Szerbia
Kraljevo: Kézigránáttal fenyegetőzött, lelőtték a rendőrök
Betűméret:             

Kraljevóban a Belügyminisztérium (MUP) munkatársai az éjjel lelőtték D. J.-t (1985), és ezzel megakadályozták, hogy aktiváljon egy kézigránátot abban a házban, ahol további tíz személy tartózkodott, köztük egy kisbaba és négy gyermek.

A rendőrség az éjjel Kraljevóban az autóbuszmegálló közelében megpróbálta letartóztatni D. J.-t, mert azzal fenyegetőzött, hogy gránátot dob a település rendőrállomására, de fennállt annak a gyanúja is, hogy az elmúlt napokban több rablást elkövetett, közölte a MUP.

Mindeközben D. J. elővette a robbanószerkezetet és azzal fenyegetőzött, hogy a rendőrök közé dobja. A rendőrök később telefonon léptek kapcsolatba D. J.-vel, de a rábeszélés ellenére sem akarta megadni magát.

Ezután a rendőrök bemérték, hogy a férfi a Božidar Milunović utcában lévő egyik házban rejtette el a gránátot, ahol rajta kívül további tíz személy tartózkodott, köztük egy 18 hónapos kisbaba és négy 6 és 13 év közötti gyerek. A férfival ott volt 15 éves barátnője is.

Mivel azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gránátot, a rendőrök kénytelenek voltak behatolni a házba, ekkor D. J. megpróbálta valóban működésbe hozni a robbanószerkezetet, ezért a rendőrök végeztek vele.

Az egyik rendőr leleményes és gyors beavatkozásának köszönhetően odaért D. J.-hez, mielőtt működésbe hozhatta volna a bombát, és ezzel megakadályozta a még nagyobb tragédiát, amelyben gyerekek is életüket vesztették volna, írja az RTV.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban