Kultúra
Képzőművészeti továbbképzés Adán

„Alkotni jó” címmel rendeztek évközi továbbképzést az adai osztálytanítók és óvópedagógusok részére. Összesen harmincan vettek részt a kreatív délelőttön. A képzés elméleti és gyakorlati részből állt.

A szerdai napon L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője online tanította a jelenlévőket.

– Ez a mai nap felkeltette az érdeklődésemet, hogy mit tanulunk majd. Sok újdonságot hallottam már, főként a technikákról - meséli Barna Helga, az adai Cseh Károly Általános Iskola osztálytanítója. - Az egész úgy néz ki, hogy az oktató bemutatja az ott készült gyermekrajzokat, illetve azoknak a technikáját. De nem csak erről, hanem arról is beszél, hogy milyen hatással van a gyermekre a képzőművészeti óra, illetve hogyan tudjuk a gyermekek egészséges fejlődését segíteni a rajz által.

A megkérdezett tanítók úgy vélik, hogy ez egy hiánypótló képzés, hiszen leginkább anyanyelvi és matematikai témákban szoktak előadásokat tartani, és kevésbé a képesség tantárgyakról, mint pl. a zeneművészet vagy a képzőművészet.

– Mindig örülünk, hogy ha valami újdonság jön az utunkba, hiszen ezzel is tudjuk fejleszteni a gyerekeket - véli Koós Száraz Szilvia, az adai Čika Jova Zmaj óvoda óvónője. - Ezen a szemináriumon is már tanultunk olyat, amit majd fel tudunk használni a munkánk során.

A képzésnek az adai Cseh Károly Általános Iskola adott otthont. Maksó Éva, az intézmény igazgatója elmondta, hogy nagyon örül, hogy őket kérték fel erre a lehetőségre.

– Azt tudni kell, hogy nagyon ki vannak éhezve a pedagógusok arra, hogy ezekben az időkben megtalpalódjanak még egy kis szakmai tudással. Úgy, hogy nagyon szépen köszönjük az előadónak, hogy ilyen hiteles és újszerű dolgokat tud nekünk átadni - nyilatkozta az igazgató.

A képzést az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte.

Kállai G. Nikoletta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
München
2021. JANUÁR 14. [ 23:49 ]

na neee. Most viccel?


na neee
2021. JANUÁR 14. [ 22:09 ]

Ha a kép a járvány előtt készült volna, akkor senkin sem lenne maszk!


München
2021. JANUÁR 13. [ 23:32 ]

Én is azt akartam sugallni, hogy a fotó még a koronavírus-járvány előtt készült egy másik hasonló rendezvényen.


Bécs
2021. JANUÁR 13. [ 20:47 ]

Természetesen a kép 2019-böl archív felvétel


München
2021. JANUÁR 13. [ 18:58 ]

A kép tanúsága szerint sem a maszk viselésére, sem pedig a távolságtartásra vonatkozó rendeletet nem tartották be a résztvevők. Ezért a felelősséget a szervezőnek kell viselnie. Hacsak nem egy régebbi fotóról van szó.


Életének 81. évében elhunyt Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező - tudatta a család kérésére a Magyar Filmművészek Szövetsége csütörtökön az MTI-vel. A Balázs Béla díjas kiváló művész április 7-én otthonában, szerettei körében hunyt el. Szűk családi körben helyezik végső nyugalomra - olvasható a...
2021. ÁPRILIS 8.
[ 19:53 ]
A költészet napján, vasárnap debütál a Budapesti Filharmóniai Társaság legújabb dokumentumfilmje A Szózat regényes története címmel. A Társaság YouTube-csatornáján látható film oktató jelleggel, animációk, videóbejátszások segítségével tárja a nézők elé a Szózat történetét érdekességekkel, szórakoztató...
2021. ÁPRILIS 8.
[ 13:24 ]
Magyar fiatalok is szavazhatnak az Európai Filmakadémia díjáról; az április 24-i közös online mozizásra április 13-ig lehet jelentkezni - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) csütörtökön az MTI-vel. Mint írják, 38 ország fiatalsága egy olasz-francia, egy norvég és egy ír-luxemburgi jelölt közül választja ki Európa...
2021. ÁPRILIS 8.
[ 11:29 ]
Beolvasás folyamatban