Világ
Olaf Scholz: Putyin békejavaslata komolytalan
Betűméret:             

Komolytalannak nevezte az orosz elnök békejavaslatát az orosz-ukrán háború lezárásól a német kancellár a ZDF televíziónak adott interjúban.

Mindenki tudja, hogy Vlagyimir Putyin ezt a javaslatot nem gondolta komolyan, hanem a svájci békekonferenciához van köze. A G7-vezetők nem is vitatták meg – mondta Olaf Scholz.

A kancellár szerint Putyin javaslatai – miszerint Ukrajna adja fel az Oroszország által elfoglalt négy tartományt, hagyja abba a harcokat és mondjon le a NATO-tagságról – csak arra irányultak, hogy eltereljék a figyelmet a konferenciáról.

Scholz nem sokkal azelőtt nyilatkozott, hogy Svájcba utazott, ahol szombaton kezdődik az Ukrajna-konferencia. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2024. JÚNIUS 19. [ 15:49 ]

Véresen komolytalan - akárcsak az ellenfeleié. Ha lehet, ne halljunk hősi halált téves csatatéren sem orosz, sem amerikai zászlók hűvösében.


Monk
2024. JÚNIUS 19. [ 10:29 ]

Lám,lám Uraim, lassan, közössen közelitünk a dolgok tisztánlátása felé! Dupla Karcsi megcáfolta Bélát tényszerűen. Tehát a képlet koránt sem egyszerű! Az hogy semmi se nézőpont kérdése, csak nézzük meg a két szemben álló fél állás- pontját, és a rengeteg kivülálló véleményét! Ezt a konfliktust nyilván nem mi fogjuk meg- oldani, de ha rajtam állna tenném azt úgy, hogy egyik fél sem lenne abszolut győztes, sem vesztes! Katonai megoldás nincs, marad a kompromiszum, és mint minden háború, a zöld asztalnál ér véget, igy vagy-úgy!


Karcsi Karcsi
2024. JÚNIUS 18. [ 17:19 ]

Kedves Béla, RUS már határos NATO országokkal SWE, GER, LIT, EST, FIN, NOR, USA...


Karcsi Karcsi
2024. JÚNIUS 18. [ 17:10 ]

Kdves Monk, semmi se a nézőpont kérdése. Amikor UKR függetlenné akart válni referendum lett kiírva és minden megyében a többség a független UKR szavazott (Krímen volt a legszorosabb 60% részvételnél). Az a referendumot amit említ nem volt legitim mert se megfigylők nem voltak és háborús körülmények között voltak megtartva és nem tudjuk ki számolta a szavazatokat és hol (Luhanszkban vagy Moszkvában).


Béla
2024. JÚNIUS 18. [ 16:50 ]

A képlet egyszerű:Oroszország nem kiván határos lenni NATO-tagállammal,sem nyugatbarát kormányzatú országgal.Ez mindig is igy volt.


Monk
2024. JÚNIUS 17. [ 17:09 ]

Minden, nézőpont kérdése. A két szembenálló félnek akár valamiben igaza is lehet, meg nem is! Putyin elvette az oroszok által lakott területeket, a lakosság referendumon döntött arról, hogy hova kiván tartozni. Ez még akár rendjén is lenne, viszont, ugyan ez miért nem illeti meg az ukránokat?! Ha ők, a jobb életminőség reményében a nyugatot választják,ez bűn?! Néhány éve Putyin katonailag lerohanta gruziát, abháziát, oszétiát--három nap alatt lerendezte, több mint háromezer áldozat lett, sőt, a közelmultban kazasztánt is meglátogatta! RUS, USA ugyanaz, talán azzal a külömbséggel, hogy a nyugati életszinvonal sokszorosa az oroszénak, és a többség számára vonzóbb!


München
2024. JÚNIUS 17. [ 12:29 ]

Talán nem egészen jó a hitleres hasonlat. Németországot akkor legyőzték. Ahogy olvasom, Oroszországot nem. Az sem merem leírni, hogy "még nem", mert atomhatalomról van szó.


Kovács Ferenc
2024. JÚNIUS 17. [ 12:17 ]

A békekonferenciára meg nem hívták meg az oroszokat, ugyanúgy ahogy Hitlert se hívták meg a békekonferenciákra pl. Londonba, Kairóba...


Karcsi Karcsi
2024. JÚNIUS 16. [ 12:18 ]

Tárgyalási kiindulópontként nem tűnik túl hatékonynak azt mondani az ukránoknak, hogy vissza kell vonulniuk Ukrajnából. Mások akik 2020-ban (és utána) sokmilliós orosz kisebbségról írnak nem tudják a realitást (hiába bújnak meg a "Realista" szó mögött).


Realista
2024. JÚNIUS 16. [ 10:26 ]

Akkor Ukrajnából nem marad semmi. Nem kellett volna 2014-től terrorizálni az ukrajnai sokmilliós orosz kisebbséget....ez van ha egy népet el akarsz nyomni a helyett,h autonómiát adsz neki.Soviniszta ukrán banda.


A
2024. JÚNIUS 15. [ 17:35 ]

A békekonferenciára meg nem hívták meg az oroszokat. Ez meg komoly? Nem meghívni a másik harcoló felet?


A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azonosította a Donald Trump korábbi amerikai elnök elleni merénylet elkövetőjét. A szervezet nyilatkozatából kiderült: a merénylő a húszéves Thomas Matthew Crooks, aki a Pennsylvania állambéli Bethel Parkban élt. A nyomozás továbbra is aktív, és az FBI az állampolgárok segítségét...
2024. JÚLIUS 14.
[ 8:32 ]
Mély megdöbbenését fejezte ki vasárnap az Európai Bizottság elnöke a Donald Trump ellen elkövetett támadás miatt vasárnap, az X közösségi oldalon közzétett üzenetében, amelyben leszögezte: a demokráciában nincs helye politikai erőszaknak. Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője...
2024. JÚLIUS 14.
[ 8:29 ]
Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett. A hatóságok helyi idő szerint szombaton éjfélkor tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a támadó a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott nagygyűlés...
2024. JÚLIUS 14.
[ 7:27 ]
Beolvasás folyamatban