Kultúra
Hét egymást követő este a Saul fiát vetítik Szabadkán

A legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjjal kitüntetett Saul fia című 2015-ös magyar filmdrámát tűzi műsorára holnap és az azt követő hat este a szabadkai Szabadegyetemen működő Eurocinema mozi.

Nemes Jeles László rendezése eddig már több elismerésben és jelölésben részesült, elnyerte a 2015-ös cannes-i fesztivál nagydíját, s a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes művek kilenc alkotásra szűkített listáján is szerepel.

A holokausztdráma cselekménye 1944. október 7-8-án játszódik Auschwitz-Birkenauban a Sonderkommandók lázadása idején. A tartalomismertetések szerint a főhős Saul Ausländer, akit Röhrig Géza alakít a filmben, egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti.

A filmet a magyar készítőkön kívül több nemzetközi alkotó is jegyzi, a magyar színészek mellett német, lengyel, amerikai és izraeli színészek játsszák a főbb szerepeket.

A 107 perces magyar filmdrámát február 18-a és 24-e között minden este 19 órakor tűzi műsorára a szabadkai Eurocinema mozi. A belépőjegyek ára 200 dinár.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vasárnap hajnalban ért véget a Lake Fest Topolyán. A három napig tartó fesztivált nagy érdeklődés övezte. A szombat volt a leglátogatottabb, annak dacára, hogy a délutáni órákban még egy nyári zápor is felfrissítette a helyszínt. Topolyán a legnagyobb érdeklődés a Tropico Band szombati fellépését kísérte, de Gazda...
2022. JÚNIUS 26.
[ 21:57 ]
Egy rendhagyó irodalmi estre került sor a muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad szervezésében szombaton este, amelyet a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület könyvtártermében rendeztek meg. Az est címe Hidak az irodalomban volt, tehát a téma a költészet és a műfordítás volt. A rendezvény vendége volt...
2022. JÚNIUS 26.
[ 18:44 ]
Döme Szabolcs és Oláh K. Tamás alkotók az utóbbi két év Sinkó Ervin Irodalmi Díját vette át ma az újvidéki Bölcsészettudományi Kar kék termében a Fejbunker című novelláskötetért és a Kifulladás után című verseskötetért. Az elismerések ünnepélyes átadását a pandémia miatti helyzet késleltette. Sinkó Ervin...
2022. JÚNIUS 24.
[ 19:50 ]
Beolvasás folyamatban