GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. október 10. [14:29]

Horgos: A haladók számítógépet adományoztak a helyi egészségügyi állomásnak

Horgos: A haladók számítógépet adományoztak a helyi egészségügyi állomásnak
Fotó: Info TV
Az új számítógéppel vélhetően gyorsabb lesz az adatkezelés

A Szerb Haladó Párt (SNS) a horgosi egészségügyi állomás megsegítésére indított akciót. Helyi szervezetük kezdeményezésére, horgosi támogatók bevonásával egy gyors és korszerű, monitorral ellátott számítógépet adományoztak az egészségügyi intézménynek.

A számítógépet ma délelőtt adták át a horgosi egészségügyi állomás vezetőjének, aki elégedettségének adott hangot, hogy az adományozók felismerték az informatikai rendszer fejlesztésének fontosságát, mivel éppen az szorul mielőbbi korszerűsítésre. Elsősorban az internet-kapcsolatot kellene felerősíteni, mert gyakran nincs elérhetőségük, de a szolidan ellátott intézményben egészségügyi fejlesztések is elkelnének.

Az átadáson a Szerb Haladó Párt községi és helyi tisztségviselőin kívül megjelent Gyólay Karolina, a községi orvosi rendelőket és a horgosi egészségügyi állomást is magába foglaló Magyarkanizsai Egészségház igazgatója is.

„Ez az adomány nagy segítséget jelent a horgosi egészségügyi állomás munkájában. A mai modern korban már minden orvos számítógépen dolgozik, az adatokat ia azon dolgozza fel, számítógép segítségével nyomtatja a recepteket és írja ki az utalókat. Ehhez egy gyors és korszerű felszerelés kell. Meg kell, hogy köszönjük, hogy a párt jóvoltából mától az egyik orvosi rendelőben új számítógépen dolgozhat az orvos, vélhetően gyorsabban és hatékonyabban, mint eddig. Köszönet illeti az adományozókat, nem utolsó sorban pedig a kezdeményezőket, a Szerb Haladó Párt helyi és községi szervezeteit, amiért ily módon is igyekeztek hozzájárulni a horgosi egészségügyi állomás fejlesztéséhez.” - nyilatkozta Gyólay Karolina.

Az igazgatónő és a horgosi intézmény vezetője is reményét fejezte ki, hogy a haladók példája követőkre talál és mások is megtalálják a módját, hogy hozzájáruljanak a község egészségügyi hálózatának fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez, hiszen az a magyarkanizsai község minden polgárának érdeke.

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy a Szerb Haladó Párt (SNS) magyarkanizsai községi szervezete könyvgyűjtést szervezett, minek eredményeként mintegy 250 magyar és szerb nyelvű kötettel gazdagították a magyarkanizsai József Attila Könyvtár állományát.

Bödő Sándor


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. október 23. [5:57]

A hétvégén az 1956-os eseményekre emlékeztek Zentán. A Városháza oszlopcsarnokában dr. Rajki Márton emléktáblájánál hajtottak fejet vasárnap a város elöljárói, a pártok... >>

2017. október 22. [20:39]

Vajdaságban az '56-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának központi megemlékezését hétfőn 16 órától a palicsi Nagyparkban tartják az '56-os... >>

2017. október 22. [16:47]

A muzslyai 4-es számú Szent Imre herceg cserkészcsapat ma ünnepelte a 25. születésnapját, ebből az alkalomból összegyűltek a cserkészek, hogy kicsit visszapillantsanak... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.20 dinár
1 dollár 101.27 dinár
100 forint 38.69 dinár
100 dinár 258.44 forint
Heti kérdés
Támogatja-e Katalónia függetlenségét?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka