Szerbia
A szilveszteri ünnepségre szánt pénzt hét szerbiai városban fordítják gyermekek gyógyítására
Betűméret:             

A Kreni-promeni elnevezésű csoport az egyik kezdeményezője annak az akciónak, melynek keretében a helyi önkormányzatok a költségvetésük egy részét súlyos vagy ritka betegségben szenvedő gyermekek gyógyítására fordítják. Jelenleg Szerbiában hét város fordítja kisgyermekek gyógyítására az eredetileg a szilveszteri ünnepségre előirányzott eszközöket, ezek a városok pedig Užice, Nagybecskerek, Kragujevac, Vladičin Han, Pirot, Zombor és Veliko Gradište.

„Egyre több az olyan gyerek, akiket SMS-ekkel gyógyítunk, ezeknek a gyerekeknek kicsi az esélyük a túlélésre, és úgy gondoljuk, hogy most van itt a lehetőség, hiszen ezek az eszközök megvannak, a szilveszteri ünnepségre szánták őket, de egyértelmű, hogy nem fogják elkölteni azokat a koronavírus-helyzet miatt‟, mondta Kristina Urošević.

Értékelése szerint értelmetlenség az „online fellépésekre‟ költeni a pénzt, hanem inkább „úgy ünnepeljük meg az új évet, hogy közben tudjuk, másnak is esélyt nyújtunk arra, hogy még több új évet tudjon megünnepelni‟.

A Kreni-promeni csoportban elmondták, hogy erre szólították fel Belgrádot is, de a városvezetés egyelőre nem válaszolt arra, hogy milyen módon akarják elkölteni a szilveszterezésre szánt pénzt.

Arra is emlékeztetnek, hogy Szerbia 20 városában indítottak hasonló kezdeményezést, amelyet eddig mintegy 90 ezer polgár írt alá. (N1)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. DECEMBER 8. [ 12:34 ]

Ferenc, az önkormányzatoké ! Szégyellje magát mindenki, aki egy ilyen kezdeményezést kifogásol.


Ferenc
2020. DECEMBER 8. [ 11:17 ]

És az ki pénze vajon ?


Mondhatnánk, ijesztő időjárási fordulat előtt állunk. A vasárnapi nyárias meleg után hétfőn és kedden tovább emelkedik a hőmérséklet, elérheti a 33 fokot is, ami nyáron is kánikulának számít, nemhogy április közepén. Kedden estefelé viszont egy olyan fordulat áll be az időjárásban, ami után rohamosan zuhanni fog a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 16:47 ]
A koszovói rendőrség ma minden magyarázat nélkül a brnjaki adminisztratív átkelőn letartóztatta a zvečani Srećko Sofronijevićet, közölte a Koszovó-ügyi Iroda. A koszovói rendőrség parancsnokhelyettese később arról számolt be, hogy a szerb férfit „Koszovó alkotmányos rendjének megsértésével” gyanúsítják. A...
2024. ÁPRILIS 13.
[ 19:14 ]
Magyarország mindent megtesz Szerbia európai uniós integrációs folyamatának felgyorsítása érdekében - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán, miután telefonon egyeztetett Ivica Dačić szerb külügyminiszterrel, ügyvivő miniszterelnökkel. A magyar külügyminiszter...
2024. ÁPRILIS 13.
[ 18:04 ]
Beolvasás folyamatban