Magyarország
Tisztújító kongresszust tart ma a Fidesz
Betűméret:             

Ma tartja Budapesten 30., tisztújító kongresszusát a Fidesz, amelyen várhatóan ismét Orbán Viktort választják meg a párt élére. A kongresszuson a párt és szövetségesei számos politikusa szólal fel, köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kövér László házelnök, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

A rendezvényen elsőként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet, amelyben arról szólt, hogy "ma is a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme a feladatunk".

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a rendezvényen első felszólalóként a KDNP és a szövetséges társszervezetek nevében köszöntötte a résztvevőket.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a mi önértelmezésünk az, hogy a magyar történelem folyamának, a magyar küldetésnek a részesei vagyunk itt és most. Ennek a küldetésnek a fundamentuma Szent István - mutatott rá.

"Az a Szent István, aki a keresztény civilizációt választotta, és úgy lett a keresztény Európa része, hogy eközben nem lettünk sem a Bizánci Birodalom, sem a Német-római Császárság hűbérese" - mondta, hozzátéve: pontosan ugyanez a feladatuk ma is, a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme.

Semjén Zsolt kijelentette: készen állnak arra, hogy folytassák Szent István országépítő nagy művét.

Kövér László: Ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani!

Ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani az unokáink és dédunokáink számára - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Budapesten, a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán.

A házelnök kiemelte: aggodalomra van okunk, csüggedésre azonban nincs. Jó, ha "mindenki tudja, aki szórakozni akar velünk", hogy ez a Weisz Erikek országa, a Nobel-díjasok, a Rubik Ernők, Petőfi és Madách, a Puskás Öcsik és az olimpiai bajnokok szülőföldje. "Az Árpád-házi szentek, Hunyadi János és Hadik András, a kurucok, a Nemecsek Ernők és Dugovics Tituszok, a Horváth Jánosok, Wittner Máriák és a pesti srácok hazája" - fogalmazott. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Hozzátette: Orbán Viktor a révkomáromi szlovák-magyar-szerb migrációs csúcstalálkozóról érkezik majd Párizsba, az Elysée-palotába....
2024. OKTÓBER 22.
[ 16:05 ]
A magyar szolgálatokat az amerikai hírszerzés informálta az október 23-ára szerveződő fegyveres akcióról, írja a hirado.hu. Hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket...
2024. OKTÓBER 22.
[ 8:44 ]
A magyarok 1956 óta a szabadság népe, az a nép, amely ma is éberen reagál minden idegen beavatkozásra, amely a nemzeti szuverenitását sérti - mondta a honvédelmi miniszter a tárcának és a Magyar Honvédségnek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett központi ünnepségén, hétfőn...
2024. OKTÓBER 21.
[ 19:32 ]
Beolvasás folyamatban