Világ
200 elítélt, több mint 2200 év: Lezárult Olaszország legnagyobb maffiapere
Betűméret:             

Lezárult a három évvel ezelőtt megkezdődött per; Olaszország legnagyobb maffiapere: az eljárás során összesen több mint 200 bandatagot ítéltek összesen több mint 2200 év börtönbüntetésre.

A per vádlottjai az ´Ndrangheta maffia tagjai és a velük összejátszó politikusok és vállalkozók voltak. A vádlottak összesen 300-an voltak, közülük végül 80-at felmentettek, 67-et pedig gyorsított eljárásban már korábban bűnösnek mondtak ki. Az olasz ´Ndrangheta nevű bűnszervezetet manapság úgy szokás emlegetni, mint a az egyik legkiterjedtebb, legerősebb és leggazdagabb kábítószercsempész-szervezetet – írja az AP News hírére hivatkozva az atv.hu.

A tárgyalások a dél-olaszországi Calabria tartomány egyik városában történtek, mert a bűnszervezet is onnan indult. A bűnszervezet ma már akkorára nőtte ki magát, hogy gyakorlatilag az egész európai kokainpiacot uralja.

Az ügyön dolgozó nyomozók szerint a szervezetnek már Észak- és Dél-Amerikában, sőt, Afrikában is szilárd bázisa van. Az elmúlt néhány évben már Brazíliában és Libanonban is őrizetbe vettek a maffiához tartozó tagokat.

A tárgyalásra a calabriai kisváros, Lamezia Terme egyik ipari parkjában megépített betonbunkerben került sor. 320 vádlott volt vett részt a tárgyaláson, akiket kábítószer- és fegyverkereskedelemmel, zsarolással és maffiakapcsolatokkal gyanúsítottak. A tárgyalóterem a rengeteg vádlott és azok ügyvédei miatt mintegy 3000 négyzetméteres volt. A tárgyalóteremben hatalmas kivetítőket tettek ki, hogy mindenki követni tudja a tárgyalást.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nem ismétlődhet meg a szovjet évek politikai elnyomása Oroszországban - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő az elnöki emberi jogi tanács hétfői moszkvai ülésén. "Számunkra fontos, hogy semmi ilyesmi ne ismétlődjön meg országunk történelmében, mert mindez egészében véve hatalmas, nehezen orvosolható...
2023. DECEMBER 4.
[ 21:53 ]
Elesett az orosz Északi Flotta 14. hadtestének parancsnokhelyettese, Vlagyimir Zavadszkij vezérőrnagy a "különleges hadművelet" övezetében - közölte Alekszandr Guszev, Voronyezs megye kormányzója hétfőn a Telegram-csatornáján. Az orosz védelmi minisztérium hétfői hadijelentése szerint három frontszakaszon két...
2023. DECEMBER 4.
[ 19:34 ]
Az Európai Uniónak terjeszkednie kell a Nyugat-Balkán irányába, hangsúlyozta Petr Fiala cseh miniszterelnök, aki hozzátette, ebben a kérdésben megegyezik a véleménye az osztrák tisztségviselőkével. Mint mondta, a Nyugat-Bakán országai már hosszú ideje várják az EU-hoz való csatlakozást, írja a České...
2023. DECEMBER 4.
[ 18:49 ]
Beolvasás folyamatban