Szerbia
CeSID: 15.000 támogatói aláírást hamisítottak
Betűméret:             

Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója ma kijelentette, hogy a választások előtti kampányban 15.000 aláírást hamisítottak, ami azt jelenti, hogy egy szervezett, vagy legalábbis félig szervezett rendszer áll a hamisítások mögött.

„Ez valóban úgy néz ki, mintha csak egyes személyek követték volna el”, mondta Klačar a Pink televízió egyik műsorában, és hangsúlyozta, hogy az aláírás-hamisítás bűncselekmény.

A Republikánus párt 1000 hamisított aláírásával kapcsolatban kijelentette, hogy nem lenne szabad mindenkinek részt vennie a választási folyamatban, és meg kellene határozni valamilyen feltételeket az indulók számára.

A CeSID végrehajtó igazgatója elmondta továbbá, hogy a gyakorlatban eddig is voltak olyan pártok, akik úgy próbáltak meg bejutni a parlamentbe, hogy kihasználták a szabályzatok hiányosságait, de ilyen jellegű bűncselekményre, mint a mostani hamisítások, még nem volt példa.

Klačar szerint a jelenlegi helyzet arra kényszeríti a Köztársasági Választási Bizottságot (RIK), hogy különleges szabályokat vezessen be annak érdekében, hogy megoldja az aláírás-hamisítások körül felmerült problémát.

A kampány kapcsán elmondta, hogy az eddig nagyobb összetűzések nélkül zajlott, kisebb vitákkal, amelyekben kevesen merészelnek kiállni szilárd állásponttal.

Klačar a jelenlegi eredményeket tekintve nem tartja reálisnak, hogy a választási küszöböt akár 5 párt is átlépje.

A CeSID a választóhelyeken lévő megfigyelők 10 százalékával rendelkezik, Koszovóban azonban nem lesznek jelen, az ugyanis nem engedélyezett számukra.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A dimetoát hatóanyag mintegy öt éve szerepel a betiltott növényvédő szerek listáján Szerbiában, mégis megtalálták ezt a vegyszert egy fagyasztott meggyszállítmányban, amit Hollandiában vontak ki a forgalomból. Az Európai Élelmiszer-riasztási és Értesítési Rendszer, vagyis az RASFF bejelentette, hogy a március 6-án...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 9:51 ]
A kétéves Danka Ilić kedden 13 óra 45 perc körül tűnt el Bor környékén, és jelenleg is nagy erőkkel keresik. Most először aktiválták Szerbiában a Pronađi me (Amber Alert) rendszert, amely egy kiskorú eltűnése esetén sürgősen értesíti a lakosságot. Amint a pronadjime.mup.gov.rs honlapon közölték, a kislánynak...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:22 ]
Ma 13 óra körül eltűnt egy nem egészen kétéves kislány a Bor közeli Banjsko polje településen. A bejelentést követően alig fél óra múlva megkezdődött a keresése, de a Pronadji me riasztórendszeren keresztül nem mindenki kapott értesítést. A gyermek eltűnésének körülményei furcsák, és kérdés, hogy egy két...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 20:56 ]
Beolvasás folyamatban