Szerbia
A szilveszteri ünnepségre szánt pénzt hét szerbiai városban fordítják gyermekek gyógyítására
Betűméret:             

A Kreni-promeni elnevezésű csoport az egyik kezdeményezője annak az akciónak, melynek keretében a helyi önkormányzatok a költségvetésük egy részét súlyos vagy ritka betegségben szenvedő gyermekek gyógyítására fordítják. Jelenleg Szerbiában hét város fordítja kisgyermekek gyógyítására az eredetileg a szilveszteri ünnepségre előirányzott eszközöket, ezek a városok pedig Užice, Nagybecskerek, Kragujevac, Vladičin Han, Pirot, Zombor és Veliko Gradište.

„Egyre több az olyan gyerek, akiket SMS-ekkel gyógyítunk, ezeknek a gyerekeknek kicsi az esélyük a túlélésre, és úgy gondoljuk, hogy most van itt a lehetőség, hiszen ezek az eszközök megvannak, a szilveszteri ünnepségre szánták őket, de egyértelmű, hogy nem fogják elkölteni azokat a koronavírus-helyzet miatt‟, mondta Kristina Urošević.

Értékelése szerint értelmetlenség az „online fellépésekre‟ költeni a pénzt, hanem inkább „úgy ünnepeljük meg az új évet, hogy közben tudjuk, másnak is esélyt nyújtunk arra, hogy még több új évet tudjon megünnepelni‟.

A Kreni-promeni csoportban elmondták, hogy erre szólították fel Belgrádot is, de a városvezetés egyelőre nem válaszolt arra, hogy milyen módon akarják elkölteni a szilveszterezésre szánt pénzt.

Arra is emlékeztetnek, hogy Szerbia 20 városában indítottak hasonló kezdeményezést, amelyet eddig mintegy 90 ezer polgár írt alá. (N1)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. DECEMBER 8. [ 12:34 ]

Ferenc, az önkormányzatoké ! Szégyellje magát mindenki, aki egy ilyen kezdeményezést kifogásol.


Ferenc
2020. DECEMBER 8. [ 11:17 ]

És az ki pénze vajon ?


Aleksandar Vučić szerb elnök a közszolgálati televízió hétfő esti vendégeként bejelentette, hogy várhatóan a kormány rekonstrukciója 2025 márciusa és júniusa között valósulhat meg, és hangsúlyozta, hogy Miloš Vučević miniszterelnök teljes támogatását élvezi. „Tudják, vannak emberek, akik azt hiszik, hogy...
2024. OKTÓBER 21.
[ 22:37 ]
Az oktatási szakszervezetek hétfőn bejelentették: november 1-jén, pénteken leállítják a munkát a szerbiai iskolákban, és tiltakozó megmozdulást szerveznek Belgrádban. A szakszervezetek követelik a tárgyalások folytatását az oktatási intézményekben dolgozók anyagi helyzetének és biztonságának javításáról. Ezt a...
2024. OKTÓBER 21.
[ 18:04 ]
Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Beolvasás folyamatban