Magyarország
Támadják Magyarországot: Egyesek elvennék az EU-elnökséget
Betűméret:             

Egyes sajtóhírek szerint Németország és a Baltikum, mások állítása alapján Lengyelország tesz meg szerdán mindent annak érdekében, hogy Magyarországtól elvegyék az Európai Unió soros elnökségét.

Németország és a Baltikum azt fontolgatja, hogy elvenné Magyarországtól az EU soros elnökségét, amiért Orbán Viktor mindenféle egyeztetés nélkül indította el békemisszióját, és még Vlagyimir Putyinnal is találkozott Moszkvában – írja a Corriere della Sera nyomtatott kiadása. A lap idézi Hanno Pevkurt, az észt védelmi minisztérium vezetőjét, aki azt mondta, a magyar kormányfő tárgyalásai elvonják a figyelmet a fő fókuszról, ami szerinte Ukrajna győzelme, valamint EU- és NATO-tagsága.

A Tagesspiegel viszont úgy értesült, hogy elsősorban Donald Tusknak van elege a békemisszióból, és maga a lengyel miniszterelnök kéri majd szerdán Brüsszelben, hogy nyíltan beszéljenek a következményekről az uniós nagykövetek találkozóján.

A lap szerint Orbán Viktor alábecsülhette a reakciók hevességét, és a zárt ajtók mögött már tárgyalnak arról, hogy megfosztják Budapestet a tanácsi elnökségtől. A név nélkül nyilatkozó források 15-20 főre teszik azon nagykövetek számát, akik „egyértelmű üzenetet” akarnak küldeni szerdán.

A TVN24-nek Radoslaw Sikorski, Tusk külügyminisztere arra a kérdésre, hogy valóban szóba kerül-e a magyar elnökség lerövidítése, azt felelte, hogy „Magyarország valóban visszaél a bizalmunkkal". (Mandiner)

Egyetlen EB-képviselő sem jelent meg a soros elnökség által szervezett miniszteri találkozón – előtte Orbán Viktornak sem találtak helyet, hogy a hagyományoknak megfelelően felszólalhasson az Európai Parlament első plenáris ülésén.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla68
2024. JÚLIUS 10. [ 13:13 ]

Karcsi, Karcsi, Karcsi, már konzultált. Nem értenek vele egyet. De mi nem vagyunk az ukrajnai ritka fémek kitermeléséről aláírt szerződés haszonélvezői, nem engednek bennünket az újjáépítésen nyerészkedni, nem volt pofánk az elavult és használhatatlan harci eszközeinket eladni Ukrajnának, nem hitegetjük az ukrán vezetést teljesíthetetlen ígéretekkel, az ukrán termőföldek már lerágott csont, így tudunk az esetleges békéről beszélni. Egy politikusnak ez lenne a dolga. Persze a kilóra megvett politikusok ezt nem tehetik meg.


Karcsi Karcsi
2024. JÚLIUS 10. [ 12:27 ]

OV talán elször az EU-s partnerekkel kellene hogy konszultáljon az nagy körút előtt.


Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján szerda délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren, írja a hirado.hu. A zászlót a...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:16 ]
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden este megbeszélést folytatott Emanuel Macron francia elnökkel egy munkavacsora keretében Párizsban. A találkozó előtt a magyar miniszterelnök az európai migrációs helyzetről beszélt Marine Le Pennel, a Nemzeti Tömörülés frakcióvezetőjével a francia Nemzetgyűlés...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:07 ]
A forradalmunk és szabadságharcunk eszményei és értékei arra köteleznek bennünket, magyarokat, hogy olyan Európai Unióért, és benne egy olyan magyar államért dolgozzunk, amely szolgálja, és nem kiszolgáltatja az európai és a magyar polgárokat – mondta az Országgyűlés elnöke a Rákóczi Szövetség Gloria Victis 1956-os...
2024. OKTÓBER 22.
[ 21:29 ]
Beolvasás folyamatban