Magyarország
Támadják Magyarországot: Egyesek elvennék az EU-elnökséget
Betűméret:             

Egyes sajtóhírek szerint Németország és a Baltikum, mások állítása alapján Lengyelország tesz meg szerdán mindent annak érdekében, hogy Magyarországtól elvegyék az Európai Unió soros elnökségét.

Németország és a Baltikum azt fontolgatja, hogy elvenné Magyarországtól az EU soros elnökségét, amiért Orbán Viktor mindenféle egyeztetés nélkül indította el békemisszióját, és még Vlagyimir Putyinnal is találkozott Moszkvában – írja a Corriere della Sera nyomtatott kiadása. A lap idézi Hanno Pevkurt, az észt védelmi minisztérium vezetőjét, aki azt mondta, a magyar kormányfő tárgyalásai elvonják a figyelmet a fő fókuszról, ami szerinte Ukrajna győzelme, valamint EU- és NATO-tagsága.

A Tagesspiegel viszont úgy értesült, hogy elsősorban Donald Tusknak van elege a békemisszióból, és maga a lengyel miniszterelnök kéri majd szerdán Brüsszelben, hogy nyíltan beszéljenek a következményekről az uniós nagykövetek találkozóján.

A lap szerint Orbán Viktor alábecsülhette a reakciók hevességét, és a zárt ajtók mögött már tárgyalnak arról, hogy megfosztják Budapestet a tanácsi elnökségtől. A név nélkül nyilatkozó források 15-20 főre teszik azon nagykövetek számát, akik „egyértelmű üzenetet” akarnak küldeni szerdán.

A TVN24-nek Radoslaw Sikorski, Tusk külügyminisztere arra a kérdésre, hogy valóban szóba kerül-e a magyar elnökség lerövidítése, azt felelte, hogy „Magyarország valóban visszaél a bizalmunkkal". (Mandiner)

Egyetlen EB-képviselő sem jelent meg a soros elnökség által szervezett miniszteri találkozón – előtte Orbán Viktornak sem találtak helyet, hogy a hagyományoknak megfelelően felszólalhasson az Európai Parlament első plenáris ülésén.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla68
2024. JÚLIUS 10. [ 13:13 ]

Karcsi, Karcsi, Karcsi, már konzultált. Nem értenek vele egyet. De mi nem vagyunk az ukrajnai ritka fémek kitermeléséről aláírt szerződés haszonélvezői, nem engednek bennünket az újjáépítésen nyerészkedni, nem volt pofánk az elavult és használhatatlan harci eszközeinket eladni Ukrajnának, nem hitegetjük az ukrán vezetést teljesíthetetlen ígéretekkel, az ukrán termőföldek már lerágott csont, így tudunk az esetleges békéről beszélni. Egy politikusnak ez lenne a dolga. Persze a kilóra megvett politikusok ezt nem tehetik meg.


Karcsi Karcsi
2024. JÚLIUS 10. [ 12:27 ]

OV talán elször az EU-s partnerekkel kellene hogy konszultáljon az nagy körút előtt.


Meghosszabbítja a harmadfokú hőségriasztást július 18-án éjfélig az ország egész területére vonatkozóan az országos tisztifőorvos - közölte csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A két szervezetnek az MTI-hez eljuttatott...
2024. JÚLIUS 11.
[ 19:18 ]
Nyolc egyetemünk is jelentőset lépett előre a Quacquarelli Symonds (QS) kedden nyilvánosságra hozott 2025. évi európai egyetemi rangsorában, amelyben 15 magyar egyetem is szerepel - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel. Azt írták, ez újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar...
2024. JÚLIUS 11.
[ 18:42 ]
A Tisza Párt humanitárius segélyét adta át csütörtökön Magyar Péter, a párt alelnöke abban a kijevi gyermekkórházban, amelyet hétfőn ért rakétacsapás - számolt be a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál a politikus Facebook-oldalán közzétett videófelvétel alapján. Magyar Péter találkozott Volodimir...
2024. JÚLIUS 11.
[ 16:09 ]
Beolvasás folyamatban