Világ
Nemzetközi adományozók közel 7 milliárd eurót ajánlottak fel a szíriai válság humanitárius kihívásainak kezelésére

Nemzetközi adományozók 6,9 milliárd eurót ajánlottak fel a szíriai válság humanitárius kihívásainak kezelésére, az EU és az ENSZ által szervezett, kedden befejezett, Szíriát és a régiót támogató negyedik videokonferencia keretében.

Janez Lenarčič, válságkezelésért felelős uniós biztos elmondta, hogy a 6,9 milliárd euró kétéves időszakra vonatkozik, és hozzátette, hogy további 6 milliárd euró könnyített feltételekkel járó kölcsönfelajánlás is érkezett nemzetközi pénzügyi intézményektől.

"Nemzetközi közösségként együtt érzünk a szíriaiakkal, nemcsak szavakban, hanem konkrét elköteleződés által is" - hangsúlyozta.

Josep Borrell az EU külügyi főképviselője bejelentette, hogy az Európai Unió 2,3 milliárd eurót ajánl fel a szíriai civil lakosság és a régióba menekültek támogatására.

Heiko Maas német külügyminiszter, több mint 1,5 milliárd euró támogatást jelentett be, és felhívta a figyelmet arra is, hogy a koronavírus-járvány még jobban megnehezíti az ott élők sorosát.

Marta Lorenzo, az Oxfam nemzetközi segélyszervezet közel-keleti részlegének igazgatója kijelentette, hogy a felajánlás összege "egyszerűen nem elégséges" ahhoz, hogy fedezze az éhezés küszöbén élő szíriaiak és a régióba menekültek legalapvetőbb szükségleteit.

"Döbbenetes, hogy a nemzetközi közösségek, a civil szervezetek számtalan figyelmeztetése ellenére sem mérték fel még mindig a helyzet sürgősségét - fogalmazott.

A lassan már tíz éve tartó szíriai konfliktusban több mint 400 ezer ember vesztette életét és több millióan menekültek el hazájukból. A nemzetközi becslések szerint 11 millió ember szorul humanitárius segítségnyújtásra és körülbelül 9 milliónak nincs mint ennie. A szíriai lakosság fele munkanélküli. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hétfőn hajnalra pontosított felmérések alapján két százalékos előnnyel nyerheti a lengyel elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulóját Andrzej Duda jelenlegi elnök, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt jelöltje. Duda a szavazatok 51 százalékát szerezheti meg, míg a fő ellenzéki erő, a...
2020. JÚLIUS 13.
[ 7:07 ]
A koszovói média tudósítása szerint Hashim Thaci koszovói elnök megérkezett Hágába, ahol a különleges ügyészség holnap meghallgatja, jelentette a pristinai klankosova.tv. A hírt, miszerint július 13-án Hágába utazik, Hashim Thaci Facebook oldalán jelentette be, írja a KoSSev hírügynökség, ám a Klan Kosovo portál...
2020. JÚLIUS 12.
[ 22:06 ]
Oroszország és Ukrajna viszonya nem a Krím orosz elcsatolása, hanem a Kijevben 2014-ben végrehajtott "államcsíny" miatt romlott meg - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatornán vasárnaponként jelentkező Moszkva, Kreml, Putyin magazinműsorban. "Az, hogy megromlottak kapcsolataink...
2020. JÚLIUS 12.
[ 19:51 ]
Beolvasás folyamatban