Kultúra
Magyarkanizsa: Tizenegy művelődési szervezet részesült támogatásban

Művelődési szervezetek részesültek támogatásban a magyarkanizsai önkormányzat jóvoltából. A második körös pályázatban 11 községbeli művelődési szervezet kapott támogatást. A szerződések aláírására ma került sor a magyarkanizsai Városházán. A 900 ezer dináros összértékű pályázaton elsősorban a szervezetek rendezvényeit támogatta az önkormányzat.

A martonosi Testvériség Művelődési Társulat most 80 ezer dináros támogatásban részesült. Széll János az egyesület elnöke elmondta, hogy minden támogatás jól jön, hiszen programjaik nagy részét önerőből valósítják meg.

- A pályázaton nyert összeget most két rendezvényre szeretnénk majd fordítani, a hamarosan esedékes körömpörkölt főző versenyünkre, illetve a karácsonyi programjainkra. A társulat igyekszik bevonni a munkájába a legkisebbeket is, de az idősekre is gondolunk, így szinte heti szinten szervezünk valamilyen közösségi programot. Egyébként az önkormányzat folyamatosan támogat minket.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester a szerződés aláírás alkalmával elmondta, hogy a támogatásokat igyekeznek mindig a pályázók igényeihez igazítani.

- Szerencsére tudtunk egy olyan nyarat végig vinni, ahol a művelődési egyesületek megszervezhették saját programjaikat, így most a második körös támogatásban részben a nyár folyamán megvalósított programjaikra kaptak támogatást, részben pedig azokra a programokra, amelyeket az év végéig meg szeretnének szervezni, úgy hogy ilyen értelemben a 2021-es évben is tudtunk egy teljes körű támogatást biztosítani a művelődési egyesületeknek. A 2021-es támogatási összeg egyébként mintegy tíz százalékkal növekedett a 2019-es évhez képest.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Nino Cerruti divattervező - illusztráció
2022. JANUÁR 15.
[ 22:09 ]
Kicsik és nagyok egyaránt szeretik a keresztrejtvényeket. Jót szórakozunk a megfejtésükkel, s közben a tudásunk is bővül, de a logikánkat is fejlesztjük. Magyarkanizsán téli foglalkozásokat szerveztek a diákoknak, ami pénteken, a szünidő utolsó napján egy bajnoksággal zárult a Cnesa Oktatási és Művelődési...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:02 ]
Az egykori zenei csodagyereknek, Ruth Slenczynskának új albuma jelenik meg. A 97 éves zongoraművész a lemezen Szergej Rahmanyinov és Frederic Chopin műveit játssza. A Decca kiadó tavaly kötött a lemezre szerződést a művésznővel, aki szombaton ünnepli 97. születésnapját, a lemez március közepén jelenik meg - írta...
2022. JANUÁR 14.
[ 12:31 ]
Kényes témával foglalkozik a Branka című rövidfilm, ami a szabadkai származású, Budapesten élő K. Kovács Ákos rendező és a magyarkanizsai Oláh Tamás forgatókönyvíró közös alkotása. A jugoszláviai csecsemőrablásokkal foglalkoznak. A 60-as évektől kezdve újszülöttek tűntek el a kórházakból, a téma azonban sokáig...
2022. JANUÁR 13.
[ 13:35 ]
Beolvasás folyamatban