Vajdaság
Pásztor: Dulić leváltása nincs befolyással a vajdasági hatalomra

A ma végrehajtott szabadkai hatalomcsere nem teszi kérdésessé a tartományi hatalom legitimitását, nyilatkozta a Tanjugnak Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.

Szavai szerint a VMSZ és a Demokrata Párt (DS) viszonyában alapjaiban véve semmi sem változott. “Azt, ami Szabadkán történt én semmilyen vonatkozásban nem úgy élem meg, mint a tartományi képviselőház és a tartományi többség legitimitását megkérdőjelező lépést”, mondta Pásztor.

A mai szabadkai hatalomváltást magyarázva Pásztor kiemelte, ebben a városban “igen jelentős többség” van, amely úgy véli, ennek a váltásnak meg kellett történnie, de hozzátette, “a szabadkai eset csak Szabadkához köthető”.

A VMSZ elnöke hangsúlyozta, a DS-szel való partneri viszony a többi helyi önkormányzatban megmarad a jövőben is, mert – vélekedett – ezek jól működnek, a szabadkaitól eltérően. Mint mondta, húsz helyi önkormányzatban működőképes ez a koalíció, s példaként Kanizsát, Zentát, Topolyát, Csókát és Törökkanizsát említette.

Mint ismeretes, a szabadkai képviselő-testület mai ülésén leváltotta Modest Dulić (DS) eddigi polgármestert a VMSZ, a Szerb Haladó Párt, a Horvátok Demokratikus Közössége és a Szerbiai Szocialista Párt kezdeményezése nyomán.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A VMSZ egyedül indul a választásokon - illusztráció
2019. NOVEMBER 18.
[ 20:12 ]
Hétfő reggel 6 óra tájban erős robbanás hallatszott a szabadkai Sugárút elején. Sajtóinformációk szerint a Borsalino kávézóba dobtak be egy kézigránátot. Személyi sérülés nem történt, de nagy anyagi kár keletkezett. A rendőrség elvégezte a helyszínelést. A robbanáskor - a közvetlenül a Sugárút elején...
2019. NOVEMBER 18.
[ 10:52 ]
Ismét vetélkedtek a volt Torontál vármegyei általános iskolások Ürményházán. A szeptember végén meghirdetett versenyre 10 csapat nevezett be: 2-2 Újszegedről (fölkészítőjük Mikó Valér), Makóról (fölkészítőjük Dulka Árpád) és Torontálvásárhelyről (fölkészítőjük Onjin Hartig Viktória), valamint egy-egy...
2019. NOVEMBER 17.
[ 22:36 ]
Nagy felháborodást váltott ki a Tisza-mentén és ezen belül Óbecsén a nagymértékű halpusztulás. A halállomány megfogyatkozása mellett fennáll annak a veszélye is, hogy az ökológiai katasztrófát nem kellően komolyan véve, egyesek a piacon árulják az elpusztult halat. A kúlai környezetvédelmi ellenőr megállapította,...
2019. NOVEMBER 16.
[ 20:37 ]
Beolvasás folyamatban