Világ
Baerbock: Oroszország megtámadta az ENSZ alapelveit
Betűméret:             

Az ENSZ Közgyűlésének idei általános vitája nem olyan lesz, mint a korábbiak, mert Oroszország megsérti azokat az értékeket, amelyeken a világszervezet alapszik - jelentette ki New Yorkba indulva Annalena Baerbock német külügyminiszter.

Annak ellenére, hogy Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, semmibe veszi a nemzetközi jogot és a globális rend egészét - hangoztatta a miniszter.

A német tárcavezető nyomatékosította, hogy az ENSZ-nek létfontosságú szerepe van a globális válságkezelésben.

"Szükségünk van az ENSZ-re, hogy a globális problémákra közös megoldást találjunk. Egyetlen országnak sem szabad félelemben élnie, hogy erősebb szomszédja megtámadja" - magyarázta Baerbock, aki szerint az ENSZ-ben a felek tisztelettel és megértéssel meghallgatják egymást, és egyetértenek olyan alapértékekben, mint az erőszak elutasítása és a nemzetek egyenlősége.

Ukrajnával kapcsolatban megjegyezte, hogy Németország határozottan Kijev mellett áll, "mindent megad, amire szüksége van", hogy a békét meg lehessen teremteni.

Németország úgy látja, a New York-i ülés középpontjában az lesz, hogy "mit kezdjünk velük és hogyan számoltassuk el a felelősöket az Ukrajnában Oroszország nevében elkövetett borzalmas bűnök esetében, s emellett a nukleáris katasztrófa veszélyét is el kell hárítani, mert az atomerőművek fenyegetése milliók számára jelentene újabb csapást.

Az ENSZ-közgyűlés általános vitájára mintegy 140 állam- és kormányfőt várnak a héten. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
rusticus
2022. SZEPTEMBER 20. [ 10:59 ]

Érdekes! Semmilyen alapelv megtámadásának nem számított a mérhetelen pusztítással járó demokrciaexport Iraq, Líbia, Afganisztán és, hogy a többit ne soroljam, esetében! Ez a kettős mérce és a pofátlanság netovábbja!


Az ukrán hatóságok két újabb tömegsírt fedeztek fel a Harkiv megyében lévő, orosz megszállás alól felszabadított Izjum városban - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a CBS amerikai hírtelevíziónak adott interjújában, amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett. Az elnök szavai szerint több száz holttest...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 17:20 ]
Az Európai Bizottság előremutató együttműködést remél Olaszország leendő kormányával - jelentette ki Eric Mamer, a bizottság vezető szóvivője hétfőn, a brüsszeli testület szokásos napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva. Az Európai Bizottság mindig együttműködik a tagországi választásokon...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 17:05 ]
Tüzet nyitott egy helyi lakos hétfőn a szibériai Irkutszk megyében, Uszty-Ilimszk város katonai sorozóirodájában. Igor Kobzev, az irkutszki régió kormányzója közölte, hogy Alekszandr Jeliszejev járási katonai biztos rendkívül súlyos állapotban került intenzív osztályra. Az első jelentések szerint a tiszt életét...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 14:00 ]
Beolvasás folyamatban