Vajdaság
Megalakult Zenta önkormányzata: Az új polgármester Burány Hajnalka
Betűméret:             

Szerdán Zenta Község Képviselő-testületének alakuló ülésén megválasztották a község új polgármesterét és a községi tanács tagjait is.

A község új polgármesterének Burány Hajnalkát választották meg.

Burány Hajnalka 1980. március 30-án született Zentán. A Zentai Gimnázium elvégzése után az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén szerzett oklevelet. Ezt követően magyar nyelv és irodalom szakos tanárként és könyvtárosként dolgozott, miután pedig letette a közigazgatási államvizsgát, anyakönyvvezetőként tevékenykedett Zentán. 2012 elején lett a Vajdasági Magyar Szövetség tagja, majd később a VMSZ Női Fórum zentai tagozatának elnöke. Zenta Községi Képviselő-testület képviselője volt 2016-tól 2018-ig. 2019. október 5-től a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának elnöke 2020 augusztusától pedig a Vajdasági Autonóm Tartomány Képviselőházának a képviselője lett. Ezen belül tagja volt a Művelődési és Tájékoztatási, valamint a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Bizottság és a Vajdaság AT Képviselőházának Női Parlamenti Hálózatának tagja, 2023 februárja óta a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ megbízott igazgatója.

A község alpolgármestere Dragan Todorović maradt. A községi tanács tagjai közül Sztantity Szebasztián (VMSZ) továbbra is a turizmussal, a gazdasági élettel és a pénzügyekkel, Cipó Igor (VMSZ) mezőgazdasággal és a falvakkal, Birkás Erika a kommunális ügyekkel, Aleksandar Zelić (Szerb Haladó Párt) pedig az elkövetkező négy évben is a sport- és ifjúsági kérdésekkel foglalkozik majd. A községi tanács művelődéssel és oktatással foglalkozó tagjának pedig Bognár Zsoltot nevezték ki Juhász Attila helyett, aki a kkt. elnökhelyettesi tisztségét végzi majd. A kkt. elnöke az elkövetkező négy évben is Veselin Petrović, a Szerb Haladó Párt tagja lesz. A polgármester tanácsadói Vörös Attila (VMSZ) és Szűgyi Ervin (Szerb Haladó Párt) lesznek.

Burány Hajnalka a jelenlévő újságíróknak elmondta, hogy a jövőben is azon fognak fáradozni, hogy egy összetartó, fejlődőképes, jó közösségért dolgozzanak.

– Azt gondolom, ehhez elengedhetetlen az a fiatal csapat, aki a polgármester mögé felsorakozik, tudásával, tettrekészségével és harciasságával a városért dolgozik – nyilatkozta a község újonnan megválasztott polgármestere.

Veselin Petrović, Zenta Község Képviselő-testületének az elnöke elmondta, hogy képviselőcsoportjuk célja az, hogy kiváló együttműködést alakítson ki koalíciós partnerükkel, a Vajdasági Magyar Szövetséggel, annak érdekében, hogy megszűnjön a fiatalok elvándorlása és hogy újabb munkahelyek nyílhassanak.

Az ellenzék soraiból Goran Jovanović, a Magyar Mozgalom, a VMDK és a Szerbia Népi Mozgalma Zenta többet érdemel nevet viselő képviselőcsoportjának a vezetője pedig elmondta, hogy az elkövetkező négy évben azokat a polgárokat szeretnék képviselni, akik június 2-án az ő listájukra szavaztak.

– Szeretnénk az ők fülei és szemei lenni és ellenőrizni a hatalom működését. Számon szándékozzuk kérni annak a sok ígéretnek a megvalósítását, amelyet a választási kampány során elhangzottak, de a nyilvánosságot is be szeretnénk vonni a képviselő-testület életébe, ugyanis néhány évvel ezelőtt megszüntették a képviselő-testület üléseinek a televíziós közvetítését. A hatalmi többség és mi is azt szeretnénk, hogy a polgárok is betekintést nyerjenek abba, hogy milyen módon és milyen döntések is születnek itt – nyilatkozta Goran Jovanović.

A helyhatósági választáson a VMSZ-nek 14, a Szerb Haladó Párt és a Szerb Szocialista Párt koalíciójának 9, az Együtt a jobb Zentáért polgári tömörülésnek 2, a a Magyar Mozgalom, a VMDK és a Szerbia Népi Mozgalma alkotta koalíciónak 3, az MPSZ-nek pedig 1 jelöltje került be Zenta község képviselő-testületébe.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Bravo polgári mozgalom elítéli a Srebrenica „felszabadítása” alkalmából meghirdetett tüntetést, és arra kéri a rendőrséget, hogy ne engedájezze annak megtartását. A mozgalom szerint a július 11-re, a Szabadság térre meghirdetett rendezvény egyértelmű provokáció, és nemcsak a srebrenicai áldozatok és családjaik...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
Kishegyesen ma megalakult az új községi képviselő-testület. Marko Lazićot választották meg polgármesternek, aki eddig is betöltötte ezt a tisztséget. Az alpolgármesteri tisztséget továbbra is Sándor István töltheti be. Oroszi Sándort választották meg a képviselő testület elnökének. A kishegyesi községi...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:40 ]
Kishegyes község önkormányzata egyszeri pénzbeli támogatással jutalmazza a legjobb diákokat, és ezen felül biztosítja számukra egy teljes éven keresztül a középiskolai utaztatást és a lakhatást. A polgármester és munkatársai fogadták a legjobb tanulókat, a Vuk-diplomásokat. Marko Lazić polgármester, Sándor István...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:40 ]
Beolvasás folyamatban