Választások 2020
Ipsos: Három millió szavazóra lehet számítani, többnyire már tudják, kire voksolnak
Betűméret:             

Hozzávetőlegesen 3 millióan járulnak a szavazóurnák elé a közelgő szerbiai választásokon, s többségük azt is tudja már, kire fog szavazni, közölte Marko Uljarević, az Ipsos Strategic képviselője a közvélemény-kutató ügynökség legújabb felmérésére hivatkozva.

Uljarević az RTS-nek nyilatkozva elmondta, a legelszántabbak a Szerb Haladó Párthoz (SNS), és a Szerbiai Szocialista Párthoz (SPS) közeli választók, azután az ellenzéki pártok támogatói, s hozzátette, még mintegy 620 ezer ember mérlegeli, elmenjen-e szavazni.

Szavai szerint a koronavírus-járványt követően a polgárok számára megváltoztak a prioritások, s a kampány 38 napja elég hosszú ahhoz, hogy valaki megváltoztassa a véleményét, s a választási részvétel kisebb vagy nagyobb legyen.

Arra a kérdésre, mi lesz azokkal, akik a járvány idején hazatértek Szerbiába, Uljarević azt válaszolta, kérdés, hogy elmennek-e szavazni, de meggyőződése, hogy egy részük tartósan Szerbiában marad.

“Minden válság jelentősen megváltoztatja az emberek jövőhöz való viszonyát”, mondta, megjegyezve, akármennyien is maradjanak itthon és szavazzanak, ez nem fogja jelentősen befolyásolni a végeredményt, mert az SNS és a többiek közötti különbség akkora, hogy ha közülük mindenki az ellenzékre szavazna, akkor sem változnának meg az erőviszonyok.

Bojan Klačar, a CeSid képviselője szerint a választások június 21-ei időpontja jobban megfelel a hatalmi pártnak, amely az elmúlt 8-9 hétben is jelen volt az élet szinte minden szegmensében. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vasárnapi önkormányzati választásokat Szabadkán a Szerb Haladó Párt nyerte meg, de 31 mandátumával nem alkothat többséget a 67 tagú városi képviselő-testületben, koalíciós partnerre/partnerekre lesz szüksége a város irányításához. A megszerzett szavazatok alapján kiszámolták, hogy az egyes listáknak hány...
2020. JÚNIUS 23.
[ 9:55 ]
A VMSZ elnöke megköszönte a magyar kormányfő támogatását. Az összefogásban rejlik nemzetünk legnagyobb ereje - írta közösségi oldalán Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, miután Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozott ma Budapesten. Hozzátette, felemelő érzés volt újra vendég lenni a...
2020. JÚNIUS 22.
[ 20:41 ]
Június 21-én 38 szavazóhelyen várták a szavazókat. Összesen 32787 polgár szavazhatott. A lehetőséggel 17580 (53,62%) polgár élt. Az önkormányzati választásokon öt párt indult: a Szerb Haladó Párt Aleksandar Vučić – A gyermekeinkért elnevezésű 36-os listával; a Szerb Királyságért – Mindannyian Óbecséért, a...
2020. JÚNIUS 22.
[ 20:15 ]
Beolvasás folyamatban