Vajdaság
Régi új csapat: Megalakult az új magyarkanizsai községi képviselő-tetsület 
Betűméret:             

Magyarkanizsán is szerdán alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület, amelynek elnöke Újvári Zsombor (VMSZ) lett, helyettese pedig Jadranka Balaž (SNS). A községi képviselő testület titkára Major Diána maradt.

A 29 tagú testületben a VMSZ-nek 19 képviselője van, akik koalícióban lesznek a Szerb Haladó Párt és a Szerbiai Szocialista Párt közös választási listáján mandátumot szerzett 8 képviselővel. Az ellenzéknek 2 képviselői hely jutott a Szabad Polgárom Mozgalma - Magyarkanizsát Választom lista révén.

Az új képviselő-testület újabb négyéves mandátumra polgármesternek megválasztotta Fejsztámer Róbertet (VMSZ), aki ezzel harmadik ciklusát kezdte meg a tisztségen. A polgármester helyettes Nebojša Rakić (SNS) maradt.

A Községi tanács tagjaira Fejsztámer Róbert polgármester tett javaslatot, akiknek azután bizalmat is szavaztak a képviselők, ők: Dobó Ella (sport), Bagány Ágnes (közoktatás és ifjúságpolitika), Bicskei Ibolya (művelődés és civil szervezetek), Gajdos Bajusz Zolna (gazdaságfejlesztés), Dávid József (beruházások és nemzetközi pályázatok), Zoran Tomin (környezetvédelem), Marko Ždero (kommunális tevékenységek és közművek).

Az ülés után Fejsztámer Róbert polgármester nyilatkozott a sajtónak:

- Szeretnék még egyszer köszönetet mondani minden egyes szavazónak, akik községi szinten támogatták, akár a Vajdasági Magyar Szövetség, akár a Haladó Párt listáját, hiszen ez a két politikai szerv alkotja most is a koalíciót, és e két párt szavazatai hozták azt az eredményt, hogy a 29 fős képviselőtestületben 27 tagot ez a koalíció ad. Ezzel a nagy felhatalmazással és ezekkel a szavazatszámokkal politikailag is, emberileg is nagy felelősség hárul majd ránk és mindenkire, aki ebben a csapatban dolgozik, hiszen úgy gondolom, hogy a polgárok azért szavaztak újra négy év után is bizalmat ennek a koalíciónak és külön természetesen a Vajdasági Magyar Szövetségnek, hiszen a 27 képviselőből 19-et a VMSZ ad, tehát még a koalíción belül is kétharmada van a Vajdasági Magyar Szövetségnek, hogy folytassuk a munkát, illetve maga a szavazatszám és a felhatalmazás arra is vonatkozott, hogy azok a projektek, amiket elkezdtünk az elmúlt négy évben, folytatódjanak, illetve a kampány során bejelentett programok megkezdődhessenek. Ezeket a nagy projekteket be tudjuk fejezni az elkövetkező négyéves ciklusba. A célunk, hogy érezze a közösség, hogy mindaz, amit mi tudunk adni ennek a közösségnek, az Magyarkanizsa község mind a 13 településének a hasznára váljon. Arra garanciát tudok vállalni, hogy a csapatom minden tagja mindent megtesz majd azért, hogy sikeres négy év elé nézzünk.

A polgármester a nagyberuházások közül kiemelte a magyarkanizsai kerülőút kiépítését, amelynek a megvalósítása még idén megkezdődik, illetve a martonosi, adorjáni, az oromhegyesi bekötőutak építését, továbbá a Vigadó felújítását.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Bravo polgári mozgalom elítéli a Srebrenica „felszabadítása” alkalmából meghirdetett tüntetést, és arra kéri a rendőrséget, hogy ne engedájezze annak megtartását. A mozgalom szerint a július 11-re, a Szabadság térre meghirdetett rendezvény egyértelmű provokáció, és nemcsak a srebrenicai áldozatok és családjaik...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
Kishegyesen ma megalakult az új községi képviselő-testület. Marko Lazićot választották meg polgármesternek, aki eddig is betöltötte ezt a tisztséget. Az alpolgármesteri tisztséget továbbra is Sándor István töltheti be. Oroszi Sándort választották meg a képviselő testület elnökének. A kishegyesi községi...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:40 ]
Kishegyes község önkormányzata egyszeri pénzbeli támogatással jutalmazza a legjobb diákokat, és ezen felül biztosítja számukra egy teljes éven keresztül a középiskolai utaztatást és a lakhatást. A polgármester és munkatársai fogadták a legjobb tanulókat, a Vuk-diplomásokat. Marko Lazić polgármester, Sándor István...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:40 ]
Beolvasás folyamatban