Világ
Ukrajnában elfogták az Iszlám Állam egyik vezetőjét

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat a CIA-val és a georgiai belügyminisztériummal együttműködve őrizetbe vette Kijev mellett az Iszlám Állam terrorszervezet egyik kulcsfiguráját - hozta nyilvánosságra pénteken az SZBU.

A közlemény szerint az elfogott férfi egy bizonyos Al Bara Sisani néven ismert, georgiai állampolgárságú férfi. 2013 óta töltött be magas rangú tisztet az Iszlám Államban, a szervezet néhai "hadügyminiszterének", a georgiai csecsen Abu Omar as-Sisaninak a helyettese volt. Miután utóbbit 2016-ban likvidálták, Al Bara Sisani Szíriából Törökországba utazott, ahol folytatta a terrorszervezett koordinálását.

2018 nyarán érkezett illegálisan Ukrajnába hamis útlevéllel, ahonnan tovább folytatta a terrorszervezet egy különleges csoportjának a koordinálását. A férfit annál a Kijev környékén lévő háznál vették őrizetbe, ahol lakott. Fotójának elemzése alapján megállapították, hogy a férfi egyezik a körözött terroristával.

Jelenleg kiadatás előtti letartóztatásban van. Az ukrán hatóságok még ellenőrzik, hogy Ukrajnában követett-e el bűncselekményt. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Térkép
2019. NOVEMBER 16. [ 7:24 ]

Grúzia lesz az!

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2019. NOVEMBER 16. [ 11:51 ]
Georgia lesz az. Mint már többször is megírtuk, a Grúzia elnevezés helyett az állam hivatalos képviselői arra törekednek, hogy a hivatalos kapcsolatok során a Georgia elnevezés váljék újra használatossá.

Lezárult szerda este a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénybe iktatását célzó tervezet tárgyalása a brit parlamentben. II. Erzsébet királynő formális hozzájárulásával - amely a jogszabály kihirdetésének felel meg - a törvény hamarosan életbe lép, és immár...
2020. JANUÁR 22.
[ 22:16 ]
Bejelentette lemondását a kormánykoalíciós Öt Csillag Mozgalom (M5S) éléről Luigi Di Maio olasz külügyminiszter szerda este. Luigi Di Maio ennek kapcsán feladata befejezéséről és egy korszak lezárásáról beszélt. Hangsúlyozta, elérkezett az ideje, hogy az Öt Csillag Mozgalmat "újraalapítsák" és...
2020. JANUÁR 22.
[ 19:52 ]
Terrorista cselekedet előkészítése és Koszovó stabilitásának aláásása miatt nyolc embert ítélt kettőtől 12 évig tartó börtönbüntetésre a pristinai bíróság szerdán - közölte a Koha Ditore című napilap internetes oldalán szerdán. Az ítélet szerint a férfiak a Nép Szeme nevű, terrorista szervezetnek...
2020. JANUÁR 22.
[ 17:51 ]
Beolvasás folyamatban