Vajdaság
Megújul a tóthfalui kultúrotthon 
Betűméret:             

Tóthfaluban átadták a helyi kultúrotthon felújított szanitáris objektumát, mely beruházás támogatója Magyarkanizsa önkormányzata volt. Az épületen legalább negyven éve nem voltak nagyobb felújítások, pedig egyre nagyobb volt az igény a falu polgárai részéről, hogy az objektum nagyterme különféle események helyszíne legyen.

Ezentúl megfelelő higiéniai körülmények között szervezhetnek különféle rendezvényeket, de azon lesznek, hogy a közeljövőben a teljes épületet szebbé tegyék, nyilatkozta Bontovics István, Tóthfalu Helyi Közösség Tanácsának elnöke:

- Nagyon sokan igénylik a termet, hogy a születés- vagy névnapokat itt tartsák, de bérmálkozást, elsőáldozást is ünnepelnek ezen a helyszínen. A néptánc és klasszikustánc oktatása is ebben a teremben történik, sőt óvodás bált is tartottak már itt. A legszükségesebb felújításokat most elvégeztük, gázkályhát, klímát is beszereltünk, fűtés-hűtés lehetőségét biztosítottuk. Sok még a feladat, mert 40 évig elhanyagolták az épületet, szükséges lesz a nyílászárók cseréje is, de nem megy minden máról holnapra.

A falu vezetését örömmel tölti el, hogy nagyon sok fiatal maradt a faluban, ide nősültek, ide jöttek férjhez, s fontos, hogy tudják az épületet használni. A beruházás értéke 2.100.000 dinár volt. Az elkövetkező időszakban pedig a terem csinosítására fog sor kerülni.

Az önkormányzat örömmel karolja fel a kis közösségek kezdeményezéseit, s támogatja azokat lehetőségei szerint, mondta az eseményen Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester.

- Tóthfaluban ötletekből nincs hiány, minden évben van olyan elképzelés, ami mögé az egész közösség felsorakozik. A 2 millió dináros önkormányzati beruházás nagy lendületet tudott adni az épület felújításának. Bízom benne, hogy az utómunkálatokat a helyi közösség és a helyi polgárok meg tudják majd oldani, mert az összefogás tekintetében Tóthfalu az élen járt mindig is. Bízom abban is, hogy ezt az épületet meg tudják tartalommal tölteni, s valóban a közösséget fogja majd szolgálni.

A polgármester elmondta, hogy mindegyik helyi közösség tud támaszkodni az önkormányzatra. Bár a község sem rendelkezik korlátlan anyagi forrással, de ha a helyiek ötletei és akarata megvan egy-egy projekthez, akkor az önkormányzat is lépni fog, fontosak ugyanis a helyi kezdeményezések. A lényeg, hogy a beruházásoknak legyen gazdájuk, a felújított objektumok ne álljanak üresen, hanem azokban legyen élet.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hagyományos községi elsősegélynyújtó versennyel zárult szerdán a magyarkanizsai Vöröskereszt egyhetes akciósorozata, amelyet minden évben a Vöröskereszt és a Vörös Félhold nemzetközi napja alkalmából rendeznek meg. A versenyen négy csapat vett részt, Magyarkanizsáról, Horgosról Kispiacról és Martonosról, azaz...
2024. MÁJUS 15.
[ 17:46 ]
Nagybecskereken ma a központi Bega-tavon egy bemutató jellegű összehangolt akciót tartottak, amelyet a vízi közbiztonság nemzetközi napja alkalmával szerveztek. Tűzoltás, vízi mentés, elsősegélynyújtás - ezeket láthatták a polgárok Nagybecskerek város közbiztonságáért felelős több egységének összehangolt...
2024. MÁJUS 15.
[ 17:06 ]
A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nagybecskereki kirendeltségének szervezésében 26. alkalommal tartottak állásbörzét. Goran Tomović megbízott igazgató elmondta, 25 cég, vállalat jelentkezett, amelyek több mint 450 munkahelyet kínálnak. Az elmúlt 25 állásbörzén több mint 6000 munkást kerestek, és mintegy 5000...
2024. MÁJUS 15.
[ 16:08 ]
Beolvasás folyamatban