Vajdaság
Szalagavató bál Muzslyán
Betűméret:             

A nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégium és a muzslyai Emmausz Fiúkollégium végzős növendékei részére megtartották a szalagavató bált, a fiatalok felnőtté válásának ünnepét.

Ezúttal 15 lányt és 5 fiút ünnepeltek, akik ugyan most még nem búcsúznak a kollégiumoktól, de az iskolaév végén elhagyják ezeket a intézményeket.

Az ünnepség szentmisével kezdődött, amely keretében Kalapis Sztoján atya, az Emmausz Fiúkollégium igazgatója, muzslyai plébános megáldotta a feltűzésre kerülő szalagokat.

A szentmisét követően mindannyian, a kollégisták, a szüleik, a kísérőik átvonultak a fiúkollégium tornatermében, ahol megkezdődött a szalagavató ünnepség.

Az egybegyűlteket elsőként Kalapis Sztoján atya köszöntötte, majd a leánykollégium igazgatója, Karl Jenő szólt a jelenlevőkhöz. A kollégisták nevében egy végzős lány, Szabó Laura mondott köszönetet, a fiúk közül pedig Babinszki Csaba osztotta meg gondolatait.

A beszédek után közösen megnézték a harmadikos kollégisták által készített kisfilmeket, amelyeket a negyedikesek legemlékezetesebb fotóikból állították össze.

A kollégisták tánca volt az est fénypontja, Rontó Márta koreográfiája alapján lejtettek a fiatalok a tornateremben. Előtte a fiúk egy-egy rózsát adtak a lányoknak, majd pezsgővel koccintottak, azt követően pedig a szüleiket kérték fel egy táncra.

Az ünnepség agapéval, utána pedig zenés mulatsággal zárult.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az áldozat három évig nem vette fel a szociális segélyt, ez vált gyanússá. Kiderült, hogy a férfi már nem él, a saját fia gyilkolta meg. Az elkövető a 37 éves J. M., a borzalom pedig Szabadkán, a Szerb sor egyik házában történt még 2021-ben. Apa és fia összeszólalkozott, végül a veszekedés leszámolásba torkollott:...
2024. JÚNIUS 11.
[ 9:23 ]
Az európai parlamenti választások után a Fidesz-KDNP-nek 11 képviselője lesz az EP-ben. Ezzel az eredménnyel a listán nyolcadik helyen álló Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, a párt alelnöke is bejut az Európai Parlamentbe. A szakpolitikus közösségi oldalán fejezte ki köszönetét dr. Pásztor...
2024. JÚNIUS 10.
[ 12:17 ]
A hajnali órákban ismét vihar vonult végig Vajdaságon. Míg hajnali 4 óra körül villámlással, erős esővel indult a vihar, mire elérte Felsőhegyet és Zentát, már jég is társult hozzá. A közösségi oldalon megosztott képek szerint a jég nem volt túl nagy, borsónagyságú lehetett, ám bőségesen kaptak belőle az arra...
2024. JÚNIUS 9.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban