Közlemények
VMDK-közlemény: A magyar nyelvű média brutális kisajátítása
Betűméret:             

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felszólítja az illetékes intézményeket, hogy mielőbb reagáljanak és szüntessék meg a magyar nyelvű médiának egy párt által történő politikai befolyásolását, továbbá követeli Ökrész Rozáliának, a Magyar Szó igazgatónőjének azonnali lemondását a lapnál betöltött tisztségéről.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) elítéli a közpénzből működtetett vajdasági magyar média brutális kisajátítását a VMSZ részéről, akik haladó koalíciós partnerükhöz hasonlóan lábbal tipornak minden jogi és erkölcsi normát annak érdekében, hogy a sajtót teljes ellenőrzésük alá vonják.

E folyamat során Ökrész Rozáliának, a Magyar Szó igazgatónőjének VMSZ-es parlamenti képviselővé választása csak egy újabb példa arra, hogyan lehet egy közkedvelt és nagy népszerűségnek örvendő napilapból pillanatok alatt pártközlönyt csinálni.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége a sajtószabadságért, a szakmai és erkölcsi követelményeket tiszteletben tartó pártatlan tájékoztatásért száll síkra.

Ezért elfogadhatatlannak tartjuk olyan pártpolitikusoknak, mint Fremond Árpád köztársasági képviselőnek és a VMSZ alelnökének, Juhász Attila mezőgazdasági államtitkárnak és a VMSZ elnökségi tagjának, Erdődi Edvina, a Magyar Nemzeti Tanács alelnökének, a VMSZ tisztségviselőjének és egyszemélyben a Magyar Szó jogászának tagságát a közpénzen működtetett napilapunk igazgatóbizottságában (TJGYT).

Ugyanezen okok miatt elfogadhatatlannak tartjuk Kovács Elvira parlamenti képviselőnek, a Szerb Képviselőház alelnökének, az Európai Integrációs Bizottság elnökének, az Európai Tanács parlamentáris küldöttsége tagjának, frakcióvezető-helyettesnek és a VMSZ alelnökének tagságát is az egyetlen közpénzen működtetett hetilapunk, a Hét Nap igazgatóbi- zottságában(TJGYT).

A fentiek értelmében a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége követeli a köztársasági Elektronikus Médiumokat Szabályzó Testülettől (REM), a Korrupció Elleni Bizottságtól, a köztársasági polgárjogvédőtől, az Emberjogi és Kisebbségügyi, Társadalmi Párbeszéd Minisztériumától, hogy azonnal szüntessék meg az említett igazgatóbizottságokban kialakult politikai befolyást, adják vissza a magyar közösségnek a napi- és hetilapjukat, valamint vessenek véget annak, hogy a Nemzeti Tanács, mint a magyar nyelvű médiatermékek alapítója a továbbiakban is visszaélhessen a ráruházott hatáskörrel.

Még egyszer nyomatékosan felszólítjuk Ökrész Rozáliát, a Magyar Szó igazgatónőjét, immár a VMSZ parlamenti képviselőjét, hogy ha egy szemernyi szakmai becsülete is van még, azonnali hatállyal mondjon le a napilapban betöltött tisztségéről.

Óbecse, 2020.12.11.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Író
2021. JANUÁR 19. [ 10:11 ]

Maradjunk annyiban, hogy a a VMSz sem nagyon mutogatja magát annyira.


Lazio
2021. JANUÁR 19. [ 8:54 ]

Mi ez a " VMDK " ? Valami gittegylet a szélső utcából , aki még azt a pár ezer aláírást sem tudta összeszedni, hogy indulhasson ezen a legutóbbi szánalmas szerbiai választásokon ? Nem kell osztani az észt és folyamatosan csak kritizálni, hanem a tettekben megmutatni, hogy mire képesek.


Balázs István.
2021. JANUÁR 18. [ 8:42 ]

Teljesen egyértelmű és konzekvens kellene hogy legyen eme követelésünk


Az idei tanévben 18. alkalommal rendezik meg az általános iskolások Ribár Béláról (1930-2006) elnevezett fizikaversenyét. A versenyre 7. és 8. osztályos, fizikát kedvelő diákok jelentkezhetnek. A verseny négy részből áll: - Gondolkodtató kérdések - A helyszínen bemutatott kísérlet ismertetése - Számítási...
2024. JANUÁR 17.
[ 16:39 ]
Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a tartományi szintű általános és középiskolás diákversenyt, melynek témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés. A verseny célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a fogyasztóvédelem, a tudatos vásárlás, az egészségmegőrzés, a környezetvédelem,...
2024. JANUÁR 14.
[ 8:29 ]
Az üzleti világban való érvényesülésre, a szakmai ismeretek elsajátítására, egy vállalat létrehozására és menedzselésére való felkészülést nem lehet túl korán elkezdeni. Az üzleti tervezés az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a vállalkozó szembesül. Nehéz feladat, hiszen a jövőbe kell tekinteni, hogy egy hosszú...
2024. JANUÁR 14.
[ 8:21 ]
Beolvasás folyamatban