Kultúra
Magyarkanizsa: Tizenegy művelődési szervezet részesült támogatásban
Betűméret:             

Művelődési szervezetek részesültek támogatásban a magyarkanizsai önkormányzat jóvoltából. A második körös pályázatban 11 községbeli művelődési szervezet kapott támogatást. A szerződések aláírására ma került sor a magyarkanizsai Városházán. A 900 ezer dináros összértékű pályázaton elsősorban a szervezetek rendezvényeit támogatta az önkormányzat.

A martonosi Testvériség Művelődési Társulat most 80 ezer dináros támogatásban részesült. Széll János az egyesület elnöke elmondta, hogy minden támogatás jól jön, hiszen programjaik nagy részét önerőből valósítják meg.

- A pályázaton nyert összeget most két rendezvényre szeretnénk majd fordítani, a hamarosan esedékes körömpörkölt főző versenyünkre, illetve a karácsonyi programjainkra. A társulat igyekszik bevonni a munkájába a legkisebbeket is, de az idősekre is gondolunk, így szinte heti szinten szervezünk valamilyen közösségi programot. Egyébként az önkormányzat folyamatosan támogat minket.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester a szerződés aláírás alkalmával elmondta, hogy a támogatásokat igyekeznek mindig a pályázók igényeihez igazítani.

- Szerencsére tudtunk egy olyan nyarat végig vinni, ahol a művelődési egyesületek megszervezhették saját programjaikat, így most a második körös támogatásban részben a nyár folyamán megvalósított programjaikra kaptak támogatást, részben pedig azokra a programokra, amelyeket az év végéig meg szeretnének szervezni, úgy hogy ilyen értelemben a 2021-es évben is tudtunk egy teljes körű támogatást biztosítani a művelődési egyesületeknek. A 2021-es támogatási összeg egyébként mintegy tíz százalékkal növekedett a 2019-es évhez képest.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szombaton nyílik a Szép Szó tábor - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 4.
[ 16:24 ]
Az énekes a szombati varsói fellépését szakította félbe, hogy az ukrajnai háborúról és a demokráciát érő fenyegetésről beszéljen, írja a hvg.hu. „Az Ukrajnában zajló háború egy hazugságon alapuló abszurditás” – jelentette ki a 70 éves énekes az oroszok inváziójára és a támadások mondvacsinált ürügyére...
2022. AUGUSZTUS 1.
[ 19:47 ]
Hegyesi arcok a címe annak a most megjelent kötetnek, melyet az Anna-napi rendezvénysorozat keretében pénteken este mutattak be az iskola ebédlőjében. A teljesség igénye nélkül, 29 kishegyesit mutat be a könyv. „Kishegyes Vajdaság egyik legszegényebb községe, de talán ezen könyv azt mutatja, hogy milyen gazdag is egyben:...
2022. JÚLIUS 30.
[ 11:45 ]
A hivatalos közlés szerint 2024-ben ismét kinyitják a látogatók, a turisták és az istentiszteletre érkezők előtt a Notre-Dame kapuját - adta hírül a BBC-re hivatkozva a hvg.hu. A székesegyház tetőszerkezete három évvel ezelőtt égett le, jelentős károkat okozva az épület más részeiben is. Azóta zajlik a katedrális...
2022. JÚLIUS 29.
[ 19:24 ]
Beolvasás folyamatban