Vajdaság
Dr. Pásztor Bálint: Vicsek Annamária személyében Szerbiának lesz képviselője az EP-ben
„A VMSZ-nek sikerült megtartania politikai önállóságát”
Betűméret:             

Önkormányzati, illetve EP-választásokról és eredményekről, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség 30 éves jubileumáról beszélt a párt elnöke, Dr. Pásztor Bálint ma reggel a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában.

Soha ennyi szavazatot nem kapott a Fidesz-KDNP pártszövetsége európai parlamenti választáson, mint most – mondta dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában. Az összesen 21-ből 11 mandátumhoz jutott a Fidesz-KDNP, ebből pedig egy képviselői helyet a VMSZ kap. Vicsek Annamária a vajdasági magyarság és Szerbia érdekeit is képviselheti.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, amellett, hogy a Fidesz-KDNP és a magyar emberek érdekeit képviseli, hozzájárulhat ahhoz, hogy Szerbia uniós csatlakozása napirenden szerepeljen.

Dr. Pásztor Bálint kijelentette, „számos olyan tagja van az Európai Uniónak innen a régióból, amelyek a felvételük pillanatában nem voltak korántsem olyan felkészültek, mint amilyen Szerbia ebben a pillanatban, mégis nagyon messze van még Szerbia az Európai Uniós csatlakozástól, de hát ezért fontos, hogy Vicsek Annamária személyében lesz képviselőnk. Egy fecske nem csinál nyarat, de azért az fontos, hogy minden egyes ügyben elmondhatja, hogy mi a valóság Szerbiával kapcsolatban.”

A Vajdasági Magyar Szövetségnek sikerült megtartania politikai önállóságát az önkormányzati választásokon - hangsúlyozta a párt elnöke.

Talpon maradt, az SNS után a második legnagyobb erő Vajdaságban. A VMSZ nagyjából 58 ezer szavazatot kapott 23 önkormányzat területén. Az önállóságnak a kampányidőszakban nem mindenki örült, például a haladók sem.

„Nagyon-nagyon komoly küzdelem volt ez, és én nem rejtettem véka alá, hiszen én azt gondolom, hogy a hallgatók pontosan tudják, tapasztalták, hogy miről beszélek, hogy azért helyenként és időnként lejtett a pálya. És ennek ellenére tudtuk mi megőrizni a pozícióinkat, tudtunk talpon maradni. A Szerb Haladó Párttal fenn kell, hogy maradjon a koalíció, és fenn fog maradni a koalíció, mert ez rengeteg jót hozott a vajdasági magyar közösségnek.”

Szerbiában idén lesznek még helyi közösségi választások is, de azt egyelőre nem tudni, mikor - várhatóan ősszel.

Ősszel lesz a VMSZ szervezésében egy ünnepi akadémia is, amelyet a párt 30 éves jubileuma kapcsán szerveznek. A születésnapi ünnepséget június 18-án tartják Magyarkanizsán, ahova a párt vezetői, tagjai, aktivistái, mintegy 1200 személy kap meghívást. Jövőre pedig megjelenik egy tudományos kiadvány, amelyben a 30 éves VMSZ eredményeiről számolnak be. (pannonrtv.com)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Amit
2024. JÚNIUS 13. [ 9:06 ]

Amit tudok róla oktatásügyi magasállásából, hogy akik hozzá fordultak magyar tanítási ügyes-bajos dolgaikkal, lépéseket tett a megoldás felé. Minden megkeresésre válaszolt. Talán szerb, minisztériumi kapcsolatai miatt került befutó helyre a listán? A szerb-magyar összeborulás tükrében? Várjuk ki a mandátum végét, akkor ítéljük. Andorról tudunk. Pénz jár érte? Lehet csinálni, tessék, nyitott a pálya.


Eumaiosz
2024. JÚNIUS 13. [ 8:34 ]

Engem, mint vajdasági magyart nem fog képviselni (igényünk, meg szükségünk is van rá, sajnos). Miért nem, mert: 1. A Fidesz tálkájából eszik, nix ugribugri 2. Addig van gáz, míg nincs gáz 3. A napi szerb-magyar politika rongybabája lesz, több központból fogják „ráncigálni” 3. VMSz farkcsóválója lesz 4. Bálindka (túsza) ha asztalra csap, Andorról leesik a gatya, Annamarie ehhez képest elég „tapasztalt”. 5 Eddigi karrier politikája jó helyen jó időben,..lehetőleg mindig háttal a fal mentén.66. A vajdasági magyar.


München
2024. JÚNIUS 12. [ 23:21 ]

Hagyjuk az irigykedést.


Deka
2024. JÚNIUS 12. [ 19:03 ]

Az hogy Vicsek Annamária EP képviselö lett ö saját maga már biztossan profitál, 5 éven keresztül 10.000 € bruttó járulék (akarattal nem fizetést írtam mert azert meg is kell dolgozni, neki elég ha kiüli az 5 évet) és még a többi juttatás, utazsik öltség stb. Deli Andor is sokat tett az 5 év alatt a vajdasági magyarágért. Szemmel látható eredményt nem látok.


Garai László
2024. JÚNIUS 12. [ 12:24 ]

Szrbija úniós csatlakozásáról "egy rózsaszál szebben beszél, mint a legszerelmesebb levél", csak a rózsaszálat be kék helyettesíteni a magyar határon hamarosan épülő legnagyobb európai közúti határállomással. Ha határátkelőt építenek, minden eddiginél nagyobbat, akkor egyértelmű: az Únióba belépés odébb lesz, vagy még akkor se... De a nagy akarásból még jónéhány politikus profitálhat. Ugyanezt az aesopusi tanmesét már több évtizeddel ezelőtt, a meglévő horgosi átjáró építésekor konzumálhattuk.


Hungarus
2024. JÚNIUS 12. [ 0:03 ]

Tehát a délvidéki magyarságnak nincs. Ezt is jó tudni. Parazitáltok a magyar adófizetők pénzén. (Tudom, hogy nem fogjátok engedni a hozzászólást, de mindegy.)


Vicsek Annamária, a Fidesz új európai parlamenti képviselője, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa ma azt nyilatkozta, az új posztján az lesz a legfontosabb feladata, hogy kihasználjon minden tárgyalási lehetőséget annak érdekében, hogy támogassák Szerbiát abban, hogy mielőbb az EU teljes jogú tagjává váljon. Vicsek...
2024. JÚNIUS 13.
[ 15:25 ]
A zentai polgárok a holnapi naptól jelentkezhetnek a gázkazánok beszerzését támogató pályázatra. Lőrinc Király Lívia környezetvédelmi szakmunkatárs hírportálunknak elmondta, hogy az 1 millió 680 ezer dinár összértékű pályázatot az egyéni forrásokból származó levegőszennyezés csökkentése érdekében írták...
2024. JÚNIUS 12.
[ 21:22 ]
Meghalt egy középkorú motoros ma kora délután – akinek személyazonossága még nem ismert –, amikor a Szabadság hídon hátulról belerohant egy autóba. Dr. Zoran Krulj, a mentőszolgálat szóvivője a 021.rs-nek elmondta, hogy az orvoscsoport a helyszínen már csak a motoros halálát tudta megerősíteni. A balesetben a 21...
2024. JÚNIUS 12.
[ 16:27 ]
Beolvasás folyamatban