Szerbia
A szilveszteri ünnepségre szánt pénzt hét szerbiai városban fordítják gyermekek gyógyítására
Betűméret:             

A Kreni-promeni elnevezésű csoport az egyik kezdeményezője annak az akciónak, melynek keretében a helyi önkormányzatok a költségvetésük egy részét súlyos vagy ritka betegségben szenvedő gyermekek gyógyítására fordítják. Jelenleg Szerbiában hét város fordítja kisgyermekek gyógyítására az eredetileg a szilveszteri ünnepségre előirányzott eszközöket, ezek a városok pedig Užice, Nagybecskerek, Kragujevac, Vladičin Han, Pirot, Zombor és Veliko Gradište.

„Egyre több az olyan gyerek, akiket SMS-ekkel gyógyítunk, ezeknek a gyerekeknek kicsi az esélyük a túlélésre, és úgy gondoljuk, hogy most van itt a lehetőség, hiszen ezek az eszközök megvannak, a szilveszteri ünnepségre szánták őket, de egyértelmű, hogy nem fogják elkölteni azokat a koronavírus-helyzet miatt‟, mondta Kristina Urošević.

Értékelése szerint értelmetlenség az „online fellépésekre‟ költeni a pénzt, hanem inkább „úgy ünnepeljük meg az új évet, hogy közben tudjuk, másnak is esélyt nyújtunk arra, hogy még több új évet tudjon megünnepelni‟.

A Kreni-promeni csoportban elmondták, hogy erre szólították fel Belgrádot is, de a városvezetés egyelőre nem válaszolt arra, hogy milyen módon akarják elkölteni a szilveszterezésre szánt pénzt.

Arra is emlékeztetnek, hogy Szerbia 20 városában indítottak hasonló kezdeményezést, amelyet eddig mintegy 90 ezer polgár írt alá. (N1)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. DECEMBER 8. [ 12:34 ]

Ferenc, az önkormányzatoké ! Szégyellje magát mindenki, aki egy ilyen kezdeményezést kifogásol.


Ferenc
2020. DECEMBER 8. [ 11:17 ]

És az ki pénze vajon ?


Szerbia és az Egyesült Államok képviselői, az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökségen (USAID) keresztül ma két – már meglévő támogatási megállapodás módosítását írták alá - amely alapján az Egyesült Államok további 18 millió dolláros segélyt nyújt Szerbiának a közigazgatási intézmények erősítésére,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 18:16 ]
A Szerbiai Oktatásügyi Dolgozók Független Szakszervezete (NSPRS) arra szólította fel az illetékes szerveket, elsősorban az önkormányzatokat, hogy sürgősen klimatizálják az óvodákat és a bölcsődéket. A szakszervezet állítása szerint Szerbiában vannak olyan óvodák és bölcsődék, amelyekben nincs megfelelő...
2024. JÚLIUS 12.
[ 15:40 ]
A szerbiai Belügyminisztérium (MUP) pénteki közleményéban arra figyelmeztet, hogy az elkövetkező napokban a magas hőmérséklet mellett megnövekedett forgalom is várható, ami rendkívül megnehezíti a vezetési körülményeket és komoly megterhelést jelent a gépkocsivezetők számára is. "Arra kérjük a járművezetőket,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 13:48 ]
Beolvasás folyamatban