Kultúra
Muzslya: Bemutatták a Vásárhelyi Látóhatárt
Betűméret:             

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad vendége volt tegnap a Vásárhelyi Látóhatár című kulturális és társadalmi folyóirat szerkesztősége.

Sziveri János szülőházánál, a költő emléktáblájánál koszorúztak a hódmezővásárhelyi irodalmárok, és fényesi Tóth János tisztelegve a fiatalon elhunyt Sziveri előtt egy verset olvasott fel. A Magyar Házban megtartott irodalmi estre szép számú közönség volt kíváncsi.

A muzslyai irodalmárokkal már mintegy 20 éves kapcsolata van a főszerkesztőnek, Fuchszné Benák Katalinnak, és most az együttműködés elmélyítésén fáradoznak. Az irodalmi est keretében egy fotókiállítás is nyílt, Gaál Györgyi fotós, médiatanár munkáiból, a tárlatot Kovács Jolánka, a SZJMSZ alelnöke méltatta. Az esten jelen volt még Soós Csilla olvasószerkesztő, a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár igazgatója, valamint Dani Imre költő, író, társadalomkritikus, és fényesi Tóth János író, költő, akik előadásában több mű, közöttük megzenésített vers is elhangzott.

A hódmezővásárhelyi vendégektől Muzslya település, valamint a Sziveri János Művészeti Színpad is egy-egy Gaál Györgyi fotós készítette alkotást kapott ajándékba. Az esten elhangzott, hogy a tárlat anyagát szívesen kiállítanák a helyi közösség épületének előcsarnokában, ahol az ügyintézésre érkező polgárok megtekinthetnék a munkákat.

A fotók egészen október közepéig ékesítik majd a községháza falait, ugyanakkor a muzslyai irodalmárok október 17-én mutatkoznak be Hódmezővásárhelyen, és akkor viszik haza a munkákat. A Hódmezővásárhelyen megrendezésre kerülő irodalmi est keretében a Sziveri János Művészeti Színpad munkásságáról is beszélnek, továbbá két könyvbemutatóra is sor kerül, Kovács Jolánka Jajistenem című gyermeknovellákat tartalmazó kötetének, illetve Czirok Attila Magánykő című legújabb verseskönyvének költeményeivel ismerkedhetnek az érdeklődők.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet oszlopcsarnokában megrendezett kiállítás közönségét Kovács Nádi Karolina, a Hagyományok Háza Vajdasági Hálózatának a kézművességgel megbízott munkatársa köszöntötte, aki elmondta, hogy a békéscsabai akkreditált tojásíró tanfolyamot nemrég elvégző Tarjai Zita Katalin...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 19:50 ]
Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör – a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 15:21 ]
Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Eötvös Pétert türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 13:17 ]
Beolvasás folyamatban