Vajdaság
Čanak lemondott képviselői posztjáról, beismerte, hogy ütött
Betűméret:             
Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke ma lemondott szerbiai parlamenti mandátumáról, mert – mint mondta – a parlament nem vette védelmébe a minapi újvidéki incidens kapcsán.
Az újvidéki ügyészség vizsgálatot indított Čanak és két ismeretlen személy ellen, garázdaság bűntettének gyanúja miatt.
Čanak beismerte, hogy ököllel verte Pavle Lešanovićot (47) az egyik újvidéki étterem előtti parkolóban, de hozzátette, hogy Lešanović sértegette őt, tolvajnak nevezte, a testvérének lányát pedig „úgy fogdosta, mint egy utolsó prostituáltat”.
„Amikor láttam, hogy a lányom sír, ugyanis a fivérem lányát a saját lányomként kezelem, visszatértem és a parkolóban megláttam a tettest, aki egy BMW-ben ült. Ő akkor szidalmazni kezdte a gyerekeimet, mire én kihúztam az autóból és ököllel vertem” - nyilatkozta Čanak parlamenti képviselők és újságírók előtt.
Közölte továbbá, hogy az étterembe unokahúga kérésére sietett el, és hogy Lešanović már a kapuban tolvajnak nevezte őt, majd odament az asztalhoz és „fogdosni kezdte a lányt”. Čanak szerint Lešanović részeg volt, vizet öntött egy zenészre, majd megkérdezte: „Miért zenélsz ennek a disznónak”.
Čanak elmondta azt is, hogy a mindennapos halálos fenyegetések miatt már két éve kérte, hogy a belügyminisztérium adjon mellé testőröket, de ez nem történt meg. Szavai szerint sem a rendőrség, sem az ügyészség nem kért tőle eddig nyilatkozatot az incidenssel kapcsolatban.
Újságíróknak többek között azt nyilatkozta, hogy ő a családja becsületét védelmezte. Szerinte „egyesek” már kimondták rá az ítéletét bírósági eljárás előtt.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban