Vajdaság
Szabadka polgármestere Stevan Bakić, a városi képviselő-testület elnöke Gyivánovity Dániel
Betűméret:             

A szabadkai városi képviselő-testület alakuló ülésén a képviselők letették a hivatali esküt, majd megválasztották testület elnökét.

Gyivánovity Dániel, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja lett a városi képviselő-testület elnöke Szabadkán. 63-an szavaztak, 54-en igennel, 9-en pedig ellene.

Megválasztása után mondott székfoglalójában köszönetet mondott mindenkinek, aki rá szavazott. Eskütételét követően elmondta, hogy mindenkivel kész együttműködni, aki a város javát kívánja szolgálni. Tiszteletben tartja az Alkotmányt és a törvényeket és mindenkitől ezt várja el.

Nágel János, a VMSZ frakcióvezetője üdvözölte Gyivánovity Dániel megválasztását a tisztségre, és elmondta, a koalíciós megállapodás értelmében olyan embert választottak, aki alkalmas erre a pozícióra. Reményét fejezte ki hogy megfelelően és sikeresen vezeti majd a képviselő-testület munkáját.

Stevan Bakić is felszólalt és köszönetet mondott a Szerb Haladó Párt nevében Pásztor Bálintnak, amiért olyan sikeresen vezette a képviselő-testületet az elmúlt négy évben. Hozzátette, támogatja Gyivánovity Dánielt, és reményét fejezte ki, hogy legalább olyan szinten vezeti majd az üléseket, mint ahogyan azt elődje tette.

Gyivánovity Dániel székfoglaló beszéde után kézfelemeléssel megválasztották a VKT titkárát. Ebben a tisztségben az új mandátumban is dr. Ladóczki Gyula marad.

A városi képviselő-testület alelnöke Nebojša Crnogorac lett. A titkos szavazáson 55-en szavaztak rá, 8-an ellenezték a kinevezését.

A következő napirendi pont a polgármester, és helyettesének a megválasztása volt.

Stevan Bakićot 8 ellenszavazat mellett választották meg Szabadka polgármesterének. Helyettese Góli Csilla lett.

Stevan Bakić megválasztása után ismertette programját.

A városi tanács új tagjai, akik segíteni fogják a polgármester munkáját: Tót Róbert (kommunális tevékenységek és fejlesztés), Marko Marić (gazdaság), Bognár Pásztor Hajnalka (mezőgazdaság és környezetvédelem), Milanka Kostić (oktatás és művelődés), Szelesi Gyöngyi (szociális védelem és egészségügy), Nataša Aleksić (sport és ifjúság), Ercsi Hargita (turizmus, beruházások, nemzetközi együttműködés).

Fehér Szilvia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsán is szerdán alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület, amelynek elnöke Újvári Zsombor (VMSZ) lett, helyettese pedig Jadranka Balaž (SNS). A községi képviselő testület titkára Major Diána maradt. A 29 tagú testületben a VMSZ-nek 19 képviselője van, akik koalícióban lesznek a Szerb Haladó...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
A Bravo polgári mozgalom elítéli a Srebrenica „felszabadítása” alkalmából meghirdetett tüntetést, és arra kéri a rendőrséget, hogy ne engedájezze annak megtartását. A mozgalom szerint a július 11-re, a Szabadság térre meghirdetett rendezvény egyértelmű provokáció, és nemcsak a srebrenicai áldozatok és családjaik...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
Kishegyesen ma megalakult az új községi képviselő-testület. Marko Lazićot választották meg polgármesternek, aki eddig is betöltötte ezt a tisztséget. Az alpolgármesteri tisztséget továbbra is Sándor István töltheti be. Oroszi Sándort választották meg a képviselő testület elnökének. A kishegyesi községi...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:40 ]
Beolvasás folyamatban