Kultúra
Magyarkanizsa: Érzelmi utazások a II. Vajdasági Zenei Tehetségkutatón

Magyarkanizsa május 18-án a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben fogadta a második Vajdasági Könnyűzenei Tehetségkutató döntőjének előadóit. A VefMat Production, a Peron Music Alapítvány, a HANOSZ, az Öröm a zeneprogram és az NKA Hangfoglaló Zenei program közös gondozásában valósult meg a rendezvény, amelynek tétje az volt, hogy melyik zenekar juthat be a Budapest Music Expo színpadjára, illetve a döntőbe.

A vajdasági megmérettetésen ezúttal a Touch Me Not mindent vitt. Ők szerezték meg az első helyet és nyerték meg sok díj mellett azt a lehetőséget, hogy a Kárpát-medence 25 legjobb feltörekvő zenekarával versenghetnek a 3 millió forintos fődíjért. Második lett Natasha Cheeseman, harmadik pedig a Kurta Utca duó.

A díjazott előadók mindegyike fellépési és megjelenési lehetőségeket nyert a Vajdaságban, illetve Magyarországon. Ezen kívül a második és harmadik helyezettek a Peron Tehetségközpont nyári egy hetes zenei táborába utazhatnak Tatára. Különdíjat kapott az Over My Dawn zenekar. A legígéretesebb, legfiatalabb tehetségnek járó Újfalusi Gábor díjat Natasha Cheeseman, magyarkanizsai előadó kapta. További fellépő zenekarok voltak: The Rapbroo, Hippicore, Smogers és a Flashpoint zenekar.

A zsűri elnöke Bodnár Tibor kiemelte, hogy minden fiatal csapatot arra ösztönöztek, hogy minél több rendezvényen próbálják ki magukat, hiszen ma 25 tehetségkutató nyújt lehetőséget kapcsolatok kötésére és próbatételre.

Pap Tibor, a Peron Music elnöke örömmel nyugtázta a rendezvény és a zenekarok sikerét. Elmondta: Magyarkanizsa ideális otthona a Vajdasági Tehetségkutatónak. Nagy örömükre szolgál, hogy a Kárpát-medencében egyre többen használják ki feltörekvő előadóként ezt a támogató rendszert. A döntő előadóinak egy-egy daláról koncertfilm született. A képek a rendezvényről a Peron Music Alapítvány FB oldalán, a filmek a Peron Music Youtube csatornán lesznek láthatók.

Magyarkanizsán is szakmai zsűri választotta ki díjazott zenekarokat. A pontozásban szerepet játszott az előadás minősége, a zene kreativitása, egyedi törekvérek, a pontosság, a dalszövegek és a produkciószerű előadás. Az érzelmi utazások jellemezték a zenei előadók teljesítményét a rap, a metal, a blues, pop-rock és a fúziós zenei törekvéseken át. A szakmai zsűri tagjai voltak: Gajda Ferenc (a City Rocks főszervezője, zenész), Szántai Péter (az Akvárium Klub programigazgatója), Szerda Árpád (zongoratanár), Hudák Tibor (a Peron Music ügyvezetője, zenész) Bodnár Tibor zenész (a zsűri elnöke, zenész, Ladánybene 27 zenekar). A rendezvény technikai lebonyolításában és díj felajánlásban is segített a Phrenia zenekar tagsága.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A plen air festészet egyik európai és hazai úttörő festőjének, Szinyei Merse Pálnak (1845-1920) életművéből nyílik egy nyolcvan vázlatot, grafikát és festményt bemutató kiállítás pénteken Nyíregyházán. A Kaposvár után a szabolcsi megyeszékhelyre érkezett, a Szinyei impressziói című tárlat november 24-ig...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 15:20 ]
A nagybecskereki Madách Amatőr Színház az idei évadban két bemutatót tervez, az elsőnek a minap kezdődtek meg a próbái, ugyanis Miro Gavran George Washington szerelmei című kétszemélyes darabját viszik színre a kamaraszínpadon. A rendező Lilijana Ivanović, aki nagyon szeret együtt dolgozni a Madách társulatával, legalább...
2019. AUGUSZTUS 18.
[ 17:59 ]
86 éves korában, otthonában Bristolban meghalt Richard Williams, aki olyan nagy sikerű animációs filmeken dolgozott, mint a Roger nyúl a pácban, vagy a Rózsaszín Párduc - írja a Guardian. Haláláról a családja adott ki közleményt. Williams a karrierje során három Oscar-díjat és három Bafta-díjat kapott. Ő volt az...
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 20:41 ]
Beolvasás folyamatban