Vajdaság
Pásztor: Dulić leváltása nincs befolyással a vajdasági hatalomra

A ma végrehajtott szabadkai hatalomcsere nem teszi kérdésessé a tartományi hatalom legitimitását, nyilatkozta a Tanjugnak Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.

Szavai szerint a VMSZ és a Demokrata Párt (DS) viszonyában alapjaiban véve semmi sem változott. “Azt, ami Szabadkán történt én semmilyen vonatkozásban nem úgy élem meg, mint a tartományi képviselőház és a tartományi többség legitimitását megkérdőjelező lépést”, mondta Pásztor.

A mai szabadkai hatalomváltást magyarázva Pásztor kiemelte, ebben a városban “igen jelentős többség” van, amely úgy véli, ennek a váltásnak meg kellett történnie, de hozzátette, “a szabadkai eset csak Szabadkához köthető”.

A VMSZ elnöke hangsúlyozta, a DS-szel való partneri viszony a többi helyi önkormányzatban megmarad a jövőben is, mert – vélekedett – ezek jól működnek, a szabadkaitól eltérően. Mint mondta, húsz helyi önkormányzatban működőképes ez a koalíció, s példaként Kanizsát, Zentát, Topolyát, Csókát és Törökkanizsát említette.

Mint ismeretes, a szabadkai képviselő-testület mai ülésén leváltotta Modest Dulić (DS) eddigi polgármestert a VMSZ, a Szerb Haladó Párt, a Horvátok Demokratikus Közössége és a Szerbiai Szocialista Párt kezdeményezése nyomán.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy perc néma hallgatással és koszorúval emlékeztek ma Szabadkán, a Sárga ház előtt a 80 évvel ezelőtti borzalmakra, amikor Bácska Magyarországhoz való visszacsatolása után az épületbe zárták azokat, akikről azt vélték, hogy az új rendszer ellenségei. A megemlékezést Margareta Bašaragin, az újvidéki Női...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 19:40 ]
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága mintegy 100 mesekönyvet küldött a Vajdaságba, és Szőke Annát, a Brunszvik Teréz Óvodapedagógusok Egyesületének elnök asszonyát bízták meg, hogy juttassa el oda a könyvcsomagot, ahol a legnagyobb szükség van...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 18:29 ]
Körmöci Károly 1947-ben született Magyarkanizsán. Középiskolai tanulmányait Törökkanizsán végezte, majd a szabadkai Közgazdasági Főiskolán szerzett diplomát. Volt községi képviselő, a községi végrehajtó tanács tagja, majd alelnöke. 1996 és 2000 között a végrehajtó bizottság elnöki posztját töltötte be, ezt...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban