Vajdaság
Belgrádból szombaton több tucat, migránsokkal teli busz indul Szabadka és Magyarkanizsa felé
Betűméret:             

Belgrádból szombaton a tervek szerint 61 autóbusz indult volna a magyar határhoz közeli Szabadka és Magyarkanizsa felé - közölte Dragan Savić, a belgrádi buszpályaudvar vezetőjének helyettese az MTI tudósítójával.

Belgrádból Szabadkára szombaton a tervek szerint 21 menetrend szerinti és 15 rendkívüli járatot indítottak volna, ám eddig két autóbuszra nem volt szükség, éjfélig azonban még indítanak további autóbuszokat. Magyarkanizsára összesen 25 autóbusz indul éjfélig, 7 menetrend szerinti és 18 rendkívüli járat. A menetrenden kívüli járatok száma napról napra, az igényektől függően változik - mondta Dragan Savić.

A legtöbb járat 17:45-kor indult el egyszerre, akkor Magyarkanizsára 11 autóbusz, Szabadkára pedig 6 jármű indult, az ezekkel útra kelt migránsok így 20 és 21 óra között már a határ menti településekre érnek.

A Közel-Keletről érkező migránsok a belgrádi buszpályaudvar környékén található parkokban várakoznak az autóbuszokra. A parkok sátortáborokká váltak, az éjszakai intenzív esőzés alatt azonban a legtöbb sátor beázott, a migránsok a közeli parkolóházakba húzódtak be, ott azonban nem volt hely mindenki számára, így sokan a szabad ég alatt éjszakáztak. A parkokban sok a kisgyerekes család, a segélyszervezetek becslése szerint több mint húsz két év alatti gyerek van jelenleg is a sátortáborban.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter szombaton azt közölte, hogy csak az idén több mint 120 ezer migráns vonult át Szerbián. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miloš Vučević szerb kormányfő ma azt mondta, hogy Újvidék az épülőfélben lévő két új híddal többé nem lesz ugyanaz a város, és egy új, jobb dimenzióba lép. „Az újvidékiek generációkon át álmodoztak erről, mi pedig remélem, abban a helyzetben vagyunk, hogy ezt megvalósítsuk”, mondta Vučević, aki Goran...
2024. MÁJUS 16.
[ 16:40 ]
Magyarkanizsa önkormányzata folytatja a támogatások odaítélését a 2023-as energiahatékonysági pályázatra vonatkozóan a Bányászati és Energetikai Minisztérium utólag megítélt újabb támogatásának köszönhetően lakóépületek, családi házak és lakások energiahatékonyságának növelésére. Az önkormányzati...
2024. MÁJUS 16.
[ 12:39 ]
Összesen 38-an vehették át diplomájukat szerda kora este a magyarkanizsai városháza nagytermében, miután sikeresen befejezték az Ingyenes informatikai képzés nőknek elnevezésű képzést. A tanfolyam érdekessége az volt, hogy habár elsősorban különböző életkorú nőknek szánták, férfiaknak is lehetőségük volt...
2024. MÁJUS 16.
[ 8:24 ]
Beolvasás folyamatban