Vajdaság
Fejlődik Oromhegyes a helyi közösség és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően 
Betűméret:             

Oromhegyesen folyamatban van az utcák mart aszfalttal borítása, a közelmúltban pedig állagmegóvó-felújítási munkálatok zajlottak a helyi közösség épületén, de autóbuszváró is létesült. A munkálatokat pénteken megtekintette Fejsztámer Róbert polgármester is.

Folyik az utak, utcák rehabilitálása mart aszfaltos eljárással, ismertette Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója az egyik helyszínen.

- Ennek az eljárásnak az az előnye, hogy költséghatékony, de ugyanakkor környezettudatos megoldás is, mert valahonnan felszedték az aszfaltot, itt pedig visszaépítik. A projekt értéke 2,5 millió dinár, 1500 méter hosszan lesznek ezek az útszakaszok rehabilitálva. Meg szeretném köszönni az önkormányzatnak és Fejsztámer Róbert polgármesternek, hogy közben járt a Szerbia Útjai Közvállalatnál, hogy 10 ezer tonna mart aszfaltot kapjunk. Mind a kilenc helyi közösség területén a vállalatunk közútkezelői feladatokat lát el, az útpadka melletti növényzet kaszálását is végezzük - ismertette az igazgató.

A mostani útjavítást megelőzően is több mint 2 kilométernyi mart aszfaltot terítettek le a település útjain, mondta el az újságíróknak Bata Imre, Oromhegyes Helyi Közösség Tanácsának elnöke.

- Egykilométernyi útszakaszon történt aszfaltburkolat kiépítése. Büszkék vagyunk az új buszállomásra, szép, funkcionális építmény lett, s viszonylag elfogadható összegbe került. A diákok többé nem fognak ázni, miközben a buszra várakoznak. A helyi közösség épületének felújítása is befejeződött, ablakcsere történt, felújították a csatornákat, a főépületben új padlót helyeztünk le. Jelen pillanatban a halottasház felújítása folyik. Rendbe tesszük a mindenki által szeretett ártézi kutat is, hogy napközben és egész évben is folyjon a víz, ne csak ősszel, amikor már lehűl az idő. Mivel víz van elegendő a rendszerben, de gáz nincs, megpróbájuk pumpával is segíteni a víz folyását.

A tanácselnök elmondta, hogy a beruházások 90 százaléka önkormányzati támogatással valósult meg, de a falu népe is kivette a részét a munkákból egyes felújításoknál.

Az elmúlt négy év nagyon gyümölcsöző volt Oromhegyes esetében, hiszen mindazok az elképzelések, amik itt helyi szinten megfogalmazódtak, azokat kisebb-nagyobb ütemezés után majdnem mind megvalósultak, értékelte Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester.

- Nagyon köszönöm a helyi közösség konstruktív hozzáállását, s a polgárok önkéntes munkáját, amivel részt vesznek a tervek megvalósításában. Nagyon fontos, hogy a helyi közösség és az önkormányzat között jó legyen az együttműködés. Gondolom, a falubeliek még jól emlékeznek rá, hogy a négy évet megelőző korábbi periódusban nagyon rossz volt a két fél közötti együttműködés, aminek végső soron a polgárok itták meg a levét, hisz nem volt lehetséges a közös fejlesztés helyi szinten. Viszont az elmúlt négy évben, amikor a viszony helyreállt, s egy irányba húztuk azt a bizonyos szekeret, akkor az önkormányzat is meg tudta már találni azokat a kommunikációs és pénzügyi vonalakat, amelyek segítségével meg lehetett valósítani a felsorolt projekteket. Rengeteg olyan dolog valósult meg, ami kihat a falu mindennapi életére - fogalmazott Fejsztámer Róbert.

A polgármester elmondta, nagyon bízik benne, hogy a választások után ez az együttműködés és bizalom továbbra is megmarad, s az elkövetkező négy évben is folytatódhat a helyben megszületett elképzelések megvalósítása Oromhegyesen.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újabb szűrővizsgálatokat szerveznek vasárnap Kishegyesen, Topolyán és Pacséron is. Felnőttek és gyerekek megjelenését is várják, nem kell külön bejelentkezni, a vizsgálatok ingyenesek. A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségházban 2024. június 16-án, vasárnap reggel 8 órától délután 5 óráig szűrővizsgálatokat...
2024. JÚNIUS 15.
[ 11:42 ]
A maga nemében egyedülálló épületkomplexum építését tervezik Temerinben, ahol egy épületben kap helyet a rendőrállomás, a szabálysértési bíróság és a tűzoltóság. A komplexumot arra a területre tervezik, ahol jelenleg a tűzoltóság van. A tervek szerint az épület több telek összevonásával épül majd fel, írja a...
2024. JÚNIUS 14.
[ 18:24 ]
Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére június 14-én ünnepeljük a véradók világnapját. Ezen a napon született ugyanis Karl Landsteiner osztrák-magyar tudós, az ABO vércsoportok felfedezője, aki 1930-ban Nobel-díjat kapott. A magyarkanizsai Vöröskereszt is ehhez a naphoz kapcsolódva...
2024. JÚNIUS 14.
[ 12:00 ]
Beolvasás folyamatban