Tükör
Titkosszolgálati akció állhat a Szájer-ügy hátterében

Még a balodali hírportálok is titkosszolgálati akciót, és a magyar–lengyel vétó miatti választ sejtenek a Szájer Józsefet érintő múlt hétvégi brüsszeli razzia mögött. Van olyan lap, amelyik arra hívja fel a figyelmet, hogy az azóta lemondott fideszes képviselő mellett más befolyásos férfiak is részt vettek a szabálytalanul megrendezett partin, de az ő nevük valamiért nem szivárgott ki a sajtóba a hatósági iratokból – hangzott el az M1 Híradójában.

Eddig csak Szájer került célkeresztbe a partizók közül – idézte az M1 Híradója a Hvg.hu keddi cikkét. A Szájer Józsefet érintő ügy gyanús részleteire több, a lapnak nyilatkozó biztonsági szakértő hívta fel a figyelmet. A baloldali Hvg-nek egy volt titkosszolgálati tiszt azt mondta: Brüsszel a világ egyik legnagyobb kémközpontja, ahol hemzsegnek a biztonsági szervek és a hírszerzők.

A belga rendőrség pénteken tartott razziát azon a brüsszeli partin, amelyet a gyülekezési törvényeket megsértve tartottak. Azt ugyanakkor még a kormánykritikus Hvg.hu is felveti, hogy a fideszes Szájer József részvételének híre nem az újságírók, hanem a szivárogtató belga hatóságok érdeme.

„Nem lehet teljességgel kizárni, hogy a péntek éjjeli rendőrségi razziát ne kísérte volna valamilyen titkosszolgálati művelet”

– fogalmazott a lapnak egy nemzetbiztonsági szakértő, aki szerint az egyik legnyilvánvalóbb erre utaló jel, hogy a résztvevők közül csak a fideszes EP-képviselő pozíciója szivárgott ki, és néhány óra alatt pedig be is azonosította Szájer Józsefet a belga sajtó. Miközben – ahogy a lap fogalmaz – két másik diplomata is jelen volt a partin.

Az M1 információi szerint ott volt például egy, az unió első számú vezetőjének számító Ursula von der Leyen közvetlen környezetében dolgozó személy is, valamint egy magas rangú orosz diplomata is részt vett a partin.

Brüsszel bosszúja lehet a Szájer-ügy – erre már a szintén baloldali Publicus Intézet elemzője utalt a közösségi oldalon. Pulai András szerint az elmúlt években több száz brüsszeli diplomata vett részt hasonló partikon, így

kérdéses, hogy miért éppen akkor lát napvilágot egy ilyen ügy, amikor Orbán Viktor a Brüsszelnek fontos jogállamisági kritériumrendszer miatt megvétózta az uniós költségvetést.

Miért most derül ez ki? És ha sok fontos ember van ott, miért csak a Fidesz legfontosabb EU politikusa lett (eddig) körülírva” – teszi fel a kérdést a baloldali elemző.

Ugyanezt fejtegette Vona Gábor is. Sőt, a Jobbik korábbi elnöke Pulai Andrásnál is tovább ment és azt írta:

Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyek német titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát.

A volt európai parlamenti képviselő keddi közleményében úgy fogalmazott: lemondásával levonta a személyes és a politikai következtetést, és családjától, kollégáitól, valamint a választóktól is bocsánatot kér. Mint írta: „Kérem, hogy botlásomat harmincéves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem, ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.”

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. DECEMBER 7. [ 17:06 ]

A Szájer József ügyéről készült videót már 100 ezren látták 1 nap alatt! – Videó december 07, 2020 ... Gondoltam, biztos szórakoztató, 100 001-dik leszek ... 15 -20 másodperc után letiltották ... Ezt biztos nem a "libernyákok" tették ... https://cafe2news.blogspot.com/2020/12/a-szajer-jozsef-ugyerol-keszult-videot.html?fbclid=IwAR2tkq062giX0e6bQdYTI-ebUyvCwt5EvzDzxMA5HAUjlEJzedHkofZPkHY ... Aztán mégis visszakerült. Nyertek a "libernyákok" ...


