Gazdaság
A pancsovai kőolaj-finomító új üzemének ünnepélyes megnyitója
"A volt JSZSZK területén semmi sem mérhető Pancsovához"

A volt JSZSZK területén semmi sem mérhető Pancsovához, mondta Aleksandar Vučić szerb elnök a pancsovai kőolaj-finomító új, mélyfeldolgozó-üzemének ünnepélyes beindításakor.

Vučić kiemelte: Szerbiában ma beindult a régió sőt, a volt Jugoszlávia területén működő három legmodernebb kőolaj-finomítójának egyike.

Mint közölte, a pancsovai kőolaj-finomító most elérte, ha nem szárnyalta túl a burgaszi Lukoil, vagy a magyarországi Mol szintjét.

„A volt JSZSZK területén semmi sem mérhető ahhoz, ami most Pancsován van. Mindent a legkorszerűbb módon tettünk, a szükséges digitalizáció alkalmazásával”, mondta Vučić.

Az oroszok „szélesre tárták az ajtót” a Petrohemijáról szóló megállapodás kapcsán

Vučić kijelentette: megállapodtak a Gazprom Neft képviselőivel, hogy szakértői csoportot alakítanak, amely mérlegeli majd a Petrohemija magánosítását.

„Még egy fontos hír a polgárok számára. Tudják, hogy már évek óta gondjuk van az IMF-fel és a Világbankkal a Petrohemija kapcsán, és most nem csak megnyitottuk, hanem szélesre tártuk az ajtót a Gazprom Gazprom Nyefttyel kötött megállapodással”, mondta a szerb államfő.

Harcsenkó: Az energiaszektor Szerbia és Oroszország partnerségének alapja

A Szerbia és Oroszország közötti partnerség alapjának számos ága van, de ennek a partnerségnek az egyik vezető ágazata az energiarendszer, jelentette ki Alekszandr Bocan-Harcsenkó, Oroszország szerbiai nagykövete, majd hozzátette: ezt bizonyítja a pancsovai mélyfeldolgozó-üzem átadása is.

A nagykövet kiemelte, hogy nem tud egyetlen energetikai vállalatot sem a régióban vagy Európában, amely a jelenlegi, pandémia okozta körülmények között és a kedvezőtlen piaci helyzetben folytatja a fejlődést, és befejezi a legfontosabb projekteket, mint ahogy azt a NIS teszi.

A pancsovai mélyfeldolgozó-üzem, amelyet ma adtak át rendeltetésének, 99 százalékban javít a kőolaj feldolgozásán, csökkenti a környezetszennyezést, valamint javítja Szerbia és a NIS helyzetét a piacon, mondta Alekszandr Gyukov, a Gazprom Gazprom Nyefty vezérigazgatója.

Arra is emlékeztetett, hogy 2017 őszén jelentette be a pancsovai mélyfeldolgozó-üzem kiépítését, és most, három évvel később, ezt a projektet sikeresen realizálták. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hosszú hetek teltek el a kereskedők és a pénzügyi piacokat figyelők számára, amikor a világ visszafojtott lélegzettel várta az amerikai elnökválasztás eredményét. A gazdasági erőmű történelmileg nagy hatással volt a globális piacokra, és ez alól egy ilyen arányú választás sem volt kivétel, amely az európai piacokon...
2020. NOVEMBER 30.
[ 0:54 ]
A vártnál kevesebbel, tíz százalékkal csökkent a bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte első gyorsbecslése alapján a horvát statisztikai hivatal pénteken. Az idei harmadik negyedévben 11 százalékos visszaeséssel számoltak az elemzők. A jelentés...
2020. NOVEMBER 27.
[ 12:05 ]
A brit pénzügyminiszter szerint több mint három évszázada nem mért mélységű recessziót okoz a brit gazdaságban a koronavírus-járvány. Rishi Sunak a költségvetésről és a gazdaság állapotáról szóló, szerdán tartott szokásos őszi parlamenti beszámolójában elmondta: a kormány számára hivatalos...
2020. NOVEMBER 25.
[ 16:59 ]
Beolvasás folyamatban