Vajdaság
Pásztor: Dulić leváltása nincs befolyással a vajdasági hatalomra

A ma végrehajtott szabadkai hatalomcsere nem teszi kérdésessé a tartományi hatalom legitimitását, nyilatkozta a Tanjugnak Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.

Szavai szerint a VMSZ és a Demokrata Párt (DS) viszonyában alapjaiban véve semmi sem változott. “Azt, ami Szabadkán történt én semmilyen vonatkozásban nem úgy élem meg, mint a tartományi képviselőház és a tartományi többség legitimitását megkérdőjelező lépést”, mondta Pásztor.

A mai szabadkai hatalomváltást magyarázva Pásztor kiemelte, ebben a városban “igen jelentős többség” van, amely úgy véli, ennek a váltásnak meg kellett történnie, de hozzátette, “a szabadkai eset csak Szabadkához köthető”.

A VMSZ elnöke hangsúlyozta, a DS-szel való partneri viszony a többi helyi önkormányzatban megmarad a jövőben is, mert – vélekedett – ezek jól működnek, a szabadkaitól eltérően. Mint mondta, húsz helyi önkormányzatban működőképes ez a koalíció, s példaként Kanizsát, Zentát, Topolyát, Csókát és Törökkanizsát említette.

Mint ismeretes, a szabadkai képviselő-testület mai ülésén leváltotta Modest Dulić (DS) eddigi polgármestert a VMSZ, a Szerb Haladó Párt, a Horvátok Demokratikus Közössége és a Szerbiai Szocialista Párt kezdeményezése nyomán.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Flash mob faültetés Horgoson - illusztráció
2021. ÁPRILIS 9.
[ 19:16 ]
Msgr. Večerin Slavko püspök úr március végén, koronavírus fertőzés miatt két hétre bekerült a Szabadkai Közkórházba. Április 8-ára annyira feljavult az állapota, hogy elhagyhatta a szóban forgó intézményt. Jelenleg a püspöki palotában lábadozik. Köszönetét szeretné kifejezni az Egyházmegye papságának és a...
2021. ÁPRILIS 9.
[ 16:00 ]
A Vendéglátósok Egyesületének képviselőivel folytatott egyeztetés után Szabadka Város intézkedéscsomagot fogadott el, hogy megsegítse a nehéz helyzetbe került ágazatot, illetve mindazokat, akik a válságstáb döntése miatt kénytelenek voltak felfüggeszteni a tevékenységüket. A városi tulajdonban lévő...
2021. ÁPRILIS 9.
[ 9:16 ]
Soron kívül kérhetik a polgárok pénteken az AstraZeneca vakcinát a szabadkai új városházán kialakított oltóponton 8 és 20 óra között. Akik inkább a kínai oltóanyagot vennék fel, azok a Kumičić utcai rendelőt kereshetik fel 13 és 20 óra között. Az oltás nincs életkorhoz kötve, mindkét helyen minden nagykorú, 18...
2021. ÁPRILIS 8.
[ 19:35 ]
Beolvasás folyamatban