Vajdaság
Szabadka: Fél év börtön a kiskorú fiú bántalmazójának

Jogerősen hat hónap fegyházbüntetést kapott a 18 éves szabadkai K. A., aki egy hónappal ezelőtt öt kiskorú társával Szabadkán megtámadta és súlyosan bántalmazta a 17 éves Sz. Á-t. A büntetést a védelem is elfogadta.

November elején nagy felháborodást keltett az eset, amikor a hatfős banda a Szent Teréz székesegyház előtt belekötött a 17 éves fiúba, majd botokkal agya-főbe verték. Az egyik szemtanú, egy fiatal lány, aki a közeli buszmegállóban várakozott felismerte az egyik támadót. Vallomása alapján gyorsan sikerült azonosítani az illetőt és társait. A banda öt kiskorú tagja ellen bűnvádi feljelentést tettek, az egy nagykorú személyt pedig letartóztatták. Most ő kapott féléves fegyházbüntetést.

Sz. Á. a támadás során súlyos sérüléseket szenvedett, a kulcscsontja eltört, halántéka megsebesült.

Az eset súlyosságát tovább tetézte az, hogy a támadók egyike a szemtanú lányt telefonos üzenetben életveszélyesen megfenyegette, ha vallani mer. A kiskorúakkal szembeni eljárásról egyelőre nincsenek információk.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Cinike
2019. DECEMBER 3. [ 21:11 ]

El tudom képzelni hogy befolyásos szülőkről lehet szó. Tehetetlen védelem és szégyenteljes igazságszolgáltatás.


Óbecsei
2019. DECEMBER 3. [ 15:57 ]

De, miért fogadta el a védelem a büntetést. Talán K.A. olyan fontos személy gyereke. Miért nincs teljes neve kiírva (csak név kezdőbetűi) ennek fontos bűnözőnek hiszen már nagykorú és az ítélet is jogerős? Kell félni is?


Cinike
2019. DECEMBER 3. [ 10:01 ]

@rusticus És az "eset súlyosságát tovább tetézte az, hogy a támadók egyike a szemtanú lányt telefonos üzenetben életveszélyesen megfenyegette"! Máshol azt írják, a sértett védőügyvédje példaértékűnek nevezi hogy egy hónap alatt ítélet született!


olvasó
2019. DECEMBER 3. [ 6:40 ]

Ennyit a "megszűnt" magyarverések hatósági megtorlásának elrettentő erejéről.


rusticus
2019. DECEMBER 3. [ 0:40 ]

"Hölgyeim és Uraim, igazságszolgáltatásunk magáért beszél!" - Sajnos, igaza van! Bezzeg a temerini fiúk esétében...


Cinike
2019. DECEMBER 2. [ 17:58 ]

Felettébb kiábrándító ítélet, kiskorúnak okozott súlyos testi sértésért (törött kulcscsont). Ráadásul a harmadik személyek fenyegetése. Azon már csak csodálkoztam amikor olvastam nem sokkal az esetet követően, hogy nem nemzeti alapon történt a támadás. Hölgyeim és Uraim, igazságszolgáltatásunk magáért beszél!


Újvidéken a Liman városrészben élő egyik polgár több alkalommal jelentette az illetékeseknek a Ratko Mladić hágai elítélt, a Szerb Köztársaság Hadseregének egykori vezetőjét éltető falfirkákat, de hiába. Végül a saját kezébe vette az ügyet és „kijavította” az egyiket, fölé írta, hogy "háborús...
2019. DECEMBER 10.
[ 12:09 ]
Topolya község jövő évre tervezett költségvetési kerete 2 milliárd és 81 millió dinárt tesz ki. Ez mintegy négy százalékkal kevesebb, mint az idei évi költségvetési keret, de a tavaly ilyenkor tervezettnél nagyobb. A tervezet december 20-án szerepel majd napirenden a képviselő-testület ülésén. A 2020-as évi...
2019. DECEMBER 9.
[ 20:29 ]
„Az év végéig be akarjuk fejezni a több évtizedes építkezést, s amióta a minisztérium átvette a projektet belátható időn belül erre sor is kerülhet az Y-ág átadására” – nyilatkozta hétfőn Zorana Mihajlović építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter, miután a Koridor Srbije és a Vojput illetékeseivel...
2019. DECEMBER 9.
[ 18:04 ]
Beolvasás folyamatban