Lale
2020. DECEMBER 7. [ 13:15 ]

Aki nem tanul a saját kárán az ostoba.Többen említették Hogy vajdaságiak, tehát szerbiából valók.Itt történtek rendszerváltások és sok minden amiről lehetne beszélni de a vége az lett , azok tértek vissza a hatalomra akik aktívan részt vettek a háború kirobbantásában.Azt nem szeretném látni hogy ugyanez történjen M.O.-n is.Ha mégis akkor szolgasorba állhatnak a németek mögé alamizsnáért!(nem a háborúra, arégi garnitúrára utaltam.)


istván
2020. DECEMBER 7. [ 11:25 ]

Atti, ha te nem lennél ostoba, nem dőlnél be az orgiaszervező nyilatkozatainak, akit mellesleg a lengyel rendőrség csalás miatt köröz 2019 óta, -amennyiben igaz a lengyel jobboldali médiahír-. A nemzetközi média hősként sztárolja, a kárörvendők meg mindent bevesznek. Semmi sem bizonyított azon kívül, amit Szájer elismert. Az 250 euró büntetést von maga után. Ennyi. Téged lehetne olyan jelzővel is illetni, amit a moderálási szabály nem enged meg. Te mindent bekajálsz, amit eléd tesznek ...


istván
2020. DECEMBER 7. [ 9:36 ]

A második pontra is felhívnám a figyelmet! Nem véletlen a megállapítás, erre utal Orbán kommunikációja. Pont akkor, 1) amikor ezen politikus főnöke a teljes EU számára fontos, több ezer milliárd eurós csomagot, a következő költségvetést, és jogállamisági kritériumrendszer bevezetését próbálja megakasztani. 2) Amikor puhán belengette az ország kivezetését az EU-ból, pont a brexit küszöbén, 3) amikor az EU saját érdekében nem engedhet meg magának több dezintegrációs szálat? /Púlai/


rusticus
2020. DECEMBER 6. [ 21:00 ]

Érett Ifjú: Remélem, Esztetházytól nem Az így gondozd a magyarodat! - című irományára gondolt.


Lale
2020. DECEMBER 6. [ 20:42 ]

A szűk látókörű az aki nem érti a dolgokat mégis kommentál. A képviselők diplomaták politikusok a hivatásuk folytán(rendszertől függetlenül) különleges státuszt élveznek. Ez az intenzív társasági élettel jár.Van aki tudja határait és van aki nem. Olyan elfogadott mint például az orvosoknak a hálapénz. Ebben az esetben furcsa hogy huszonegynéhány résztvevő közül egyet és csak ezt az egyet nevesítették. Alattomos bosszú a lázadó ellen!


Érett Ifjú
2020. DECEMBER 6. [ 18:40 ]

Károly, én is vajdasági magyar vagyok és büszke vagyok rá. Örülök ha az egyik szomszédnak dobro jutrto-t köszönök, a másiknak jó reggelt, és Ők ugyanígy válaszolnak. Ön, aki ''fehér, európai, dolgos, gondolkodó, írni/olvasni tudó, a normalitást támogató ember" "félretájékozott, elvakult, nem gondolkodó emberkék"-nek tart bennünket. Ez elég szűk látókörre vall. Talán többet kellene olvasnia, nemcsak Vass Albertot, hanem Márait, Esztetházyt, Müller Pétert, hogy csak a magyar írókat említsem.


istván
2020. DECEMBER 5. [ 8:18 ]

Károly, nagyon ideges lehetett: "a lopás, drogozás, a 77 féle nemi katyvasz a liberálbolsik sajátsága! Mi normális, fehér, dolgos, író/olvasó nők, férfiak vagyunk!" Aki így gondolja, arról én meg azt gondolom, hogy nem normális. A bőrszíne fehér, a lelke meg fekete. Álszent.


