Szerbia
Kicsapják az iskolából a tanárukat megalázó trsteniki diákokat
Betűméret:             

A trsteniki Műszaki Iskola tantestülete úgy döntött, hogy kidobja az intézményből azokat a tanulókat, akik az angoltanárnő alól kihúzták a széket, és mindezt le is filmezték.

Az incidens november 9-én történt a délutáni váltásban, és három hetedik osztályos tanuló vett részt benne.

Az első esetet élőben közvetítették az Instagramon, a második esetről készült videót pedig a Viberen küldték tovább. Miután a tanár a földre esett, a diákok kinevették.

Egyébként Branko Ružić oktatási miniszter korábban úgy nyilatkozott: arra számít, hogy a hét végéig mindhárom trsteniki diákot az iskolából történő kizárással büntetik, a tanárnő ellen elkövetett erőszak miatt.

Ružić közölte, hogy időközben az egyik diák szülei orvosi dokumentációt nyújtottak be, miszerint a gyermek a cselekmény ideje alatt nem volt beszámítható állapotban.

A miniszter szerint zéró toleranciát kell alkalmazni a tanárok elleni erőszakkal szemben, de a kortársak elleni erőszakkal szemben is, ez pedig azt jelenti, hogy a trsteniki incidens elkövetőit a legszigorúbban megbüntetik, írja a 021.rs.

„Együtt kell dolgoznunk a pedagógusok autoritásán, akik az egyik legnemesebb munkát végzik. Nemcsak a fizetésükre, hanem a társadalomban elfoglalt helyükre is gondot kell fordítanunk”, jelentette ki a miniszter.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
mukica
2022. NOVEMBER 24. [ 10:44 ]

Az nem lehetséges, hogy a dokumentációt benyújtó szülő, vagy maga az aláíró orvos nem volt morálisan beszámítható állapotban?


Egy videofelvétel jelent meg Zubin Potokról az Instagramon, amelyen szirénák visszhangja hallható az egész településen. Ma 12 óra körül a Zubin Potok-i helyi választási bizottság tagjai a koszovói rendőrök kíséretében erőszakkal hatoltak be az önkormányzat épületébe. Az ott tartózkodó polgárok fellázadtak. Mint...
2022. DECEMBER 6.
[ 18:16 ]
Az Air Serbia légitársaság bővíti kínálatát, 2023 nyarától még több európai városba repülhetünk a hazai szolgáltatással. A légitársaság közvetlen járatokat indít Hamburgba, Göteborgba, Kölnbe és Marseille-be 2023 májusától. A német és a svéd úti célokra heti háromszor lesz alkalom utazni, míg Belgrád és...
2022. DECEMBER 6.
[ 12:34 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök megérkezett az EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozóra. A sajtónak adott nyilatkozatában leszögezte, számos találkozó vár rá, és találkozni fog az olasz, valamint a holland és a belga miniszterelnökkel. „Mindig jobb az asztalnál ülni, mert ha nem vagy az asztalnál, akkor te vagy az étlapon....
2022. DECEMBER 6.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban