Világ
Százak haltak meg egy gázai kórház bombázásában (Frissítve)
Betűméret:             

Izrael vizsgálja azt a jelentést, mely szerint az izraeli hadsereg légitámadása okozta volna a tömegkatasztrófát.

Legkevesebb ötszáz halálos áldozata van egy gázai kórházra mért izraeli légicsapásnak - közölte kedden a Hamász iszlamista szervezet uralta Gázai övezet egészségügyi minisztériuma.

A tárca szóvivője szerint a sebesültekkel és menedéket keresőkkel teli gázai Al-Ahli baptista kórházat érte találat. A helyszínen készült felvételeken az egészségügyi intézmény lángba borult termeit, kitört ablakokat és a területen szétszórt testrészeket lehetett látni.

Amennyiben megerősítést nyer az értesülés, úgy ez lenne a 2008 óta történt öt Gázai övezeti háború legtöbb áldozatot követelő izraeli bombatalálata.

Ezzel egy időben a gázai polgári védelem vezetője az al-Dzsazíra pánarab hírtelevíziónak nyilatkozva több mint 300 halálos áldozatról számolt be. (MTI)

Az Iszlám Dzsihád terrorszervezet elhibázott rakétakilövése okozta a kórházi robbanást a Gázai övezetben – közölte az izraeli hadsereg kedd este.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ukrajnában nem tartanak választásokat - illusztráció
2023. DECEMBER 1.
[ 12:16 ]
Lejárt péntek reggel az Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet között múlt pénteken életbe lépett tűzszünet, az izraeli hadsereg (IDF) pedig bejelentette, hogy folytatja a harci cselekményeket a Hamász ellen, írja az MTI. A bejelentés szerint a Hamász megsértette a tűzszünetet, rakétát lőtt ki Izraelre. A...
2023. DECEMBER 1.
[ 6:39 ]
Az amerikaiak többsége ma Kínát tartja az Egyesült Államokat érintő legnagyobb fenyegetésnek - derül ki a 2023-as Reagan Defense Survey országos felmérésből, amit csütörtökön hoztak nyilvánosságra. A közvélemény-kutatásban megkérdezettek több, mint fele (51 százalék) nyilatkozott úgy, hogy Kína jelenti a...
2023. DECEMBER 1.
[ 6:30 ]
Az Egyesült Államok mindent elkövet az Izrael és a Hamász közötti tűzszünet meghosszabbítása érdekében - jelentette ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője csütörtökön. John Kirby az elnöki hivatal sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Washington folytatja az erőfeszítéseket Izraellel, Katarral és...
2023. DECEMBER 1.
[ 6:26 ]
Beolvasás folyamatban