Nagy Bata Károly
2020. DECEMBER 4. [ 16:09 ]

Én délvidéki magyarnak vallom magam, pont az ilyen félretájékozott, elvakult, (a zOrbán lop, takarodjon!), nem gondolkodó emberkék miatt, akik "vajdasági"-nak, különbnek vélik tudni magukat! Jegyezze meg V.M.: Ha a gyurcsányfélék kerülnek hatalomra, VÉGE Magyarországnak, vége a fejlődésnek, vége a családtámogatásnak, vége mindennek, ami a keresztény kultúrán alapszik! Mi, fehér, európai, dolgos, gondolkodó, írni/olvasni tudó, a normalitást támogató emberek ezt nem szeretnénk!


Nagy Bata Károly
2020. DECEMBER 4. [ 15:50 ]

Én délvidéki magyarnak vallom magam, pont az ilyen szűklátókörű, elvakult, félretájékozott, magyarellenes (én különb vagyok, vajdasági magyar) vagyok emberkék miatt. Egyet tessék megérteni: ha a gyurcsányfélék kerülnek hatalomra, vége Magyarországnak, vége a fejlődésnek, vége a családtámogatásnak, vége mindennek, ami a keresztény kultúrán alapszik! Amúgy meg: a lopás, drogozás, a 77 féle nemi katyvasz a liberálbolsik sajátsága! Mi normális, fehér, dolgos, író/olvasó nők, férfiak vagyunk!


Vajdasági Magyar
2020. DECEMBER 3. [ 15:48 ]

A Politikát én is, csak azt a képmutatást nem, amivel ezt le akarják nyomni az emberek torkán. Számomra nem hiteles az, hogy valaki alkotmánymódositást nyujt be, ami korlátozza a melegek jogait, közben ő maga is meleg, vagy legalább is biszexuális beállitottságú. Ez populizmus és képmutatás, hazugság és álszentség. Emiatt számomra nullák, és nem akarom őket vezetőnek. Ne mások kárán akarjanak szavazatot szerezni, és főleg ne lopjanak a szavazóiktól milliárdokat, költsék azt drogokra, jachtokra.


Atti
2020. DECEMBER 3. [ 12:01 ]

csapda persze: utána kéne olvasni, hogy ő is ilyet szervezett, másokkal együtt, ostobák


Monk
2020. DECEMBER 2. [ 20:54 ]

Bár mi, bárhogyan is történt, egy ilyen kaliberű politikus ekkorát hibázzon szinte hihetetlen. Ha csapda volt, akkor is, ilyen naivul belesé- tálni elképesztően nagy felelőtlenség. A botlás személyes, csakhogy, ez a személy egy országot, és egy pártot képviselt legmag- assabb szinten. A történtektől függetlenül a FIDESZ által képviselt politikát teljességgel támogatom továbbra is, mert számomra az jelenti a NORMALITÁST.


Kilépni Merkel árnyékából - illusztráció
2021. JANUÁR 19.
[ 13:00 ]
Az FBI egy kiszivárgott jelentése szerint már január 5-én – vagyis a Capitolium ostroma előtti napon – tudtak a hatóságok a megnövekedett biztonsági kockázatról, mégsem tettek semmit. Egy nappal a Capitolium január 6-i ostroma előtt a Szövetségi Nyomozó Iroda (Federal Bureau of Investigation – FBI) virginiai...
2021. JANUÁR 13.
[ 15:50 ]
Ez a könnyek kora Amerikában. Politikusaink sírnak, bíróink sírnak, kommentátoraink sírnak, a vesztes elnökjelöltek hívei sírnak, a nyertes elnökjelöltek támogatói sírnak. Az amerikaiak imádják elárasztani a világot túlcsorduló érzelmeikkel, győzelmeikről sírva csipognak a Twitteren, újságcikkeket írnak a...
2021. JANUÁR 11.
[ 14:39 ]
Legyünk realisták, induljunk ki a legrosszabb forgatókönyvből. Ha mégsem ez következne be, szívesen osztozunk a tévedés boldogságában. A Covid-19 egyidejű, horizontális tapasztalattá sűrítette emberi civilizációnk törékenységét. A vírus egyben metafora is: ijesztő konkrétságában általánosan mutat rá jelenlegi...
2021. JANUÁR 11.
[ 14:19 ]
Beolvasás folyamatban