GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing
2017. április 4. [8:22]

Zenta: Agrárvállalkozói innovációs verseny fiataloknak

Zenta: Agrárvállalkozói innovációs verseny fiataloknak
Dr. Széll Endre és dr. Berényi János szobra az agrárinnovációs iroda bejáratánál

A zentai Pro ScientiaNaturae Alapítvány dr. Berényi János Agrárinnovációs Irodája és a Szent István Egyetem Zentai Konzultációs Központja Ötletből valóság címmel agrárvállalkozói innovációs versenyt hirdetett vajdasági fiatalok számára.

A versenyen középiskolás diákok és egyetemi hallgatók vehetnek részt, háromfős csapatokat alkotva.A csapatoknakolyan új vállalat üzleti tervét kell elkészíteniük, amelynek tevékenysége egy vagy több innováción alapul. A hangsúly az újításokon van, amelyek vonatkozhatnak új termék előállítására, új szolgáltatásokra, új technológiák bevezetésére, új értékesítési módszerekre, új hirdető csatornákra és egyebekre is.

A versenyre való jelentkezés április 25-ig tart. A csapatoknak egy kitöltött jelentkezési lapot kell beküldeniük az innovacios.verseny@gmail.com e-mail címre. A jelentkezési lap letölthető a http://agrarii.tanuljkertesz.hu/ és a www.fokusz.info honlapokról.A csapatok mentori segítséget is kapnak, ugyanis szakmai tematikus napot szerveznek számukra, amelyentöbb előadás, valamint tanácsadás, ötletbörze és vitafórum is segíti majd a felkészülésüket.

A legeredetibb üzleti tervet elkészítő csapatok meghívást kapnak a döntőre, amelyet június 3-án tartanak meg az V. Tudományok útja elnevezésű programsorozat keretében, ahol a fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy bemutassák az üzleti terveiket. A helyezésekrőlsikeres vajdasági és magyarországi vállalatok képviselőiből álló zsűri dönt.

A verseny résztvevői oklevelet kapnak és jutalomban részesülnek,valamint részt vehetnek egy szakmai körúton, amelynek során több sikeres vállalatba is látogatást tesznek. A legsikeresebb csapatok további ajándékot iskapnak. Az első helyezett megkapja a Kárpát-medencei Agrár és Vidékfejlesztési Innovációs Központ – Szent István Egyetem Év hallgatói innovációs díját és részvételi lehetőséget nyera Bálványosi Nyári Szabadegyetemre és Diáktáborba.

Az Ötletből valóság agrárvállalkozói innovációs versennyel a Pro ScientiaNaturae Alapítvány hozzá szeretne járulni a vajdasági fiatal vállalkozói légkör erősítéséhez. A tervezett innovációs versennyel ugyanis lehetőséget kívánnak nyújtani a vállalkozó kedvű fiataloknak arra, hogy bemutathassák üzleti elképzeléseiket, amelyekakár egy életképes vállalat létrehozásának az alapjait is megteremthetik.

A versennyel kapcsolatban bővebb tájékoztatás a Pro ScientiaNaturae Alapítvány dr. Berényi János Agrárinnovációs Irodájában, vagy az innovacios.verseny@gmail.com e-mail címen kapható.

H. A.


2017. április 22. [11:43]

Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak olyan molekulákat, amely elpusztítja a vírusokat és baktériumokat.A Hydrophylax bahuvistara nevű... >>

2017. április 19. [16:49]

A Washington Állami Egyetem fizikusai negatív tömegű folyadékot hoztak létre, amely az erő irányával ellentétes mozgást végez - adta hírül szerdán a BBC News. A... >>

2017. április 17. [12:34]

A víz tisztító, termékenységvarázsló erejére vezethető vissza a locsolkodás mint hagyomány kialakulása - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató az M1 aktuális csatornán... >>1 euró 123.45 dinár
1 dollár 113.58 dinár
100 forint 39.61 dinár
100 dinár 252.44 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Veszélyesnek tartja-e Albánia és Koszovó egyesüléséről szóló tiranai és pristinai (valamint preševói-preshevai és bujanovaci-bujanoci) nyilatkozatokat?
Igen.
Nem.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve