Magyarország
Toroczkai László: Új európai pártcsaládot alapít szövetségeseivel a Mi Hazánk Mozgalom
Betűméret:             

"Ma Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot" - jelentette be Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom párt elnöke a közösségi oldalán szerdán.

Toroczkai László, az X-en közzétett üzenetében úgy fogalmazott: "olyat teszünk ma, ami még nemzeti radikálisnak mondott magyar pártnak sohasem sikerült. Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot, az EP új frakcióját."

Közölte: az új európai szövetségnek tavaly Budapesten tették le az alapjait, majd a Szófiai Nyilatkozattal megerősítették.

"Európa ellenségeivel nem egyezkedni akarunk, nem kéredzkedünk be hozzájuk, hanem le akarjuk őket győzni" - tette hozzá üzenetében a pártelnök.

A német Alternatíva Németországért (AfD) párt szerdán jelentette be, hogy elegendő partnert talált saját frakció alakításához az Európai Parlamentben. A parlamenti frakciót egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja. A frakcióban az AfD mellett a Mi Hazánk Mozgalom, a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból, az Újjászületés Bulgáriából, a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból, a Köztársaság (Republika) Szlovákiából és a Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt.

Az AfD a frakciónak a Szuverén Nemzetek Európája nevet javasolja adni. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2024. JÚLIUS 12. [ 17:25 ]

Drága druszám, nagy ó-s, ugyan mi a bajod a készpénzpártisággal?


Olvasó
2024. JÚLIUS 11. [ 23:57 ]

Egy képviselőjuk van. De ők a megmentők. Nooormális? Oltásellenesség, készpénzpártiság, cigányellenesség ezek a fő programpontjaik.


XY
2024. JÚLIUS 10. [ 21:25 ]

ez sem normális..


Kőműves Zoltán
2024. JÚLIUS 10. [ 14:23 ]

Ehhez a jó hírhez csak gratulálni lehet a Mi Hazánk Mozgalomnak! Amelyik az egyetlen nemzetmentő pártunk. Magyarországot ugyanis egy nemzeti színekben tetszelgő NER nomenklatúra uralja, a neoliberális globalista háttérhatalom kiszolgálója.


Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján szerda délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren, írja a hirado.hu. A zászlót a...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:16 ]
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden este megbeszélést folytatott Emanuel Macron francia elnökkel egy munkavacsora keretében Párizsban. A találkozó előtt a magyar miniszterelnök az európai migrációs helyzetről beszélt Marine Le Pennel, a Nemzeti Tömörülés frakcióvezetőjével a francia Nemzetgyűlés...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:07 ]
A forradalmunk és szabadságharcunk eszményei és értékei arra köteleznek bennünket, magyarokat, hogy olyan Európai Unióért, és benne egy olyan magyar államért dolgozzunk, amely szolgálja, és nem kiszolgáltatja az európai és a magyar polgárokat – mondta az Országgyűlés elnöke a Rákóczi Szövetség Gloria Victis 1956-os...
2024. OKTÓBER 22.
[ 21:29 ]
Beolvasás folyamatban