-as évre előirányzott energiahatékonysági projekt, amely elsősorban a családi házakat és lakásokat érinti, a múlt héttel kezdetét vette, mondta el sajtótájékoztatóján Csőke Rudolf.

- Múlt héten, szerdán kiírták a pályázatot azon cégek, azaz potenciális kivitelezők részére, amelyek a pályázat következő szakaszában, amikor meghirdetik a pályázatot a polgárok számára is, választható kivitelezőként állnak majd a lakosság rendelkezésére. A cégek részére a pályázat továbbra is nyitott, lehetőség van újabb beadványok átadására, azaz bővülhet a kivitelezők listája - hívta fel rá a figyelmet a koordinátor.

A lakossági pályázatok kiírása a legfrissebb minisztériumi információk szerint két héten belül meg fog történni, hangsúlyozta Csőke Rudolf.

- Kérjük a polgárokat, kísérjék figyelemmel a közösségi oldalakat, a médiát. Nagyvonalakban ugyanazok lesznek a kritériumok, mint a tavalyi pályázat során, illetve a támogatási része is nagyjából nagyságrendileg ugyanaz lesz, illetve ugyanazokra az energiahatékonysági intézkedésekre lehet majd pályázni, mint 2022-ben.

Tavaly egyébként a következőkre lehetett pályázni: Energiahatékonysági intézkedések: nyílászárócsere, épület kültéri szigetelése; épülettetőtér szigetelése; kazáncsere, illetve új beépítése; hőpumpa beépítése; központi fűtés cseréje és kiépítése; szolár kollektor telepítése; napelem telepítése.

A polgárok bővebb információt kaphatnak személyesen Magyarkanizsán, a Városháza 8-as számú irodájában 8.00-12.00 óra között, vagy a következő telefonszámok egyikén:

• 024 4 875 166 / 247-es mellék

• 064 806 2130 (Papdancsó Igor)

• 064 806 2168 (Keiper Ildikó)

• 064 806 2075 (Bilić Radmila)

• 064 806 2074 (Csőke Rudolf)

Mivel a pályázat során ugyanazon dokumentumok kellenek, mint tavaly, azok beszerzését már ajánlatos akár most megkezdeni, hogy az elsők között tudja a polgár benyújtani pályázatát.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2023. AUGUSZTUS 30. [ 16:30 ]

Felkészülni emberek, megannyi szemét sztiropor szigetelést és műanyag nyílászárókat lehet majd venni. Nevezhetnénk úgy is, pályázni lehet a "hogyan szennyezzük környezetünket még jobban" címre. A megoldás az lenne, ha csak és kizárólag természetes, környezetkímélő anyagok felhasználására lehetne pályázni és pénzt adni. Sajnos ez még nem az a világ.


December 3-a a fogyatékkal élők nemzetközi napja. Ez alkalomból a topolyai polgármester minden évben meglátogatja a községben működő, fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, egyesületeket. Szatmári Adrián, Topolyai község polgármestere munkatársaival hétfőn ellátogatott ezekbe...
2023. DECEMBER 5.
[ 13:10 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben került kiosztásra a magyar kormány adománya a kisgyermekeknek, akiknek a babacsomagot a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából kézbesítették. Ezen a helyszínen 40 babacsomagot adtak át, a helybeli, nagybecskereki, lukácsfalvi, erzsébetlaki és szentmihályi szülők mellett első alkalommal voltak...
2023. DECEMBER 5.
[ 7:26 ]
Zentán rendezték meg a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) konferenciáját, amelyen a magyarországi és a vajdasági vállalkozók közötti együttműködés kiszélesítésének a lehetőségeiről tárgyaltak. Az összejövetel résztvevőit elsőként Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere, az összejövetel egyik...
2023. DECEMBER 4.
[ 19:02 ]
Beolvasás folyamatban