Kultúra
Képzőművészeti továbbképzés Adán

„Alkotni jó” címmel rendeztek évközi továbbképzést az adai osztálytanítók és óvópedagógusok részére. Összesen harmincan vettek részt a kreatív délelőttön. A képzés elméleti és gyakorlati részből állt.

A szerdai napon L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője online tanította a jelenlévőket.

– Ez a mai nap felkeltette az érdeklődésemet, hogy mit tanulunk majd. Sok újdonságot hallottam már, főként a technikákról - meséli Barna Helga, az adai Cseh Károly Általános Iskola osztálytanítója. - Az egész úgy néz ki, hogy az oktató bemutatja az ott készült gyermekrajzokat, illetve azoknak a technikáját. De nem csak erről, hanem arról is beszél, hogy milyen hatással van a gyermekre a képzőművészeti óra, illetve hogyan tudjuk a gyermekek egészséges fejlődését segíteni a rajz által.

A megkérdezett tanítók úgy vélik, hogy ez egy hiánypótló képzés, hiszen leginkább anyanyelvi és matematikai témákban szoktak előadásokat tartani, és kevésbé a képesség tantárgyakról, mint pl. a zeneművészet vagy a képzőművészet.

– Mindig örülünk, hogy ha valami újdonság jön az utunkba, hiszen ezzel is tudjuk fejleszteni a gyerekeket - véli Koós Száraz Szilvia, az adai Čika Jova Zmaj óvoda óvónője. - Ezen a szemináriumon is már tanultunk olyat, amit majd fel tudunk használni a munkánk során.

A képzésnek az adai Cseh Károly Általános Iskola adott otthont. Maksó Éva, az intézmény igazgatója elmondta, hogy nagyon örül, hogy őket kérték fel erre a lehetőségre.

– Azt tudni kell, hogy nagyon ki vannak éhezve a pedagógusok arra, hogy ezekben az időkben megtalpalódjanak még egy kis szakmai tudással. Úgy, hogy nagyon szépen köszönjük az előadónak, hogy ilyen hiteles és újszerű dolgokat tud nekünk átadni - nyilatkozta az igazgató.

A képzést az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte.

Kállai G. Nikoletta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
München
2021. JANUÁR 14. [ 23:49 ]

na neee. Most viccel?


na neee
2021. JANUÁR 14. [ 22:09 ]

Ha a kép a járvány előtt készült volna, akkor senkin sem lenne maszk!


München
2021. JANUÁR 13. [ 23:32 ]

Én is azt akartam sugallni, hogy a fotó még a koronavírus-járvány előtt készült egy másik hasonló rendezvényen.


Bécs
2021. JANUÁR 13. [ 20:47 ]

Természetesen a kép 2019-böl archív felvétel


München
2021. JANUÁR 13. [ 18:58 ]

A kép tanúsága szerint sem a maszk viselésére, sem pedig a távolságtartásra vonatkozó rendeletet nem tartották be a résztvevők. Ezért a felelősséget a szervezőnek kell viselnie. Hacsak nem egy régebbi fotóról van szó.


Elárverezik január végén azt a demókazettát, amelyet a még középiskolában alapított On A Friday nevű zenekarként vettek fel a később világhírűvé vált Radiohead brit rockegyüttes tagjai. Thom Yorke, Jonny és Colin Greenwood, Ed O´Brien és Philip Selway az oxfordshire-i Abingdon fiúiskolába jártak az 1980-as...
2021. JANUÁR 18.
[ 12:02 ]
Elhunyt Sas József színművész és színházigazgató, érdemes, kiváló művész, Jászai Mari-díjas és Erzsébet díjas színművész – értesítette Sas József családja az ATV-t. Sas József vasárnap hajnalban hosszan tartó súlyos betegség következtében hunyt el. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője volt,...
2021. JANUÁR 17.
[ 11:43 ]
Saját fejlesztésű, országosan egyedülálló interaktív elemekkel, okostükörrel és zenélő paddal bővül a gyulai Erkel Ferenc Emlékház kiállítása a Kubinyi-programból elnyert nyolcmillió forintos támogatásból - közölte Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc NKft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezetője. Elmondta,...
2021. JANUÁR 16.
[ 14:16 ]
Beolvasás folyamatban