Vajdaság
Szabadka: Fél év börtön a kiskorú fiú bántalmazójának

Jogerősen hat hónap fegyházbüntetést kapott a 18 éves szabadkai K. A., aki egy hónappal ezelőtt öt kiskorú társával Szabadkán megtámadta és súlyosan bántalmazta a 17 éves Sz. Á-t. A büntetést a védelem is elfogadta.

November elején nagy felháborodást keltett az eset, amikor a hatfős banda a Szent Teréz székesegyház előtt belekötött a 17 éves fiúba, majd botokkal agya-főbe verték. Az egyik szemtanú, egy fiatal lány, aki a közeli buszmegállóban várakozott felismerte az egyik támadót. Vallomása alapján gyorsan sikerült azonosítani az illetőt és társait. A banda öt kiskorú tagja ellen bűnvádi feljelentést tettek, az egy nagykorú személyt pedig letartóztatták. Most ő kapott féléves fegyházbüntetést.

Sz. Á. a támadás során súlyos sérüléseket szenvedett, a kulcscsontja eltört, halántéka megsebesült.

Az eset súlyosságát tovább tetézte az, hogy a támadók egyike a szemtanú lányt telefonos üzenetben életveszélyesen megfenyegette, ha vallani mer. A kiskorúakkal szembeni eljárásról egyelőre nincsenek információk.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Cinike
2019. DECEMBER 3. [ 21:11 ]

El tudom képzelni hogy befolyásos szülőkről lehet szó. Tehetetlen védelem és szégyenteljes igazságszolgáltatás.


Óbecsei
2019. DECEMBER 3. [ 15:57 ]

De, miért fogadta el a védelem a büntetést. Talán K.A. olyan fontos személy gyereke. Miért nincs teljes neve kiírva (csak név kezdőbetűi) ennek fontos bűnözőnek hiszen már nagykorú és az ítélet is jogerős? Kell félni is?


Cinike
2019. DECEMBER 3. [ 10:01 ]

@rusticus És az "eset súlyosságát tovább tetézte az, hogy a támadók egyike a szemtanú lányt telefonos üzenetben életveszélyesen megfenyegette"! Máshol azt írják, a sértett védőügyvédje példaértékűnek nevezi hogy egy hónap alatt ítélet született!


olvasó
2019. DECEMBER 3. [ 6:40 ]

Ennyit a "megszűnt" magyarverések hatósági megtorlásának elrettentő erejéről.


rusticus
2019. DECEMBER 3. [ 0:40 ]

"Hölgyeim és Uraim, igazságszolgáltatásunk magáért beszél!" - Sajnos, igaza van! Bezzeg a temerini fiúk esétében...


Cinike
2019. DECEMBER 2. [ 17:58 ]

Felettébb kiábrándító ítélet, kiskorúnak okozott súlyos testi sértésért (törött kulcscsont). Ráadásul a harmadik személyek fenyegetése. Azon már csak csodálkoztam amikor olvastam nem sokkal az esetet követően, hogy nem nemzeti alapon történt a támadás. Hölgyeim és Uraim, igazságszolgáltatásunk magáért beszél!


Milan Jarić, a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) igazgatója benyújtotta lemondását a medencék vízének minőségér ért kifogások miatt. A SPENS-en található medence bezárása után Miloš Vučević újvidéki polgármester elrendelte a Sósbara városrészben lévő sport- és ügyviteli központ medencéjét is. A SPENS...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 11:05 ]
Nyelvvizsga-központ nyílt tegnap az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán, ahol az érdeklődők a sikeres vizsgát követően Cambridge nyelvvizsga-bizonyítványt szerezhetnek. Szerbiában ez az első állami egyetem, ahol ezt a bizonyítványt meg lehet kapni. A Cambridge nyelvvizsga-bizonyítvány Európa egyik legrangosabb...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 9:00 ]
Goran Janković (38), akit az újvidéki Telep városrészben elkövetett háromszoros gyilkossággal vádoltak ma délután felakasztotta magát az újvidéki körzeti börtönben, erősítette meg a hírt az újvidéki rendőrség. A sürgősségi szolgálatot 15 óra 40 perckor értesítették, de a kiérkező mentősök már csak a halál...
2020. FEBRUÁR 25.
[ 21:29 ]
Beolvasás folyamatban