Szerbia
Kicsapják az iskolából a tanárukat megalázó trsteniki diákokat
Betűméret:             

A trsteniki Műszaki Iskola tantestülete úgy döntött, hogy kidobja az intézményből azokat a tanulókat, akik az angoltanárnő alól kihúzták a széket, és mindezt le is filmezték.

Az incidens november 9-én történt a délutáni váltásban, és három hetedik osztályos tanuló vett részt benne.

Az első esetet élőben közvetítették az Instagramon, a második esetről készült videót pedig a Viberen küldték tovább. Miután a tanár a földre esett, a diákok kinevették.

Egyébként Branko Ružić oktatási miniszter korábban úgy nyilatkozott: arra számít, hogy a hét végéig mindhárom trsteniki diákot az iskolából történő kizárással büntetik, a tanárnő ellen elkövetett erőszak miatt.

Ružić közölte, hogy időközben az egyik diák szülei orvosi dokumentációt nyújtottak be, miszerint a gyermek a cselekmény ideje alatt nem volt beszámítható állapotban.

A miniszter szerint zéró toleranciát kell alkalmazni a tanárok elleni erőszakkal szemben, de a kortársak elleni erőszakkal szemben is, ez pedig azt jelenti, hogy a trsteniki incidens elkövetőit a legszigorúbban megbüntetik, írja a 021.rs.

„Együtt kell dolgoznunk a pedagógusok autoritásán, akik az egyik legnemesebb munkát végzik. Nemcsak a fizetésükre, hanem a társadalomban elfoglalt helyükre is gondot kell fordítanunk”, jelentette ki a miniszter.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
mukica
2022. NOVEMBER 24. [ 10:44 ]

Az nem lehetséges, hogy a dokumentációt benyújtó szülő, vagy maga az aláíró orvos nem volt morálisan beszámítható állapotban?


Több belgrádi óvodában volt ma bombariadó, a rendőrség reggel óta vizsgálja az épületeket. Az egyik belgrádi óvodába járó gyermekek szülői csoportjában arról szólnak az információk, hogy a bejelentések nem az óvodákba érkeztek, hanem a rendőrségre. Az említett csoportban arról is írtak, hogy nincs helye...
2023. DECEMBER 8.
[ 11:30 ]
Az Európai Unió (EU) hosszabb idő után készen áll a bővítésre – jelentette ki Miroslav Lajčák, az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős megbízottja. „A mai balkáni csúcson hangsúlyoztam, hogy az EU hosszú idő óta először készen áll a bővítésre. Legfőbb ideje kihasználni ezt a...
2023. DECEMBER 8.
[ 10:04 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő hanuka alkalmából gratulált ma Isak Asiel rabbinak és a szerbiai zsidó közösség minden tagjának. „Szívből gratulálok hanuka nagy ünnepéhez. Őszintén kívánom, hogy a hanuka nemes fénye ragyogja be az ünnep napjait, inspirálva bennünket, hogy emlékezzünk azokra az igazi értékekre,...
2023. DECEMBER 7.
[ 16:46 ]
Beolvasás folyamatban