Közlemények
Jótékonysági Mikulás est a Budai Fonó Zeneházban a Vajdasági Baráti Egyesület szervezésében
Betűméret:             

Idén ismét, immár tizedik alkalommal várunk benneteket december 10-én a Fonó Budai Zeneházban, hogy örüljünk a régi barátoknak, gyerekeink megtalálják az új barátaikat, és közben segítsünk a szülőföldünk gyerekeinek. Idén két remek határon túli magyar közösséget: a tóthfalusi Kaszap István Kollégiumot (Vajdaság) és a Szernyei Gimnáziumot (Kárpátalja) támogatjuk az est teljes bevételével. Az előző 8 évben mindig csak vajdasági intézményeket, ügyeket, közösségeket támogattunk, de idén úgy éreztük, hogy a kárpátaljai testvéreink semmiképpen sem maradhatnak ki, ugyanis nagyon nehéz háborús időket élnek, mi vajdaságiak tudjuk ez milyen volt anno - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében dr. Simon Vilmos, a Vajdasági Baráti Egyesület elnöke.

Idén is vállalták a felkérést vajdasági származású művészeink: Csorba Lóci, Jegercsik Csaba illetve Korhecz Imola és a Cimbora Együttes. Mellettük a tóthfalusi Kaszap István Kollégium Csillagok ifjúsági zenekara és a Szernyei Gimnázium Vadrózsák csoportja fog fellépni.

Kézműves termelőink is hozzájárulnak az est sikeréhez: a Hernyák Birtok borai, a Sonkamester sonkái és a Balkan Grill pljeskavicai várnak bennünket a Mikulás esten.

Mindenkivel szemben idén is ugyanaz a kritérium: minden fellépő művész, vendéglátó vajdasági vagy kötődik Vajdasághoz és nem kap anyagi térítést az előadásáért, vagyis mindannyian, a Vajdasági Baráti Egyesület teljes tagsága ez este ingyen és bérmentve, ám annál nagyobb lelkesedéssel dolgozunk a két közösség gyerekeiért. Minden felmerülő költséget a Vajdasági Baráti Egyesület fog állni.

Kérjük gyertek el minél nagyobb számban: minden vendég a 3000 Ft-os támogató jegy megvásárlásával fog hozzájárulni a nemes cél támogatásához, van lehetőség magasabb árú (6000 Ft) kiemelt támogatói jegyet is vásárolni. Tombola is lesz, értékes nyereményekkel, mondani sem kell, ez a bevétel is a támogatottaké lesz.

A részvételhez regisztrálni kell a vajdasagibarat@gmail.com címen december 5-ig, ugyanis véges a Fonó befogadóképessége, minden évben telt ház szokott lenni a foglalások alapján. Kérem azt is írjátok meg ha 12 év alatt gyerekkel érkeztek, ugyanis minden jelenlévő gyereknek Mikulás csomagot szeretnénk kézbesíteni a Mikulásunkkal. Írjátok meg, hogy hányan közülük 6 év alattiak, ugyanis ők másféle csomagot kapnak majd.

Az előző estek hangulata itt felidézhető:

https://youtu.be/7rcMx0vF2Y4?si=YY2J_Ly-R-Xo7JTJ

https://www.youtube.com/watch?v=ao0pZwQa0kk

http://www.youtube.com/watch?v=LTPcQBB0o_o

A részletekért pedig az egyesület oldalán lehet érdeklődni:

www.facebook.com/vajdasagibarat

Jótékonysági Mikulás Est FB esemény: https://fb.me/e/URLXoMDn

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ az idei adventi időszakban is meghirdeti a Mézeskalács készítő pályázatát. Süsd meg Te/ Süssétek meg Ti a legszebb mézeskalácsot, mézeskalács házat. Várjuk az amatőr és profi sütni szeretők, baráti társaságok, óvodai és iskolai csoportok, klubok,...
2023. NOVEMBER 15.
[ 13:46 ]
A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény idén is megszervezi a Dr. Papp György Szépolvasási és Szépkiejtési Verseny a község felső osztályos tanulói számára. A találkozóra 2023. november 28-án, szombaton 9 órától kerül sor a magyarkanizsai Művészetek háza nagytermében. A versennyel dr. Papp...
2023. NOVEMBER 3.
[ 14:35 ]
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete meghirdeti a Gion Nándor Olvasási Versenyt általános iskolások felső tagozatai számára. A verseny célja az előző évekhez hasonlóan a diákok olvasásra való ösztönzése, és a tanulók szövegértő olvasásának fejlesztése. A verseny menete: A verseny résztvevői 3 fős...
2023. NOVEMBER 2.
[ 14:17 ]
Beolvasás folyamatban